4K op Xbox One S

Video: 4K-video op uw Xbox One S

Bekijk de video 4K-video op uw Xbox One S. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw Xbox One S kan content in 4K en HDR weergeven. U hebt een tv-toestel nodig dat 4K ondersteunt, maar zodra u er één hebt, kunt u films en tv-programma's in levendige 4K kijken.

Wat is 4K?

4K is een resolutie voor uw tv. Technisch heet het 4K UHD (of 4K Ultra HD of 4K Ultra High Definition) en het omvat vier keer zoveel pixels als een 1080p HDTV. Dat zorgt voor een scherper beeld met meer details. Om 4K te ervaren, moet u drie dingen hebben: een tv-toestel dat 4K ondersteunt, een apparaat dat content in 4K kan afspelen (zoals de Xbox One S) en content in 4K.

Opwaarderen naar 4K

Wanneer u de resolutie van uw console instelt op 4K UHD, wordt alles op de console - Home, games en apps - weergegeven in 4K. Content in 4K wordt weergegeven in de oorspronkelijke 4K-resolutie, en andere content (zoals content in 1080p) wordt opgewaardeerd naar 4K.

Om uw resolutie in te stellen en alles op te waarderen naar 4K, drukt u op de Xbox-knop om de guide te openen, gaat u naar Instellingen > Alle instellingen en kiest u Beeld en geluid > Video-uitvoer. Selecteer 4K UHD voor Tv-resolutie.

4K in games en apps

U hoeft de resolutie van uw console niet in te stellen op 4K om content in 4K af te spelen. U kunt uw console instellen op een andere resolutie, zoals 1080p, en wanneer 4K vereist is voor een game of app (en uw tv-toestel de gewenste 4K-modus ondersteunt), wordt automatisch overgeschakeld naar 4K. Dit is goed als u content in 1080p in de oorspronkelijke resolutie wilt afspelen, maar ook wilt gebruikmaken van de 4K-resolutie wanneer u content in 4K afspeelt.

Om uw resolutie in te stellen op een lagere resolutie maar om te schakelen naar 4K wanneer content in 4K wordt afgespeeld:

1. Open de gids en ga naar Instellingen > Alle instellingen > Beeld en geluid > Video-uitvoer en zorg dat Tv-resolutie is ingesteld op 720p of 1080p.
  2. Selecteer Geavanceerde video-instellingen en zorg dat 4K toestaan is aangevinkt.

Als u alles goed hebt gedaan maar 4K niet werkt of u deze instellingen niet ziet, zie dan Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S.

Zie Mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR op Xbox One S controleren om te weten te komen wat uw tv kan doen.

Zie HDR op Xbox One S voor informatie over HDR.

Opmerking

U moet een Xbox One S-console en een tv die 4K ondersteunt hebben om content in 4K en HDR weer te geven. Als u niet zeker weet of u de juiste apparatuur hebt, leest u Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One S om te weten te komen hoe u uw console en tv controleert.