Uw Xbox One Stereo Headset instellen en problemen oplossen

Met de Xbox One Stereo Headset krijgt u geluid en chatten van topkwaliteit, waarbij u het geluid kunt regelen zonder dat u de handen van de controller af moet nemen.

In het pakket van de Xbox One Stereo Headset zit het volgende:

• Xbox One Stereo Headset
  • Xbox One Stereo Headset Adapter
  • USB-kabel om uw controller bij te werken
  • Beknopt overzicht en handleiding
Tekening van de Xbox One-stereo-headset

Opmerking Controllers die via Bluetooth zijn aangesloten op een pc, ondersteunen geen Xbox-headsets. Als u via Bluetooth verbonden bent met uw pc, sluit uw headset dan direct aan op uw pc. Zie de onderstaande ondersteunde scenario's.

Aantal Xbox-controllers die tegelijk kunnen worden verbonden

Platform

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One-console

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Niet ondersteund

Windows 10

Alleen Xbox draadloze controller - 8

Xbox draadloze controller en Xbox-chatheadset - 4

Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Alleen Xbox draadloze controller - 1

Opmerking Windows 10 Anniversary Edition en Xbox draadloze controller vereist voor Bluetooth.

Windows 8.1

Alleen Xbox draadloze controller - 4

(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen Xbox draadloze controller - 4

(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor draadloze verbinding is de Xbox draadloze adapter voor Windows vereist.

Niet ondersteund

Op deze pagina

De Xbox One Stereo Headset instellen

Volg deze stappen om uw Xbox One Stereo Headset klaar te maken voor gebruik met uw console.

Opmerking Om de Xbox One Stereo Headset op een ander apparaat te gebruiken, zoals de Windows Phone, sluit u gewoon de kabel van 3,5 mm van de hoofdtelefoon aan op een apparaat met een audioaansluiting van 3,5 mm.

1. Volg de stappen in Uw Xbox One-controller bijwerken om de Stereo Headset Adapter te gebruiken om te controleren dat uw controller klaar is voor gebruik met de Stereo Headset Adapter.
  2. Om de Xbox One-stereo-headset te installeren sluit u de adapter voor de stereo-headset eerst aan op de rechthoekige uitbreidingspoort onder aan de controller. Sluit dan de audioaansluiting van 3,5 mm, die is aangesloten op de stereo-headset, aan op de onderkant van de adapter voor de headset.
Een tekening toont de aansluitingen tussen een Xbox One-stereo-headset, headsetadapter en controller.
  1. Pas de stereo-headset aan. U kunt het formaat afstellen door elke zijde van de headset naar links of rechts te bewegen. Elke zijde kan ongeveer 4 cm worden aangepast, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste hoofden. Forceer de hoofdtelefoon niet om verder dan dat te gaan, want dan kan de hoofdtelefoon breken.
Een tekening toont de twee aanpasbare delen van de Xbox-stereo-headset, die zich boven aan beide zijarmen bevinden.
  1. Pas de positie van de chatmicrofoon aan. Trek de microfoonarm aan de linkerkant zachtjes omhoog of omlaag totdat de microfoon voor uw mond staat. U kunt de microfoon ook wat naar binnen en naar buiten toe verstellen, zodat deze zich op de optimale afstand van uw mond bevindt.
Een tekening toont de aanpassing van de afstand tussen de microfoon en de mond.
Een tekening toont de aanpassing van de microfoon omhoog en omlaag.

De Xbox One Stereo Headset gebruiken

In dit deel wordt beschreven hoe u de knoppen op de Xbox One Stereo Adapter kunt gebruiken om uw Stereo Headset te bedienen.
Knoppen op de adapter voor Xbox One-stereo-headset
Een tekening toont de balans game/chatten, dempen, en volumeregeling op de onderkant van de Adapter voor Xbox One-stereo-headset.

