De microfoon op uw Kinect-sensor kalibreren

Overzicht

De microfoon op uw Kinect-sensor moet worden gekalibreerd, zodat de microfoon u kan horen boven het achtergrondgeluid in uw speelruimte. Dat gaat heel makkelijk, want de sensor doet het meeste werk.

De microfoon kalibreren

1. Zet het volume van de luidsprekers van uw tv-toestel luider, zodat het luider is dan het volume dat u normaal gebruikt om films en programma's te kijken. Zorg ook dat het stil is in de kamer.
  2. Start de kalibratie. Dit doet u als volgt:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Kinect en apparaten.
    5. Selecteer Kinect.
    6. Selecteer Kinect hoort me niet onder Probleemoplossing.
    7. Selecteer Audiotest starten.

De kalibratie voert twee tests uit:

• Controle van het achtergrondgeluid: Kinect volgt het omgevingsgeluid op in uw speelruimte. Als het geluid te luid is, geeft de sensor een bericht weer waarin u wordt gevraagd te controleren of er lawaai in de kamer is, en daarna de kalibratie opnieuw te starten nadat u het achtergrondgeluid hebt gedempt.
    • Controle van het luidsprekervolume: Xbox One speelt een reeks tonen die de Kinect hoort om het afspeelniveau van het geluid te kalibreren. Als de audiotonen te stil zijn, verschijnt er een bericht waarin u wordt gevraagd het volume van de luidsprekers luider te zetten. Als het geluidsniveau luid genoeg is, krijgt u een bericht te zien dat de audiocontrole is geslaagd.
  3. Als de tests zijn geslaagd, zal de microfoon van de Kinect-sensor zichzelf kalibreren. Dat gebeurt automatisch, u hoeft dus niets te doen tijdens deze stap. De automatische kalibratie duurt slechts een paar seconden.

Wanneer de kalibratie is voltooid, is de Kinect-sensor klaar om u te horen.

Opmerking Na drie mislukte pogingen om het geluid te kalibreren, kunt u drukken op de B-knop om de kalibratie opnieuw te proberen of kunt u dit later opnieuw proberen. Herhaal de bovenstaande procedure als u klaar bent om het opnieuw te proberen en begin bij stap 2.