Probleemoplossing Xbox One-chatheadset

Als u geen geluid hoort of als anderen u niet horen wanneer u de Xbox One-chatheadset gebruikt, probeer dan eerst de volgende oplossingen:

• Verbreek de verbinding met de headset of maak de headsetkabel onder aan de controller los, en sluit deze daarna weer stevig aan op de controller (in de uitbreidingspoort voor een headset of de poort van 3,5 mm voor een chatheadset van 3,5 mm).
Een pijl in een illustratie benadrukt het loskoppelen van de headsetbediening van de controller. Een pijl in een illustratie benadrukt het aansluiten van de headsetbediening op de controller.
Een pijl in een illustratie benadrukt het loskoppelen van de chatheadset van 3,5 mm van de controller. Een pijl in een illustratie benadrukt het aansluiten van de chatheadset van 3,5 mm op de controller.

Opmerking Als u een chatheadset van 3,5 mm hebt, mag u nooit aan de headsetkabel trekken om deze uit de controller te halen. Trek aan de stekker van de headset om uw headset los te koppelen van de controller.

• Controleer of de headset niet is gedempt. Controleer hiervoor de dempknop om de bediening van de headset. (Voor een headset bevindt de dempknop zich links van de stekker die is aangesloten op de uitbreidingspoort van de controller. Voor een chatheadset van 3,5 mm is de dempknop een schuifknop op de voorzijde van de audiobediening in het midden van de headsetkabel.)
In een illustratie benadrukken een pijl en een vinger de dempknop op de headsetbediening. In een illustratie benadrukken een pijl en een vinger de dempknop op de audiobediening op de kabel van de Xbox One-chatheadset.
  • Verhoog het volume. Als u een headset gebruikt die is aangesloten op de poort van 3,5 mm, ga dan naar Instellingen, kies Apparaten en toebehoren, selecteer uw controller en pas uw audio-opties aan.
  • Probeer een andere controller of headset om te controleren of er een hardwarestoring is.
  • Update uw controller, zodat u zeker de recentste software hebt. Zie Een Xbox One-chatheadset aansluiten op een Xbox One draadloze controller.

Gebruik de volgende oplossingen als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen.

Opmerking De Xbox One-chatheadset is ontworpen om alleen te worden gebruikt met Xbox One-controllers. De headset is niet bedoeld voor gebruik met een ander apparaat. De Xbox One-console zendt geen geluiden uit games of muziek naar de Xbox One-chatheadset. Zie Uw Xbox One-stereo-headset instellen en problemen oplossen als u op zoek bent naar een Xbox One-headset die zowel geluid van games als chatten biedt.

Oplossingen

Onderzoek en reinig uw Xbox-hardware

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Onderzoek de hoofdtelefoon, het snoer en de aansluiting op zichtbare defecten.
  2. Controleer dat er geen stof of vuil op de aansluiting van de headset zit. Gebruik een wattenstaafje gedoopt in isopropylalcohol om de aansluiting te reinigen.
  3. Controleer dat uw Xbox One-controller goed werkt en dat u de controller kunt gebruiken om de console aan en uit te zetten. Zie Verbinding met Xbox One draadloze controller wordt verbroken of kan er geen verbinding mee maken voor hulp om problemen met de Xbox One-controller op te lossen.
  4. Stop de aansluiting van de Xbox One-chatheadset stevig in de uitbreidingspoort onder het navigatiepad en de rechter-stick op de controller.
In een illustratie benadrukt een pijl de uitbreidingspoort op de Xbox One draadloze controller.

Stel uw instellingen voor privacy en onlineveiligheid in

Wanneer u een profiel voor een kind instelt op de console, kan de eigenaar van het profiel van de ouder via de instellingen voor Privacy en onlineveiligheid beheren wie op Xbox Live kan chatten met het profiel van het kind. In het deel Privacy en onlineveiligheid kunt u chatten in het profiel van het kind inschakelen. De standaardinstelling voor gamers jonger dan 17 is Alleen vrienden.

Volg deze stappen om de instellingen voor Privacy en onlineveiligheid te configureren:

1. Meld u aan met een van de volgende accounts:
    • Uw Xbox-account
    • Het account van de ouder van het kinderaccount waar problemen mee zijn
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Alle instellingen.
  5. Selecteer Privacy en onlineveiligheid onder Account.
  6. Selecteer Details bekijken en aanpassen.
  7. Selecteer Communiceren met spraak en tekst.
  8. Selecteer specifieke vrienden of iedereen, afhankelijk van de personen waarmee u wilt dat het profiel kan communiceren.

Als u een echo of geluid hoort tijdens de game

Opmerking Als u een echo hoort, komt dat vaak van de persoon die praat en niet noodzakelijk van de persoon die de echo hoort. Als u bijvoorbeeld alleen een echo hoort wanneer iemand anders praat, kan het probleem aan de verbinding van de hoofdtelefoon van de persoon die praat liggen.