Balans game/chatten: de twee knoppen aan de linkerkant van de adapter voor de stereo-headset passen de mix van geluid in de game versus chatten aan. Standaard is de mix 50/50, maar u kunt deze aanpassen van 100/0 tot 0/100. Als u bijvoorbeeld meer volume in de game dan volume voor chatten wilt, drukt u op de bovenste knop met het controllerpictogram tot u het gewenste volume bereikt. Er klinkt een signaal wanneer u 100 procent hebt bereikt. Om het chatvolume te verhogen, drukt u op de onderste knop met het pictogram van een persoon links van de adapter voor de stereo-headset.

Opmerkingen

• Het is mogelijk dat er ook geluid van de game uit uw tv komt. Als u de tv niet wilt horen, zet u gewoon het volume van de tv uit. (Als u een headset aansluit op de adapter op uw controller, wordt het geluid van de tv niet automatisch gedempt of aangepast)
  • Als u een compatibele headset aansluit op uw Xbox One draadloze controller, wordt het geluid voor chatten via Kinect niet automatisch gedempt.

Dempen: met deze knop (in het midden) dempt u uw geluid tijdens het chatten, zodat andere gebruikers u niet kunnen horen. Hiermee wordt het geluid van de game/muziek/app niet gedempt. Deze knop heeft een oranje lampje om aan te duiden dat u gedempt bent. Het lampje brandt alleen als er een hoofdtelefoon is aangesloten op de adapter.

Volume: met de knoppen volume omhoog en volume omlaag (rechts) regelt u alle geluid naar uw headset, inclusief geluid in de game en tijdens het chatten. Als u het geluid van de game en het chatten niet evenveel wilt verhogen, past u gewoon uw balans game/chatten aan.

Problemen en vragen over de Xbox One Stereo Headset

Zie de volgende onderwerpen als u een vraag of probleem hebt over de Xbox One Stereo Headset.

Stereo Headset werkt niet

Controleer het volgende als uw Xbox One Stereo Headset niet goed werkt:

• Hebt u de software van uw controller bijgewerkt ter ondersteuning van de Stereo Headset Adapter?
  • Zorg dat er nieuwe batterijen in uw controller zitten. Als de batterijen bijna leeg zijn, worden bepaalde functies van de controller, zoals geluid en trillen, uitgeschakeld om het resterende vermogen te sparen.
  • Zorg dat uw Headset Adapter goed is aangesloten op de controller en dat de kabel van 3,5 mm van uw Stereo Headset goed is aangesloten op de Headset Adapter. U kunt controleren dat deze goed is aangesloten als u op de knop voor dempen drukt en het lampje gaat branden.
  • Probeer uw Xbox One Stereo Headset met een ander apparaat, zoals een laptop, om te zien of de hoofdtelefoon werkt. Als dat niet zo is, moet de hoofdtelefoon worden vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox online servicecentrum.
  • Probeer uw Stereo Headset en Stereo Headset Adapter indien mogelijk op een andere controller. Als de hoofdtelefoon werkt op de tweede controller, probeert u de eerste controller opnieuw bij te werken. Als dat niet lukt, moet de controller worden vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox online servicecentrum.

Er is te veel geluid van de game of chatten

Als u zowel geluid van de game als chatten hebt aangesloten op de adapter, gebruikt u de knop Balans game of Balans chatten voor meer van het gewenste audiotype.

Kan ik zowel via mijn Kinect als via mijn hoofdtelefoon chatten?

Nee. Als er een hoofdtelefoon wordt gedetecteerd, gaat de console ervan uit dat u wilt dat het geluid privé is en schakelt deze geluid voor chatten met Kinect automatisch uit.

Ik hoor ook geluid via mijn tv

De Stereo Headset Adapter weet niet of u uw hoofdtelefoon alleen gebruikt om te chatten of voor alle geluid, daarom wordt audio van de tv niet automatisch gedempt wanneer u de adapter gebruikt. U moet het volume van uw tv handmatig aanpassen.

Uw Stereo Headset is kapot

Als uw Xbox One Stereo Headset kapot is, moet deze worden vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox online servicecentrum.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over reparatie van Xbox One.