Problemen oplossen met Xbox One die onverwacht wordt uitgeschakeld

Video: Problemen met de Xbox One-voeding oplossen

Bekijk de video Problemen met de Xbox One-voeding oplossen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw Xbox One-console kan in de volgende omstandigheden onverwacht worden uitgeschakeld:

• De console is te warm.
  • Er is een probleem met de voeding.
  • De instelling Uitschakelen na is ingeschakeld en de console is niet actief geweest gedurende de ingestelde tijd.

Op deze pagina

Uw console wordt onverwacht uitgeschakeld

Oplossing 1: Als de console te warm is

Volg deze stappen als u een foutbericht hebt ontvangen dat uw Xbox One-console niet genoeg geventileerd wordt of warm aanvoelt:

1. Zet de console uit.
  2. Wacht minstens een uur.
  3. Verplaats de console naar een goed geventileerde plaats.
  4. Zet de console aan.

Belangrijk Zorg dat de console in een koele, goed geventileerde ruimte staat. Verwijder eventuele voorwerpen op, onder of direct naast de console.

Lees Ventilatie voor de Xbox One S- en de originele Xbox One-console en Aan de slag met Xbox One voor tips om uw Xbox One-console te plaatsen.

Oplossing 2: Los problemen met uw voeding op

Als uw console nog steeds onverwacht wordt uitgeschakeld, kan het probleem bij de voeding liggen. Ga naar Uw Xbox One-console start niet voor informatie over hoe u problemen met de voeding oplost.

Oplossing 3: Wijzig de console-instellingen, zodat de console niet automatisch wordt uitgeschakeld

1. Zet de console aan.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Alle instellingen.
  5. Selecteer Energie.
  6. Selecteer Uitschakelen of opnieuw starten.

Als u deze stappen volgt, maar de console toch opnieuw oververhit raakt en wordt uitgeschakeld, vraagt u een reparatie aan.

Uw console wordt onverwacht uitgeschakeld tijdens het streamen van content

Oplossing 1: Selecteer Permanente opslag wissen

Volg deze stappen om de permanente opslag te wissen. Dat doet u als volgt:

Opmerking Permanente opslag zijn Blu-ray-gegevens in het cachegeheugen van de console.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Disc en Blu-ray.
  5. Selecteer Blu-ray.
  6. Selecteer Permanente opslag.
  7. Selecteer Permanente opslag wissen.
  8. Zet uw console uit, koppel de voedingskabel los en wacht 5 minuten.
  9. Sluit de kabel aan, zet uw console weer aan en probeer de content opnieuw te streamen.

Oplossing 2: probeer een bekabelde verbinding

Sommige draadloze routers hebben instellingen die ervoor kunnen zorgen dat uw Xbox One-console onverwacht wordt uitgeschakeld. Zo kan de energiespaarstand of netwerkinstelling ervoor zorgen dat uw console wordt uitgeschakeld.

Als u draadloos verbinding maakt met Xbox Live, probeer dan verbinding te maken via de kabel. Zie de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One voor informatie over hoe u een bekabelde verbinding kunt instellen.

Als u geen content kunt streamen wanneer u een draadloze verbinding gebruikt, zie dan het deel Networking Hardware Information van de Xbox Forums of neem contact op met de fabrikant van de router voor informatie over het configureren van de draadloze instellingen op de router.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.