Tips om uw Kinect in te stellen bij Xbox One

Op deze pagina worden een paar belangrijke items beschreven die u moet weten voordat u uw Kinect-sensor instelt.

Video over kalibratie van de Kinect-microfoon

Bekijk de video over de kalibratie van de Kinect-microfoon. Opmerking De video is alleen in de Engelse taal beschikbaar.

Oplossingen

Moet ik Kinect bij Xbox One gebruiken?

Om gebruik te maken van alle voordelen voor uw Xbox One, raden we aan dat u de Kinect-sensor bij de console gebruikt. Dat is echter niet verplicht.

Opmerking Als uw Kinect-sensor is aangesloten op uw Xbox One-console, kunt u de sensor aan- of uitzetten:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Kinect en apparaten.
    5. Selecteer Kinect.
    6. Selecteer Kinect aan of Kinect uit.

Zie Hoe u uw Kinect-sensor voor Xbox One aan of uit kunt zetten voor meer informatie.

Geef de Kinect-sensor wat "ademruimte"

Net als uw console heeft de Kinect-sensor ruimte nodig voor de ventilatieopeningen en ventilatoren, zodat de sensor steeds op een optimale bedrijfstemperatuur kan worden gehouden. Houd het gebied rond uw sensor vrij van rommel en bedek de ventilatieopeningen niet.

Raak de voorzijde van de sensor niet aan wanneer u de sensor plaatst

Aan de voorzijde van de Kinect-sensor zijn er twee camera's (een VGA- en een infraroodcamera) en IR-sensoren. Net als de camera's die zijn ingebouwd in sommige andere apparaten, werken ze het beste wanneer er geen vlekken op de lens zitten; voorkom daarom dat u de voorzijde van de sensor aanraakt.

Zie De beeldhoek van uw Kinect-sensor aanpassen om de sensor correct te plaatsen.

Spraakopdrachten gebruiken bij Kinect

De Kinect-microfoon is ontworpen om alles in uw speelruimte te horen. Geluiden van apparaten, luidsprekers en ventilatoren, of pratende mensen in de ruimte, kunnen de Kinect-microfoon echter storen. In dat geval kan Kinect spraakopdrachten wellicht niet herkennen. Zie De microfoon op uw Kinect-sensor kalibreren voor meer informatie.

Gezondheid en veiligheid voor Kinect

Volg deze Gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen voor Kinect voor Xbox One zodat u in alle veiligheid zo veel mogelijk plezier kunt beleven met de Kinect-sensor. Informatie over verblinding, elektrische veiligheid en nog veel meer.