Problemen met Groove Muziek op Xbox One oplossen

Als u een probleem hebt om Groove Muziek te gebruiken op uw Xbox One-console, kan dat te wijten zijn aan een app-fout of console-instelling.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: verwijder de app en installeer de app opnieuw

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Druk op de Menuknop op uw controller.
Een pijl benadrukt de Menuknop op de Xbox One-controller.
  1. Selecteer Instellingen.
    Opmerking U kunt "Xbox, ga naar instellingen" zeggen vanaf elk scherm, maar u hebt een controller nodig wanneer u zich op het scherm Instellingen bevindt.
  2. Selecteer Systeem en daarna Opslag.
  3. Selecteer uw primaire opslagapparaat.
  4. Selecteer Games en apps.
  5. Zoek en selecteer alle items met betrekking tot "Groove Muziek".
  6. Selecteer Verwijderen.
  7. Ga vanuit het scherm Home naar apps en selecteer Apps bladeren.
  8. Selecteer de Groove Muziek-app.
  9. Selecteer Download bevestigen om de app te downloaden en te installeren.

Oplossing 2: test de Xbox Live-service

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Druk op de Menuknop op uw controller.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkverbinding testen rechts op het scherm Netwerkinstellingen.
  • Als u verbinding kunt maken met Xbox Live, dan maakt de console correct verbinding.
  • Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest u tonen waar de fout is opgetreden en welk soort fout het is. Noteer deze informatie en probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One om het probleem op te lossen.

Oplossing 3: verwijder uw profiel en download het opnieuw

Volg deze stappen om uw profiel, dat beschadigd kan zijn, te verwijderen:

1. Ga naar het scherm Home.
  2. Druk op de Menuknop op uw controller.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Blader naar rechts. Selecteer Accounts verwijderen onder ANDERE PERSONEN.
  5. Selecteer de account die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Deze persoon kiezen.
  6. Selecteer Van deze Xbox verwijderen om te bevestigen.
  7. Selecteer Sluiten als u klaar bent.

Volg deze stappen om uw Xbox Live-profiel opnieuw te downloaden:

1. Ga naar het scherm Home en selecteer Aanmelden in de linkerbovenhoek.
  2. Selecteer Nieuwe toevoegen.
  3. Typ het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account.
  4. Lees de Gebruiksvoorwaarden en de Privacyverklaring en selecteer Ik ga akkoord om door te gaan.
  5. Lees de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Selecteer Volgende.
  6. Selecteer de gewenste voorkeuren voor aanmelden en beveiliging.
  7. Bekijk uw gamerafbeelding en selecteer Volgende.
  8. Kies een kleur voor uw scherm Home en selecteer Volgende.
  9. Selecteer Doorgaan.
  10. Bekijk de lidmaatschapsopties en druk op de A-knop om het instellen van de account te voltooien.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.