Kinect-sensor niet wordt herkend door uw Xbox One S- of originele Xbox One-console

U hebt de Kinect-sensor via de Kinect-kabel aangesloten op uw Xbox One-console en het aan/uit-lampje van de sensor brandt. De sensor werkt echter niet. Op het scherm Kinect, te bereiken vanaf Kinect en apparaten, staat dat de sensor niet is aangesloten. Als dit gebeurt, betekent het dat uw sensor wel aan staat, maar niet wordt herkend door uw console.

Opmerking Als u het bericht "Kinect is niet aangesloten" te zien krijgt en het aan/uit-lampje van uw sensor niet brandt, is er een probleem met het opstarten van uw sensor. Zie Uw Kinect-sensor voor Xbox One start niet voor hulp om dat probleem op te lossen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: bevestig dat de Kinect-sensor via de kabel goed is aangesloten op de Xbox One-console

1. Ontkoppel uw Kinect-sensor en sluit deze weer aan.
    • Als u een Xbox One S hebt
      1. Koppel de kabel van de Kinect-adapter aan de achterkant van de console los van de USB-poort.
  1. Controleer dat de Kinect-kabel goed is aangesloten op de Kinect-adapter en dat de voedingskabel van de adapter is aangesloten.
  2. Sluit de USB-kabel van de Kinect-adapter aan op de eerste USB-poort (de poort naast de HDMI-poorten).

Opmerking Uw Kinect zal alleen herkend worden als de kabel is aangesloten op de eerste USB-poort aan de achterkant van de console. De andere USB-poorten op de console werken niet met Kinect.

Zorg er bij voorkeur ook voor dat uw Kinect-sensor en Kinect-adapter niet direct bovenop uw console zijn geplaatst.

• Als u een originele Xbox One hebt
    1. Koppel de kabel aan de achterkant van de console los van de poort van de Kinect-sensor.
  1. Sluit de kabel weer aan op de poort van de Kinect-sensor.
  1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect onder Kinect en apparaten.
  5. Wacht 2 minuten totdat de sensor wordt herkend.

Oplossing 2. controleer dat de Kinect-sensor is ingeschakeld in de Kinect-instellingen

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect onder Kinect en apparaten.
  5. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd.

Oplossing 3. stel de aansluiting van de Kinect-sensor op de Xbox One-console opnieuw in

1. Zet de console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Koppel de voedingskabel van de console los.
  3. Koppel de Kinect-sensor los van de Xbox One-console.
  4. Sluit de voedingskabel van de console weer aan.
  5. Druk op de Xbox-knop op uw console om de Xbox One in te schakelen.
  6. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  7. Selecteer Instellingen.
  8. Selecteer Alle instellingen.
  9. Selecteer Kinect onder Kinect en apparaten.
  10. Sluit de Kinect-sensor aan de achterkant van de console aan en wacht 2 minuten tot deze wordt herkend.

Opmerking Als uw sensor moet worden bijgewerkt, verschijnt er op het scherm dat er een update wordt uitgevoerd.

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.