Blu-ray- en dvd-schijven bedienen op uw Xbox One-console

Overzicht

U kunt uw Xbox One-controller gebruiken om Blu-ray-schijven en dvd's die u op de console afspeelt, te bedienen. Op deze pagina ziet u hoe dat kan en krijgt u tips over de functies op uw controller die u daarbij gebruikt.

Oplossingen

Voorzijde van de Xbox One-controller

1 Linker-stick
2 Linker-bumper
3 View-knop
4 USB-oplaadpoort
5 Xbox-knop
6 Menuknop
7 Rechter-bumper
8 Navigatiepad

9 Uitbreidingspoort
10 Rechter-stick
X X-knop
Y Y-knop
A A-knop
B B-knop

Opmerking Zie Aan de slag met uw Xbox One draadloze controller voor een complete uitleg over de knoppen op de draadloze controller.

Een Xbox One-controller gebruiken voor afspelen van Blu-ray

In de volgende tabel staan de sneltoetsen op de controller die u kunt gebruiken om afgespeelde Blu-ray-schijven te bedienen.

Om…

Druk op...

Pauzeren en pauzeren ongedaan maken

X

Eén hoofdstuk teruggaan

Linker-bumper
of
Y, daarna Spring terug selecteren

Eén hoofdstuk verder gaan

Rechter-bumper
of
Y, daarna Spring vooruit selecteren

Vooruitspoelen

Rechter-trigger (sneller gaan bij elke keer trekken)

Terugspoelen

Linker-trigger (sneller gaan bij elke keer trekken)

Weergave van afspeelknoppen op het scherm openen

B of Y

Geavanceerde bediening openen

View-knop

Toegang tot het pup-upmenu van de Blu-ray-schijf

Rechts op een stick of rechts op het navigatiepad (naar links drukken om te sluiten)
of
Menuknop

Opmerking Deze functie wordt niet door alle schijven ondersteund.

Toegang tot de schuifregelaar van de Blu-ray-schijf

Rechts op een stick of rechts op het navigatiepad

Opmerking Deze functie wordt niet door alle schijven ondersteund.

Geavanceerde bediening om Blu-ray-schijven af te spelen

Met de geavanceerde bediening voor afspelen die verschijnt op het scherm van uw console wanneer u een Blu-ray-schijf kijkt, kunt u het volgende doen:

• Ondertiteling inschakelen
  • De camerahoek wijzigen
  • Het audiokanaal wijzigen
  • Gegevens over afspelen onmiddellijk weergegeven

Een Xbox One-controller gebruiken om dvd's af te spelen

In de volgende tabel staan de sneltoetsen op de controller die u kunt gebruiken om afgespeelde dvd's te bedienen.

Om…

Druk op...

Pauzeren en pauzeren ongedaan maken

X

Eén hoofdstuk teruggaan

Linker-bumper
of
B, daarna Spring terug selecteren

Eén hoofdstuk verder gaan

Rechter-bumper
of
B, daarna Spring vooruit selecteren

Vooruitspoelen

Rechter-trigger (sneller gaan bij elke keer trekken)

Terugspoelen

Linker-trigger (sneller gaan bij elke keer trekken)

Weergave van afspeelknoppen op het scherm openen

Menuknop, B, of Y

Geavanceerde bediening openen

View-knop

Geavanceerde bediening om dvd's af te spelen

Met de geavanceerde bediening voor afspelen die verschijnt op het scherm van uw console wanneer u een dvd kijkt, kunt u het volgende doen:

• Ondertiteling inschakelen
  • De camerahoek wijzigen
  • Het audiokanaal wijzigen
  • Gegevens over afspelen onmiddellijk weergegeven