Oplaadbare batterij van de Play & Charge-kit gebruiken

Plaats de oplaadbare batterij bij uw Xbox One Play & Charge-kit in uw Xbox One draadloze controller en laad de oplaadbare batterij op via de oplaadkabel die bij de kit zit.

De oplaadbare batterij plaatsen

1. Open het deksel van het batterijcompartiment.
  2. Plaats de oplaadbare batterij voor Xbox One met de aansluitzijde eerst, op gelijke hoogte met de aansluitpunten in het compartiment. De batterij is ontworpen zodat ze alleen in deze richting kan worden geplaatst.
  3. Plaats het deksel van het batterijcompartiment terug.

De batterij opladen

1. Sluit de oplaadkabel aan op de USB-poort aan de voorkant van de controller.
  1. Sluit het andere uiteinde van de oplaadkabel aan op een USB-poort op uw Xbox One.
  1. Zet uw Xbox One-console aan als deze is uitgeschakeld. De console moet worden ingeschakeld nadat de controller is aangesloten, anders wordt de batterij niet opgeladen. U kunt deze echter weer uitschakelen als u dat wenst.

Het lampje op uw oplaadkabel brandt oranje om aan te duiden dat de batterij wordt opgeladen. Wanneer het lampje wit wordt, is de oplaadbare batterij volledig opgeladen.

U kunt uw controller gebruiken terwijl de batterijen worden opgeladen. Uw controller stuurt alle signalen door de kabel tot deze wordt losgekoppeld. Wanneer de oplaadbare batterij helemaal is opgeladen, kunt u verbonden blijven met de console via de oplaadkabel zonder dat u batterijvermogen gebruikt of uw batterijen beschadigt.

U kunt uw batterij ook opladen door de controller en de oplaadkabel aan te sluiten op elke USB-voeding; of u kunt andere USB-kabels gebruiken. De laadduur kan echter variëren.

Andere batterijen

Standaard AA-batterijen (LR6) werken in uw Xbox One draadloze controller, net als oplaadbare AA-batterijen (LR6). Gewone oplaadbare batterijen worden niet opgeladen in de controller. Laad andere batterijen op volgens de methode die wordt aanbevolen door de fabrikant.

Probleemoplossing

Het is een goed idee om de contactpunten van de batterij af en toe te reinigen met een droge doek of isopropylalcohol en een wattenstaafje. Gebruik geen water of chemische stoffen, die de contacten kunnen beschadigen.

Als het lampje op de oplaadkabel niet brandt, controleer dan of de batterij goed is geplaatst en de kabel goed is aangesloten, zowel op de controller als de console.

Als uw batterij nog steeds niet wordt opgeladen, dan kan uw batterij defect zijn. Zie Problemen met de oplaadbare batterij van de Xbox One Play & Charge-kit oplossen.

Raadpleeg de producthandleiding bij de Xbox One voor alle belangrijke gezondheids- en veiligheidsinformatie over het gebruik van batterijen in uw Xbox One draadloze controller.