De app Xbox-accessoires gebruiken om uw Xbox Elite draadloze controller te configureren

Met de app Xbox-accessoires kunt u uw Xbox Elite draadloze controller aanpassen voor uiterst nauwkeurige belevingen in games. Op deze pagina worden de unieke mogelijkheden van de app beschreven.

Zie De app Xbox-accessoires voor de Xbox Elite draadloze controller ophalen als u hulp nodig hebt om de app te vinden en te installeren.

U kunt de app Xbox-accessoires ook gebruiken om een standaard Xbox One draadloze controller te configureren. Zie Een standaard Xbox One draadloze controller aanpassen met de app Xbox-accessoires voor hulp.

De volgende tabel illustreert de verschillen tussen het gebruik van de app Xbox-accessoires met de Xbox Elite draadloze controller en de standaard Xbox One draadloze controller.

De app Xbox-accessoires met Elite versus Standaard controller

Xbox Elite draadloze controller Xbox One draadloze controller
Xbox Elite draadloze controller                    Xbox One draadloze controller
Knoptoewijzing Elite Standaard
Controllerknoppen opnieuw toewijzen
Zelfde knop meermaals opnieuw toewijzen

Paddles toewijzen aan knoppen

Sticks wisselen
Triggers wisselen
Y-as op sticks omkeren
Knoptoewijzing ondersteund op pc's met Windows 10 alle kenmerken
Hardware-instellingen
Gevoeligheid stick aanpassen

Gevoeligheid trigger aanpassen

Vibratiemotoren aanpassen

Licht van de Xbox-knop aanpassen

Configuratiebeheer
Max. aantal configuraties per gebruiker** 256 1
Configuraties opgeslagen op controller*** 2
Configuraties synchroniseren naar cloud***

Aangepaste namen voor configuraties

Vooraf ingestelde configuraties van eigen uitgevers

Vanaf november 2015:
*Elite: volledig aanpasbaar; Standaard: alleen knoppen wisselen
**Standaard: 1 per gebruiker, per console
*** Standaard: n.v.t. opgeslagen op console

Via de app Xbox-accessoires

Wanneer u de app Xbox-accessoires opent, krijgt u twee menuopties te zien, Configureren en Meer opties.

Opmerking Als meer dan één controller is aangesloten, krijgt u alle controllers te zien wanneer u van links naar rechts schuift. Als meerdere gebruikers zijn aangemeld, verschijnen de toegewezen profielen boven de controllers.

Onderwerpen

Opties van de app Xbox-accessoires

Configureren

Selecteer Configureren om de Xbox Elite draadloze controller aan te passen.

U hebt twee mogelijkheden om de Xbox Elite draadloze controller te configureren:

• U kunt omlaag schuiven en een standaardconfiguratie selecteren zoals Halo 5: Guardians - Multiplayer of Forza 6 - Manual Clutch. Terwijl u door deze opties schuift, verandert de afbeelding van de controller, zodat u de standaardinstellingen ziet. Als een van deze instellingen u bevalt, selecteert u deze en volgt u de stappen om de instellingen in een sleuf op te slaan.
  • Als u de controller helemaal zelf wilt aanpassen, selecteert u Configuratie sleuf 1 of Configuratie sleuf 2 of Nieuwe configuratie en gaat u verder met het volgende gedeelte. Sleuf 1 en sleuf 2 komen overeen met de profielschakelaar op uw controller.

Nadat u een sleuf hebt gekozen, verschijnt het configuratiemenu en ziet u de volgende opties:

Knoptoewijzing

Selecteer Knoptoewijzing om uw knoppen toe te wijzen. Hier kunt u knoppen op twee manieren wijzigen. U kunt het menu gebruiken om de knop te selecteren die u wilt wijzigen en daarna de overeenkomstige knop selecteren waaraan u de functie ervan wilt toewijzen, of u kunt de knop die u wilt wijzigen gewoon ingedrukt houden en daarna drukken op de knop waarnaar u de functie ervan wilt verplaatsen. De afbeelding van de controller op de Xbox One-console wordt bijgewerkt, zodat u kunt zien welke knoppen wat doen.

Sticks, triggers en vibratie

In dit deel kunt u de Elite-controller aanpassen met geavanceerde instellingen, inclusief de gevoeligheid van de linker- en rechter-stick, de gevoeligheid van de triggers, vibratie en de helderheid van de knoppen. U kunt ook sticks wisselen, sticks omkeren en triggers wisselen.

• Gevoeligheid linker- en rechter-stick - Vanaf het menu Sticks, triggers en vibratie kunt u Linker-stick of Rechter-stick selecteren om aan te passen en te regelen hoe elke stick reageert tijdens een game. Wanneer u de stick hebt gekozen die u wilt aanpassen, kunt u Standaard, Vertraging, Agressief, Instant, of Vlot kiezen, afhankelijk van de gewenste reactiesnelheid van de stick in uw game. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw speler sneller reageert met een kortere beweging van de stick, selecteert u Instant. U krijgt een grafiek te zien waarin u de reactiecurve van de stick ziet.

