Problemen met Films en tv op Xbox One oplossen

Als u een probleem hebt om Films en tv te gebruiken op uw Xbox One-console, kan het probleem te maken hebben met een app-fout of een console-instelling.

Opmerking Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het dan opnieuw:

TV, muziek en video: actief en werkend
2017-08-17T08:22:24.5026716+00:00

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: upgrade naar de recentste softwareversie van Xbox

De Films en tv-app werd onlangs bijgewerkt en werkt nu met de recentste softwareversie van Xbox. U moet die versie gebruiken als u wilt blijven genieten van Films en tv op uw console.

Controleren of u de recentste softwareversie hebt:

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om de guide te openen en schuif omlaag naar Instellingen.
  2. Selecteer Alle instellingen.
  3. Schijf omlaag naar Systeem en selecteer Consolegegevens en updates.

Als u een vak met "Geen update beschikbaar" ziet, gebruikt u de recentste versie van de Xbox-software. Als u ziet dat er een upgrade beschikbaar is, selecteert u de upgrade om door te gaan en de upgrade uit te voeren.

Opmerking Alle geopende games en apps worden gesloten terwijl de update van de console wordt uitgevoerd.

Oplossing 2: verwijder dubbele versies van Films en tv

Als u een upgrade hebt uitgevoerd naar de recentste versie van de Xbox-software en dubbele tegels voor Films en tv ziet, kunt u de volgende stappen uitvoeren om de oudere versie te verwijderen.

Start eerst één van de versies van Films en tv.

Als u een bericht te zien krijgt dat u een update moet uitvoeren, hebt u de oudere versie van de app gestart. Deze versie verwijderen:

1. Selecteer Annuleren op het updatescherm.
  2. Selecteer de Films en tv-tegel die u eerder hebt gestart in uw lijst met apps en druk op de menuknop .
  3. Selecteer App beheren en selecteer vervolgens Alles verwijderen op het volgende scherm.

Na het verwijderen kunt u de tegel die verschijnt in Klaar om te installeren onder Mijn games en apps verbergen. Markeer hiervoor de tegel, druk op de menuknop en selecteer Niet in lijst tonen.

Als de Films en tv-app start zonder dat er updates vereist zijn, hebt u de recentste versie van de app gestart. Volg de bovenstaande stappen om de oudere versie van de app te verwijderen.

Oplossing 3: test de Xbox Live-service

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om de guide te openen en schuif omlaag naar Instellingen.
  2. Selecteer Alle instellingen.
  3. Selecteer Netwerk en selecteer daarna Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer Test mijn netwerkverbinding onder Probleemoplossing.
    • Als u verbinding kunt maken met Xbox Live, dan maakt de console correct verbinding.
    • Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest u het volgende tonen:
      • Waar de fout optreedt in het verbindingsproces.
      • Welk soort fout het is.

Noteer deze informatie en probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One om het probleem op te lossen.

Oplossing 4: verwijder de app en installeer de app opnieuw

Ga als volgt te werk om de Films en tv-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Uw filmverzameling wordt hierdoor niet verwijderd.

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Scrol naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  3. Schuif omlaag naar Apps en markeer de Films en tv-tegel.
  4. Druk nogmaals op de Menuknop  op uw controller en selecteer Verwijderen.
  5. Selecteer Alles verwijderen op het bevestigingsscherm.
  6. Start uw console opnieuw: druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, schuif omlaag naar Instellingen en selecteer Console opnieuw opstarten. Selecteer Ja op het bevestigingsscherm.
  7. Wanneer uw console opnieuw is gestart, scrolt u naar rechts naar het deel Store, schuift u omlaag en selecteert u Films browsen.
  8. Schuif omlaag op de Store-pagina en selecteer Mijn films en tv.
  9. Selecteer Installeren om de Films en tv-app te downloaden en te installeren.

Oplossing 5: verwijder uw profiel en download het opnieuw

Volg deze stappen om uw profiel, dat beschadigd kan zijn, te verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en schuif omlaag naar Instellingen.
  2. Selecteer Alle instellingen.
  3. Selecteer Accounts verwijderen onder Account.
  4. Selecteer de account die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen om te bevestigen.

Volg deze stappen om uw Xbox-profiel te downloaden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en schuif omhoog naar Aanmelden.
  2. Selecteer Toevoegen en beheren en selecteer daarna Nieuwe toevoegen.
  3. Typ het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account.
  4. Lees indien van toepassing de Gebruiksvoorwaarden en de Privacyverklaring en selecteer Ik ga akkoord om door te gaan.
  5. Lees de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account en selecteer Volgende.
  6. Selecteer de gewenste voorkeuren voor aanmelden en beveiliging.
  7. Bekijk uw gamerafbeelding en selecteer Volgende.
  8. Kies een kleur voor uw Home-scherm en selecteer Volgende.
  9. Druk als u klaar bent op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.