Fout 0x8000001E of fout 0x8000001F treedt op wanneer u verbinding maakt met uw Xbox One-console via de SmartGlass-app

U krijgt een van de volgende foutberichten en fouten te zien wanneer u verbinding maakt met uw Xbox One-console via de SmartGlass-app:

• We cannot connect to your console right now. 0x8000001E
  • We cannot connect to your console right now. 0x8000001F

Dit probleem kan optreden als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• U hebt Windows Phone 8 Emulator geïnstalleerd op een apparaat met Windows 8 of Windows 8.1.
  • U probeert verbinding te maken met uw Xbox One-console vanaf uw apparaat met Windows 8 of Windows 8.1.

Dit probleem kan bijvoorbeeld optreden als Windows Phone 8 Emulator is geïnstalleerd op een Microsoft Surface Pro-tablet.

Opmerking Windows Phone Emulator is een onderdeel van de Windows Phone Software Development Kit (SDK).

Oplossingen

Om dit probleem op te lossen, verwijdert u de virtuele netwerkswitches die werden geïnstalleerd toen u Windows Phone 8 Emulator installeerde.

Opmerking De virtuele netwerkswitches worden niet automatisch verwijderd wanneer u de Windows Phone SDK 8.0 verwijdert.

1.  Controleer dat de Windows Phone 8 Emulators zijn geïnstalleerd. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    • Open op uw apparaat met Windows 8 of Windows 8.1 het Configuratiescherm en open vervolgens Netwerkverbindingen.
    • Controleer in Netwerkverbindingen dat de virtuele netwerkswitches zijn geïnstalleerd.
  1. Verwijder de virtuele netwerkswitches. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    • Open Hyper-V Manager.
    • Selecteer Virtual Switch Manager onder Acties.
    1. Selecteer de virtuele netwerkswitch die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
    1. Herhaal stap c voor elke virtuele netwerkswitch die u wilt verwijderen en klik daarna op OK.
  1. Open op uw apparaat met Windows 8 of Windows 8.1 het Configuratiescherm en open vervolgens Netwerkverbindingen. Controleer dat de virtuele netwerkswitches niet zijn geïnstalleerd.
  1. Probeer via de SmartGlass-app verbinding te maken met uw Xbox-console.

Opmerking De Windows Phone 8 Emulator werkt niet correct wanneer de virtuele netwerkswitches zijn verwijderd. Volg deze stappen om de virtuele netwerkswitches opnieuw te installeren:

1. Open Programma's en onderdelen in Configuratiescherm.
  2. Selecteer Windows Phone 8 SDK, selecteer Wijzigen en selecteer Herstellen.
  3. Volg de instructies om de Windows Phone SDK 8.0 te herstellen.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden