Problemen met knoppen op Xbox One-controllers oplossen

De Xbox One draadloze controller is ontworpen voor jarenlang gebruiksplezier. In zeldzame gevallen is het mogelijk dat één van de knoppen van uw controller niet goed of helemaal niet reageert. Controleer in dat geval of het probleem optreedt bij al uw ervaringen of slechts in één specifieke game. Als het probleem slechts optreedt in één game, kan er een probleem zijn met die game. Ga naar de pagina met hulp bij de game om problemen op te lossen (dit kan een site van een andere leverancier zijn). Als het probleem echter optreedt telkens wanneer u de controller gebruikt, moet de controller worden vervangen.

Opmerking Als de knoppen van uw controller verkeerd reageren, is uw controller wellicht opnieuw geconfigureerd door een andere gebruiker. Wanneer u bijvoorbeeld op een knop drukt, reageert een andere knop. Ontdek hoe u uw knoppen opnieuw kunt toewijzen in Een standaard Xbox One draadloze controller aanpassen met de Xbox Accessoires-app.

Problemen met verwijderbare onderdelen op de Xbox Elite draadloze controller oplossen

Als u een Xbox Elite draadloze controller gebruikt en een probleem hebt met een verwijderbaar onderdeel, volg dan deze stappen om te bepalen of u de controller moet vervangen:

1. Zorg dat u alleen het originele verwijderbare onderdeel of een onderdeel van een andere erkende leverancier gebruikt. Elk onderdeel zonder licentie of zelfgemaakt onderdeel is niet ontworpen om te werken volgens de specificaties.
  2. Zorg dat het onderdeel goed is aangesloten en dat er geen vuil in de weg zit.
  3. Probeer andere verwijderbare onderdelen en kijk of de controller reageert.
  4. Reset de standaardinstellingen van uw controller in de Xbox Accessoires-app en probeer de controller opnieuw te gebruiken. Als het probleem is opgelost met de reset, had u een knop wellicht zodanig aangepast dat dit invloed had op bepaalde games.

Als u deze stappen hebt geprobeerd en de Elite-controller nog steeds niet reageert, vervangt u de controller. Neem contact op met Xbox Support voor een vervangende controller als andere onderdelen van de controller wel werken, maar een specifiek verwijderbaar onderdeel niet werkt.

Vraag een vervanging aan

Ga naar het Xbox Onlineservicecentrum om een vervangende Xbox Elite draadloze controller aan te vragen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met knoppen op Xbox One-controllers oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?