Veelgestelde vragen en informatie over problemen met muziek in OneDrive oplossen

Overzicht

Op uw tablet, computer, telefoon, Xbox of in uw webbrowser, met Xbox Music kunt u één van de grootste catalogi met muziek ter wereld streamen, maar ook uw eigen muziekbestanden. Upload uw muziek gewoon naar OneDrive en start Xbox Music op een willekeurig apparaat om al uw favoriete nummers te beluisteren, waar u ook bent.

Veelgestelde vragen over muziek op OneDrive

Uw eigen muziek toevoegen aan OneDrive

Uw map Muziek wordt aangemaakt wanneer u de Xbox Music-app voor het eerst gebruikt.

U kunt uw muziek uploaden via een OneDrive-app of de Xbox Music-website. Voeg uw favoriete nummers toe aan uw Muziek-map van OneDrive. Ze verschijnen kort daarna in uw Xbox Music-verzameling, het maakt niet uit of u een Xbox Music-pas hebt.

Uw Muziek-map in OneDrive beheren

Wat is de standaardnaam van de Muziek-map in OneDrive?

De standaardnaam van de map in OneDrive is "Muziek". Als u een bestaande Muziek-map hebt, zal OneDrive die map gebruiken.

Kan ik mijn Muziek-map een andere naam geven?

U kunt uw Muziek-map een andere naam geven of de map verplaatsen zonder dat u content verliest. Als u de map een andere naam geeft, kunt u er nog steeds naar verwijzen op onedrive.live.com.

Wat gebeurt er als ik nummers verwijder uit mijn Xbox Music-verzameling?

Als u een nummer verwijdert uit uw Xbox Music-verzameling, krijgt u een waarschuwing. Als u het verwijderen goedkeurt, wordt het bestand verwijderd in OneDrive en krijgt u het op geen enkel apparaat meer te zien.

Opmerking Verwijderde bestanden blijven 90 dagen (minder in sommige situaties) in uw OneDrive-prullenbak staan en kunnen daar worden opgehaald.

Wat gebeurt er als ik nummers uit mijn Muziek-map in OneDrive verwijder?

Nummers die worden verwijderd uit uw Muziek-map in OneDrive, worden verwijderd uit uw Xbox Music-verzameling op alle apparaten.

Opmerking Verwijderde bestanden blijven 90 dagen (minder in sommige situaties) in uw OneDrive-prullenbak staan en kunnen daar worden opgehaald.

Hoe kan ik een verwijderde Muziek-map herstellen?

U kunt de verwijderde Muziek-map herstellen vanaf de OneDrive-prullenbak.

Wanneer u uw Muziek-map hebt hersteld, is het raadzaam dat u controleert dat uw muziek wordt weergegeven.

Systeemvereisten

Welke apparaten kan ik gebruiken om mijn muziekcontent in OneDrive af te spelen?

U kunt muziek in OneDrive afspelen op de volgende apparaten:

• Windows 8.1-computer of -tablet
  • Windows Phone 8.1 (via de Music-app)
  • Uw Xbox One- of Xbox 360-console
  • Via een webbrowser op de Xbox Music-website

Opmerkingen

• Deze functie van OneDrive is niet beschikbaar in Windows 8. U moet upgraden naar Windows 8.1 om de recentste versie van de Music-app te downloaden in de Store.
  • iOS- en Android-apparaten worden nog niet ondersteund. Als u een Xbox Music-pas hebt en iOS of Android gebruikt, zal OneDrive-content niet verschijnen. (Dit heeft geen invloed op het afspelen van muziek via uw andere apparaten.)

Welke bestandsindelingen worden ondersteund?

U kunt muziekbestanden in MP3, M4A (AAC) en WMA toevoegen aan uw Muziek-map in OneDrive.

Opmerking Sommige M4A-bestanden worden wellicht niet correct afgespeeld (zoals AAC Lossless-bestanden). Beveiligde WMA-bestanden kunnen ook niet aan uw verzameling worden toegevoegd. Om te weten of uw bestanden zijn beveiligd, klikt u met de rechtermuisknop op de Muziek-map in Windows Verkenner (of Verkenner). Kijk in de details om te zien of het bestand als beveiligd is gemarkeerd.

Is er een beperking op het aantal bestanden in mijn Muziek-verzameling?

U kunt tot 50.000 muziekbestanden opslaan in uw verzameling.

Heb ik een Xbox Music-pas nodig om muziek van OneDrive af te spelen?

Nee. Een Xbox Music-pas is niet nodig om uw muziek van OneDrive af te spelen. Dat is gratis!

Problemen met delen van muziek in OneDrive oplossen

Ik kan content van OneDrive niet zien op mijn Windows Phone

Controleer dat u de gebruiksvoorwaarden van Xbox hebt geaccepteerd: meld u aan op Xbox.com op een computer en open de Music-app op uw Windows Phone. Kort daarna zouden uw nummers van OneDrive in uw verzameling moeten verschijnen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn muziek in OneDrive op al mijn Xbox Music-apparaten verschijnt?

U kunt een andere map aanmaken voor uw muziek in OneDrive en uw content naar die map verplaatsen. Op die manier zal de muziek niet op andere apparaten verschijnen. (Alleen content in de Muziek-map verschijnt op andere apparaten.)

