Problemen met Kinect voor Xbox One oplossen

Overzicht

De Kinect-sensor voor Xbox One is zo ontworpen dat u de sensor indien mogelijk zelf fouten corrigeert. Als de sensor bijvoorbeeld problemen heeft om de firmware te updaten, zal de sensor het probleem proberen op te lossen voordat u een foutbericht te zien krijgt. Als de sensor het probleem niet zelf kan oplossen, krijgt u een van deze twee foutberichten voor de Kinect-sensor te zien.

"Fout: De Kinect-installatie kan niet worden voortgezet"

Wanneer u de Kinect-sensor probeert in te stellen, krijgt u de volgende fout te zien:

Er is een probleem

De Kinect-installatie kan niet worden voortgezet. Ga voor hulp naar xbox.com/xboxone/KinectSupport.

Dit is een softwarefout bij de Kinect-sensor. Probeer de volgende stappen om deze fout te corrigeren.

Opmerking Krijgt u deze fout te zien wanneer u de console voor het eerst instelt, sla het gedeelte om Kinect in te stellen dan over en voer de volgende stappen uit nadat u de console hebt ingesteld.

1. Controleer dat de Kinect-sensor goed is aangesloten op de poort voor Kinect op de console.
  2. Zet de console uit en weer aan, houd hiervoor de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt en start de console opnieuw op. Zie Zet Xbox One-console uit en weer aan.
  3. Ga naar de pagina Kinect-instellingen:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Kinect en apparaten.
    5. Selecteer Kinect.
  4. Zorg dat Kinect aan is geselecteerd op de pagina Kinect-instellingen. Blijf 5 minuten op deze pagina zodat uw console eventuele beschikbare updates uitvoert.
  5. Als er een beeld op het scherm Kinect Settings verschijnt, dan werkt de sensor. Als er geen beeld op het scherm verschijnt, moet uw Kinect wellicht worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

"Fout: Er is een probleem met de Kinect-sensor"

Wanneer u uw Xbox One gebruikt, krijgt u de volgende fout te zien:

Er is een probleem

Er is een probleem met de Kinect-sensor. Vraag een reparatie aan via xbox.com/xboxone/repair.

Helaas wijst dit soort fout erop dat het probleem met de Kinect-sensor niet kan worden opgelost en dat de sensor moet worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Fout: Uw Kinect-sensor wordt herhaaldelijk in- en uitgeschakeld

Probeer het volgende:

1. Zet de Xbox One-console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden, totdat de console volledig is uitgeschakeld.
  2. Koppel de Kinect-sensor los van de console.
  3. Druk op de Xbox-knop op uw console om de console in te schakelen.
  4. Sluit de Kinect-sensor aan de achterkant van de console aan en wacht ongeveer 2 minuten tot deze wordt herkend.
  5. Ga naar de pagina Kinect-instellingen:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Kinect en apparaten.
    5. Selecteer Kinect.
  6. Selecteer Ik heb mijn Kinect-sensor verplaatst, of ik heb problemen met Kinect.
  7. Volg de instructies om uw Kinect-sensor aan te passen, inclusief audio-kalibratie.

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.