Games voor Windows 8 spelen op een apparaat met Windows 10

Alle games voor Windows 8 werken op Windows 10. Zie Mijn game start niet of loopt vast op Windows 10 als u problemen hebt om uw game uit te voeren.

Als u uw game niet hebt geïnstalleerd vanaf de Windows Store, kunt u proberen de game in compatibiliteitsmodus uit te voeren. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Windows-knop op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Alle apps en zoek uw game in de lijst.
  3. Houd de gametegel ingedrukt en selecteer Bestandslocatie openen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de gametegel klikken en vervolgens Bestandslocatie openen selecteren.
  4. Het uitvoerbaar bestand voor de game wordt automatisch gemarkeerd. Houd het bestand ingedrukt en selecteer Compatibiliteitsproblemen oplossen. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en vervolgens Compatibiliteitsproblemen oplossen selecteren.
  5. Volg de stappen in de probleemoplosser Programmacompatibiliteit.