Sommige muziekbestanden verschijnen niet

Als uw muziek niet correct verschijnt:

1. Controleer of uw apparaat muziek van OneDrive ondersteunt.
    Muziek verschijnt niet in iOS, Android, Windows 8, Windows Phone 8, Zune of Windows Media Player. Zie hierboven Systeemvereisten om te ontdekken of uw apparaat content van OneDrive ondersteunt.
  2. Controleer of OneDrive beschikbaar is in uw Xbox Live-land of -regio.
  3. Zorg dat uw muziek in uw Muziek-map in OneDrive staat.
  4. Controleer dat uw muziekbestanden één van de ondersteunde bestandstypes zijn: MP3, M4A of WMA onbeveiligd. WMA-bestanden gedownload via een Xbox Music-pas zijn meestal beveiligd. Beveiligde bestanden die worden toegevoegd aan uw Muziek-map in OneDrive verschijnen niet op andere apparaten.
  5. Controleer of u de limiet van 50.000 nummers in uw Muziek-verzameling niet hebt overschreden. Als er meer dan 50.000 bestanden in uw Muziek-map in OneDrive staan, worden alleen de eerste 50.000 bestanden weergegeven.

Opmerking
    Mappen met meerdere eigenaars (of gedeelde mappen) worden niet ondersteund.

Probeer de volgende stappen als uw muziek nog steeds niet verschijnt:

1. Start Internet Explorer en open InPrivate-navigatie.
  2. Ga naar de online speler van Xbox Music en meld u aan met uw Microsoft-account.
  3. Selecteer "In OneDrive" en zoek uw muziek.
  4. Als de muziek niet verschijnt, wacht dan 5 minuten totdat uw muziek is gesynchroniseerd met OneDrive.
  5. Vernieuw de pagina. Uw muziek zou nu moeten verschijnen.

Als het probleem hiermee niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.

Ik zie mijn muziek niet op een specifiek apparaat

Als u uw muziek niet ziet in Windows 8.1:

Als uw muziek niet wordt weergegeven in Windows 8.1, volg dan de stappen in Sommige muziekbestanden verschijnen niet hierboven.

Als u uw muziek niet ziet op Windows Phone 8.1:

• Controleer dat u verbonden bent met het internet (liefst draadloos met een goede verbinding).
  • Controleer of de app afgesloten is. (Tik op de pijl links om de app te sluiten.)
  • Start de Music-app opnieuw.
  • Wacht minstens 5 minuten, terwijl u de app op de voorgrond houdt (start geen andere apps).
  • Als uw muziek niet verschijnt in de weergave Albums, zorg dan dat u uw filter instelt op Streaming.

Opmerking
    Als u geen Xbox Music-pas hebt, is streaming alleen van toepassing op aankopen van Xbox Music en de content in uw Muziek-map op OneDrive.

Als u uw muziek niet ziet op Xbox One:

• Start de console opnieuw door de voedingskabel los te koppelen en weer aan te sluiten.
  • Start de Xbox Music-app.
  • Ga naar de weergave Verzameling. U krijgt het bericht "Uw verzameling wordt gesynchroniseerd" te zien.
  • Uw muziek verschijnt binnen 5 minuten.

Als uw muziek nog steeds niet verschijnt, neemt u contact op met Xbox Support.

Als u uw muziek niet ziet op Xbox 360:

Controleer of uw muziek verschijnt op de Xbox Music-website. Als dat niet zo is, neem dan contact op met Xbox Support.

Ik kan mijn muziek zien, maar niet afspelen

Als uw muziekbestanden M4A zijn, zoals iTunes AAC Lossless-bestanden, worden ze niet afgespeeld op Xbox Music. Standaard niet-lossless aankopen van iTunes worden echter wel op alle apparaten afgespeeld.

Als u een "schaduw" of verwijderd nummer ziet, sluit dan Xbox Music op uw apparaat en start de app opnieuw. Zo wordt uw muziekverzameling opnieuw gesynchroniseerd. Als dit is voltooid, zouden de verwijderde nummers moeten verdwijnen.

Neem contact op met Xbox Support als deze problemen nog steeds optreden.

Sommige muziekbestanden zijn verdwenen in OneDrive

Controleer het volgende als u ontdekt dat sommige muziekbestanden verdwenen zijn en u de bestanden niet hebt verwijderd:

• Staan deze bestanden in uw Muziek-map van OneDrive of in een andere map? Muziekbestanden moeten in de Muziek-map in OneDrive staan.
  • Werden de bestanden verwijderd? Als dat zo is, kunt u de bestanden herstellen vanaf de OneDrive-prullenbak.

Opmerking U kunt bestanden uit de prullenbak herstellen tot 90 dagen nadat ze zijn verwijderd.

Ik heb duplicaten van albums in OneDrive

Als u in Windows 8.1 muziek kopieert naar OneDrive die reeds zichtbaar was in de Music-app, krijgt u duplicaten van nummers in elk album. We raden aan dat u uw bestanden naar OneDrive verplaatst en niet kopieert. U kunt nog steeds een kopie van deze bestanden bijhouden op een andere locatie, die de Music-app niet kan detecteren. Zie Bestanden en mappen kopiëren of verplaatsen voor meer informatie over verplaatsen en kopiëren van bestanden in Windows.

Er staat Music-pascontent in mijn muziekverzameling, en er wordt een voorbeeld van 30 seconden afgespeeld

Als u geen Xbox Music-pas meer hebt, maar er nog nummers of albums op uw apparaat staan, kunt u "Reset My Cloud UX" kiezen in uw Xbox Music-instellingen.

Mijn land of regio is gewijzigd

Zie De regio van uw Xbox Live-account wijzigen om uw land of regio te wijzigen.