Opmerking Deze instellingen hebben verschillende effecten, afhankelijk van de game die u speelt. Eén manier om de instellingen te testen, is sleuf 1 in te stellen op Standaard en sleuf 2 op een aangepaste instelling.
  • Gevoeligheid triggers - U kunt de gevoeligheid van de triggers aanpassen door hun maximum- en minimumbereik te wijzigen. Er zijn twee opties om uw triggers aan te passen: met de mechanische hair-trigger schakelaar op de controller of via de optie triggergevoeligheid in de app.

De mechanische hair-trigger schakelaar is zeer handig voor schietspellen, omdat u minder hard aan de triggers hoeft te trekken om te schieten. Deze is minder geschikt voor racegames, aangezien u de acceleratietrigger helemaal moet kunnen indrukken om een maximale acceleratie te bereiken. In dat geval komt het goed van pas dat u de triggergevoeligheid kunt aanpassen. U kunt de maximale en minimale drempel voor de triggers wijzigen. Als u de maximale afstand verkort, hoeft u minder aan de trigger te trekken om een maximale acceleratie te krijgen. Breng verschillende instellingen voor de twee sleuven aan en pas ze realtime aan om het verschil te bekijken.

• Vibratie - Hiermee kunt u de vibratiegevoeligheid van uw controllers aanpassen. U kunt vier motoren onafhankelijk aanpassen: Linker-trigger, Rechter-trigger, Linkerhendel en Rechterhendel. De motoren staan standaard op 100% en kunnen omlaag worden aangepast tot 0%. Wanneer u deze schuiven aanpast, wijzigt u de intensiteit van de vibratie.
  • Helderheid Xbox-knop - Als u de helderheid van de Xbox-knop wilt verlagen, kunt u deze omlaag bijstellen tot 10% van de standaardhelderheid. Dit is vooral handig als u graag in het donker speelt.
  • Sticks wisselen - Met deze functie kunt u de linker- en rechter-stick verwisselen.
  • As stick omkeren - Met deze opties kunt u de assen van de linker- en/of rechter-stick omkeren.
  • Triggers wisselen - Met deze optie kunt u de linker- en rechter-trigger omwisselen.

Aan sleuf 1 toewijzen

Wanneer u alle gewenste wijzigingen hebt aangebracht, kunt u uw configuratie opslaan naar een andere sleuf. Als u sleuf 1 hebt geconfigureerd, zal deze in het grijs verschijnen, zodat u kunt opslaan naar sleuf 2.

Aan sleuf 2 toewijzen

Wanneer u alle gewenste wijzigingen hebt aangebracht, kunt u uw configuratie opslaan naar een andere sleuf. Als u sleuf 2 hebt geconfigureerd, verschijnt deze in het grijs, zodat u kunt opslaan naar sleuf 1.

Naam wijzigen

Met deze optie kunt u de naam van één van beide sleufconfiguraties aanpassen. Als u sleuf 1 bijvoorbeeld hebt geconfigureerd om Halo 5 te spelen, kunt u die configuratie Halo 5 of een andere naam naar wens geven.

Kopiëren

Met de optie Kopiëren kunt u de configuratie kopiëren, zodat u deze kunt gebruiken voor een andere sleufconfiguratie zonder dat u helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Verwijderen

Met deze optie kunt u de configuratie verwijderen. De configuratie verwijderen heeft geen invloed op de controller. De configuratie wordt verwijderd en de standaardinstellingen voor de sleuf worden hersteld.

Profielen opslaan

U kunt de configuraties van de twee sleuven eenvoudig opslaan met de app. De sleuven komen overeen met de profielschakelaar in het midden van de Xbox Elite draadloze controller. U kunt twee verschillende profielen tegelijk opslaan op de controller. Als sleuf 1 bijvoorbeeld uw profiel voor schietspellen bevat en sleuf 2 uw profiel voor racegames, hoeft u enkel de schakelaar om te zetten om direct het gewenste profiel te gebruiken. U hoeft geen andere instellingen aan te passen. U kunt dit ook doen terwijl u een game speelt.

De configuratie van de sleuven blijft bewaard op uw controllers. Als u uw controller meeneemt naar een vriend, wordt de configuratie opgeslagen in de controller en kunt u deze daar gebruiken.

Opmerking Als u sleuf 1 of sleuf 2 op de controller aanpast op een andere console, wordt de nieuwe configuratie opgeslagen op de controller en wordt de oude configuratie overschreven.

Meer opties

Er zijn twee extra menuopties:

• Verkennen - Als u deze optie selecteert, wordt de video over de Xbox Elite draadloze controller opnieuw gestart, waarin alle voordelen van de controller worden benadrukt.
  • Naam geven - Met deze optie kunt u uw controller elke gewenste naam geven, zoals uw gamertag.
    Opmerking Dit is een andere optie dan de optie om sleufconfiguraties een naam te geven, wat wordt uitgelegd in het eerste deel op deze pagina.