De volgende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een echo of geluid hoort tijdens de game:

• De microfoon detecteert omgevingsgeluiden. Dit omvat spraaktransmissie komende van het oorstuk.
  • De headsetaansluiting zit niet goed in de controller.
  • U gebruikt de Xbox One draadloze controller en de batterijen in het apparaat zijn bijna leeg.

Als u of andere spelers een echo of ander geluid horen tijdens de game, probeert u het volgende:

• Zet het volume van uw tv of stereo lager.
  • Koppel de hoofdtelefoon los en sluit deze opnieuw stevig aan op de uitbreidingspoort van de controller.
    Opmerking Trek nooit aan de hoofdtelefoonkabel om deze uit de controller te halen. Trek aan de stekker van de hoofdtelefoon om uw hoofdtelefoon los te koppelen van de controller.
  • Reinig de aansluiting op de kabel van de headset met een schone doek en sluit de headset opnieuw aan op de controller.
  • Test de headset door deze aan te sluiten op een andere controller.
  • Als u een Xbox One draadloze controller gebruikt, vervangt u de AA-batterijen of laadt u de Xbox One oplaadbare batterij op.

Als anderen u niet kunnen horen

Probeer deze oplossingen als u anderen in een party of game kunt horen, maar zij u niet kunnen horen.

Oplossing 1: Controleer of uw headset niet is gedempt

Controleer of het oranje lampje naast de dempknop niet brandt.

Oplossing 2: Zet uw Xbox One-console uit en weer aan

Voor hulp bekijkt u de volgende video of raadpleegt u Hoe u uw Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten.

Video: Uw Xbox One-console uitzetten en weer aanzetten

Bekijk de video Xbox One-console uitzetten en weer aanzetten. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Oplossing 3: verbind uw controller weer met uw profiel

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Selecteer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Zoek uw profiel en selecteer Deze persoon kiezen.

Oplossing 4: Controleer het NAT-type voor uw netwerk

Via Network Address Translation (NAT) kunt u uw IP-adres verbergen voor apparaten die niet op uw netwerk zitten. Zie het gedeelte "Huidige netwerkstatus" in Netwerkinstellingen op Xbox One voor meer informatie over NAT.

Oplossing 5: Test uw Xbox One-chatheadset

Als u de headset wilt testen, begint u een party (internetverbinding vereist) om het geluid te testen:

1. Meld u aan bij Xbox Live op uw Xbox One-console.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Party starten onder Party. (U hoeft niemand uit te nodigen voor deze test.)

Opmerking Als u geen party kunt starten, controleert u uw verbinding via de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames.

4. Controleer of uw microfoon niet is gedempt in de partychat.

Opmerking U kunt met de Y-knop  op uw controller het dempen in- of uitschakelen.

5. Controleer of uw headset niet is gedempt. Dit doet u als volgt:
    • Als u een headset gebruikt, controleer dan of het oranje lampje naast de dempknop niet brandt.
    • Als u een chatheadset van 3,5 mm gebruikt, controleer dan of de schuifbalk Dempen op de voorzijde van de audiobediening in het midden van de headsetkabel helemaal groen is.
  6. Zorg dat het volume hoog staat.
  7. Spreek in de microfoon.

Als uw headset werkt, gaat de ring rond uw gamerafbeelding branden.

Oplossing 6: Los problemen met de verbinding op met behulp van de oplossing voor Xbox One-multiplayergames

Als u uw controller en headset hebt uitgeschakeld, maar nog steeds problemen hebt met horen of gehoord worden in een partychat, controleert u uw verbinding met behulp van de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames.

Oplossing 7: Gebruik de Skype-app om de headset te testen

U kunt uw headset testen met de Skype-app. Dit doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw account.
  2. Selecteer de Skype-app.
  3. Selecteer Personen en vervolgens de contactpersoon Skype-testgesprek.
  4. Selecteer Bellen. Skype probeert uw contactpersoon te bellen.
  5. Tijdens de oproep wordt u gevraagd in de microfoon te spreken en wordt herhaald wat u hebt gezegd.

Als u uw vrienden online nog steeds niet kunt horen wanneer u een party bent gestart, maar u wel geluid hoort wanneer u gamechat of een andere app zoals Skype gebruikt, zie U kunt niet omschakelen naar partychat op Xbox One.

Als het probleem niet is verholpen met deze stappen voor probleemoplossing

Als u deze stappen voor probleemoplossing hebt gevolgd, maar uw chatheadset nog steeds niet werkt, moet deze misschien worden vervangen. Ga naar Apparaatondersteuning om een vervangend exemplaar te bestellen.