Aan de slag met uw Xbox One draadloze controller

De bovenkant en de voorkant van de draadloze controller

Originele Xbox One draadloze controller Xbox One draadloze controller

1 Linker-stick
2 Linker-bumper
3 View-knop
4 USB-poort voor de oplaadkabel
5 Xbox-knop
6 Menuknop
7 Rechter-bumper
8 Navigatiepad

9 Uitbreidingspoort
10 Rechter-stick
16 3,5mm-poort
X X-knop
Y Y-knop
A A-knop
B B-knop

Xbox-knop (5). Deze knop heeft meerdere functies:

• Wanneer de controller of de console is uitgeschakeld, houdt u deze knop ingedrukt om de console in te schakelen. Als de console reeds is ingeschakeld en de controller uit is, houdt u deze knop ingedrukt om de controller in te schakelen.
  • Wanneer de controller en de console reeds zijn ingeschakeld, houdt u deze knop ingedrukt om de console uit te schakelen.
  • Wanneer u de console gebruikt, drukt u één keer op deze knop om naar het scherm Home te gaan, waar u zich ook bevindt.
  • Wanneer u twee gesnapte apps bekijkt, drukt u twee keer snel op deze knop om tussen die apps te wisselen.
  • Wanneer u de controller bij een apparaat met Windows 10 gebruikt, kunt u met deze knop de gamebalk openen wanneer u erop drukt tijdens het spelen op de pc. Uitzondering: als u tijdens het streamen van een game via de Xbox-app voor Windows 10 op deze knop drukt, gaat u terug naar het scherm Home van de Xbox-app voor Windows 10.

View-knop (3). Gebruik deze knop om een activiteit in een game of app te markeren, zoals een kaart oproepen tijdens een rollenspel of toegang tot de adresbalk in Internet Explorer. De functies van deze knop variëren naargelang van de app of game.

Menuknop (6). Gebruik deze knop voor toegang tot menuopties voor games en apps, zoals Instellingen of Help, samen met de opdrachten in de gebruikersinterface, zoals Enter op een toetsenbord.

Poort voor de USB-oplaadkabel (4). Sluit uw draadloze controller aan op de console met een mini-USB-kabel. Zie Over de Xbox One Play & Charge-kit opladen voor meer informatie.

Linker-stick (1) en rechter-stick (10). Worden gebruikt voor communicatie met games, apps en de Xbox One-interface. Ze bewegen in een bepaalde richting, maar kunnen ook werken als knoppen waarmee u kunt klikken als u erop drukt.

Linker-bumper (2) en rechter-bumper (7). Worden gebruikt voor communicatie met games, apps en de Xbox One-interface.

Navigatiepad (8). Wordt gebruikt voor communicatie met games, apps en de Xbox One-interface.

Uitbreidingspoort (9). Wordt gebruikt om andere accessoires aan te sluiten, zoals de Xbox One-chatheadset.

A- , B- , X- , Y-knoppen . Worden gebruikt voor communicatie met games, apps en de Xbox One-interface.

3,5mm-poort (16). Wordt gebruikt om compatibele audioapparaten van 3,5 mm aan te sluiten. Alleen beschikbaar op controllers uitgegeven na juni 2015.

De onderkant en achterkant van de draadloze controller

Originele Xbox One draadloze controller Xbox One draadloze controller

2 Linker-bumper
4 USB-poort voor de oplaadkabel
7 Rechter-bumper
9 Uitbreidingspoort
11 Rechter-trigger

12 IR-venster
13 Draadloze registratieknop
14 Linker-trigger
15 Batterijklep
16 3,5mm-poort

Klep batterijcompartiment (15).

Uitbreidingspoort (9). Wordt gebruikt om andere accessoires aan te sluiten, zoals de Xbox One-chatheadset.

IR-venster (infrarood) (12). Achter het "gerookte" plastic naast de USB-poort zijn infraroodlampjes verborgen, die worden gebruikt om gebruikers automatisch te koppelen met de controller via de Kinect-sensor. Zie Een account aan een Xbox One draadloze controller toewijzen voor meer informatie over deze functie.

Draadloze registratieknop (13). Wordt gebruikt om de controller draadloos te verbinden met een console en voor registratie van koppelen via Bluetooth op een pc met Windows 10. Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op uw console voor meer informatie.

Linker-trigger (14) en rechter-trigger (11). Impulse Triggers trillen tijdens games.

3,5mm-poort (16). Wordt gebruikt om compatibele audioapparaten van 3,5 mm aan te sluiten. Alleen beschikbaar op controllers uitgegeven na juni 2015.