Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S-console

Op deze pagina

Overzicht: Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S-console

Om uw bestaande Kinect-sensor voor Xbox One te gebruiken met een nieuwe Xbox One S-console, hebt u de Xbox Kinect-adapter nodig. Met deze adapter kunt u uw Kinect-sensor voor Xbox One aansluiten op de Xbox One S-console.

Opmerking De Kinect-sensor voor Xbox 360 is niet compatibel met Xbox One.

Video: Xbox Kinect-adapter voor Xbox One S

Bekijk de video Xbox Kinect-adapter voor Xbox One S. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

De Kinect-adapter verkrijgen

U kunt de Kinect-adapter voor Xbox One S kopen in de Microsoft Store of bij andere deelnemende detailhandelaars.

Een aanbieding voor personen met een Kinect-sensor die een upgrade uitvoeren van Xbox One, beëindigd in maart 2017.

De Kinect-adapter instellen bij een Xbox One S-console

Stap 1: de adapter instellen

1. Sluit de stekker aan op de voeding.
  2. Sluit de ronde aansluiting van de voeding aan op de Kinect-hub.
  3. Sluit de kabel van de Kinect-sensor aan op de Kinect-hub.
  4. Sluit de bijgeleverde USB-kabel aan op de Kinect-hub. U bent nu klaar om de adapter aan te sluiten op uw console.

Stap 2: de adapter aansluiten op de Xbox One S-console

1. Sluit de USB 3.0-kabel aan op de USB-poort links met het label "Kinect" aan de achterkant van de console. Uw Kinect-sensor is nu klaar om te worden ingesteld op uw console.
  2. Als beste praktijk moet u zorgen dat uw Kinect-sensor en Kinect-adapter niet direct bovenop uw console zijn geplaatst.
  3. Scrol op uw console naar links naar de Gids en selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Alle instellingen en schuif omlaag naar Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect en volg de instructies om uw sensor in te stellen.
Schema om Kinect in te stellen met de Kinect-adapter op Xbox One S

Problemen met de Kinect-adapter oplossen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom uw Kinect-sensor niet reageert of is uitgeschakeld wanneer u de Kinect-adapter probeert te gebruiken. Probeer deze oplossingen voor het probleem:

• Controleer dat de Kinect-sensor is ingeschakeld in de console-instellingen. Ga naar Instellingen > Alle instellingen > Kinect.
  • Schakel de console uit en weer in. Soms moet de verbinding tussen de sensor en de console worden gereset. Om te resetten, zet u de console uit en weer aan; houd hiervoor de aan/uit-knop 5 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Koppel de voeding los van de console en wacht 1 minuut voordat u de voeding weer aansluit en de console opnieuw start.
  • Controleer de aansluitingen van de sensor en de adapter en zorg dat elke stekker goed is aangesloten.
  • Zorg dat de Kinect-sensor en -adapter niet direct bovenop de console zijn geplaatst.
  • De adapter moet worden ingeschakeld om informatie van Kinect naar de console te sturen. Controleer de voeding van de adapter en zorg dat het lampje brandt. Als u nog steeds problemen hebt met de voeding nadat u de voeding hebt gecontroleerd, reset dan de voeding van de Kinect-adapter door deze 10 seconden los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.
    • Als het lampje van de voeding van de Kinect-sensor niet brandt, is er geen stroom naar de voeding. Probeer een ander stopcontact of vervang uw adapter als het met een ander stopcontact ook niet werkt.
    • Als het lampje van de voeding oranje brandt, betekent het dat de adapter in stand-bymodus staat en wacht totdat de console reageert. Schakel uw console uit en weer in.
    • Als het lampje van de voeding wit brandt, betekent het dat er voeding is en dat de sensor actief is. Een probleem met een sensor die wel stroom krijgt maar niet reageert, kan worden opgelost door uw console uit en weer aan te zetten.