Problemen met de oplaadbare batterij van de Xbox One Play & Charge-kit oplossen

Als uw Xbox One oplaadbare batterij wordt niet opgeladen als u de Xbox One draadloze controller aansluit op de console met een USB-kabel, is de oplaadbare batterij waarschijnlijk versleten (zoals gebeurt bij alle oplaadbare batterijen). Hoe lang een oplaadbare batterij meegaat, hangt af van hoe vaak u de batterij oplaadt. Als u de batterij vaak oplaadt, gaat deze minder lang mee dan wanneer u de controller slechts af en toe gebruikt.

Probeer deze tests voordat u de batterijen vervangt.

De kabel testen

Controleer of de kabel goed is aangesloten aan beide uiteinden.

Probeer een andere kabel. Soms kan er kortsluiting optreden in een kabel of kan de kabel gevoelig zijn aan interferentie.

De Xbox One Play & Charge-kit maakt gebruik van een standaard USB naar micro-USB-kabel. U kunt elke andere USB naar micro-USB-kabel gebruiken om te testen of het probleem wordt veroorzaakt door de kabel.

De contactpunten van de batterij reinigen

Verwijder de batterij en reinig de contactpunten op de oplaadbare batterij met een droge doek of isopropylalcohol en een wattenstaafje. Gebruik geen water of chemische stoffen, die de contacten kunnen beschadigen.

De draadloze controller testen

Plaats AA-batterijen in de controller en test de controller.

Probeer een andere Xbox One oplaadbare batterij op te laden.

Als de controller werkt met een andere oplaadbare batterij of AA-batterijen, is de controller niet de oorzaak van het probleem.

Garantie Xbox One-accessoires

Ga voor meer informatie over garantie voor Xbox One-consoles en -accessoires naar Productgarantie: Xbox One-console.