Een account aan een Xbox One draadloze controller toewijzen

U kunt uw Microsoft-account koppelen aan uw Xbox One draadloze controller, zodat u de acties op uw console kunt bepalen. Dit is vooral belangrijk als er meerdere gebruikers zijn en meerdere controllers tegelijk worden gebruikt. Door uw account aan de draadloze controller te koppelen, garandeert u dat iedereen de beste ervaring, en natuurlijk ook de beste achievements krijgt.

Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op de console voor hulp om uw controller draadloos te synchroniseren met uw console voordat u een profiel toewijst.

Volg deze stappen om een account toe te wijzen aan een controller:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Apparaten en accessoires onder Kinect en apparaten.
  5. Selecteer de controller. De huidige account die is toegewezen aan die controller is aangeduid.
  6. Selecteer de momenteel toegewezen account om de controller aan een andere account toe te wijzen.
  7. Selecteer Aan iemand toewijzen.
  8. Selecteer de account waaraan u de controller wilt toewijzen.

Zo wordt de controller gekoppeld aan deze account.

Als u meerdere controllers gebruikt, kunt u weten welke gebruiker is toegewezen aan een specifieke controller door te zien wat hij of zij ermee kan doen aan de hand van wat er op het scherm gebeurt. Er zijn geen lampjes op de controller of console zoals bij de Xbox 360, omdat er met de Xbox One tot acht controllers tegelijk kunnen worden aangesloten.