Uw Xbox One-console start niet

Als uw Xbox One S- of originele Xbox One-console niet start, kan uw voeding defect zijn of niet goed aangesloten zijn, of kan er nog een andere reden zijn. Probeer de volgende oplossingen.

Met welke console hebt u problemen?

De Xbox One S-console

Video: Problemen met de Xbox One S-voeding oplossen

Bekijk de video Problemen met Xbox One S-voeding oplossen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Belangrijk Zorg dat u al deze oplossingen probeert. Als u dat niet doet, kunt u abusievelijk een nieuwe voeding aanvragen terwijl uw console moet worden gerepareerd.

Oplossingen

Oplossing 1: reset de interne voeding

De Xbox One S-console heeft een interne voeding die in alle regio's wereldwijd werkt. Als de console niet start, moet de voeding wellicht gewoon worden gereset. Problemen met de voeding zijn vaak te wijten aan een reset van de voeding na een stroompiek.

Opmerking De console heeft een ingebouwde overspanningsbeveiliging, daarom mag u deze niet aansluiten op een externe overspanningsbeveiliging. Als u de console aansluit op een andere overspanningsbeveiliging, kan de console het volledige vermogen dat nodig is voor optimale prestaties niet bereiken.

Volg deze stappen om de interne voeding te resetten:

1. Koppel de voedingskabel los van de console.
Illustratie van de achterkant van de Xbox One S waarbij de voedingskabel wordt losgekoppeld
  1. Wacht 10 seconden.
  2. Sluit de kabel weer aan op de console en druk op de Xbox-knop op de voorzijde van de console.
Illustratie van de achterkant van de Xbox One S-console waarbij de voedingskabel wordt aangesloten

Als de console start, is de reset van de interne voeding geslaagd. Voer deze stap in de toekomst uit als het probleem opnieuw optreedt.

Probeer het volgende als de console nog steeds niet start:

• Controleer of het stopcontact dat u gebruikt, met andere apparaten werkt.
  • Controleer of de voedingskabel goed is aangesloten op het stopcontact en op uw console.
  • Zorg dat u de voedingskabel gebruikt die bij uw console werd geleverd en dat dit de juiste kabel voor uw regio is.
  • Als uw console nog steeds niet start, moet de console worden gerepareerd. Meld u met uw Microsoft-accountgegevens aan op de pagina Apparaatondersteuning en vraag een reparatie aan.

De originele Xbox One-console

Video: Problemen met de voeding van uw Xbox One oplossen

Bekijk de video Problemen met de Xbox One-voeding oplossen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Volg zeker alle stappen. Als u dat niet doet, kunt u abusievelijk een nieuwe voeding aanvragen terwijl uw console moet worden gerepareerd.

Oplossingen

Oplossing 1: Reset de voeding

De voeding voor de originele Xbox One-console heeft een ingebouwde overspanningsbeveiliging om uw console te beschermen tegen stroompieken. Als er een stroompiek is geweest, moet u de voeding resetten. Dat doet u als volgt:

1. Koppel de kabels los van de console, het stopcontact en de voeding zelf.
Pijlen tonen de kabels voor een Xbox One-voeding die wordt ontkoppeld van een console en een stopcontact.
  1. Wacht 10 seconden.

Belangrijk Wacht zeker 10 seconden. Tijdens deze stap wordt de voeding gereset. Zorg dat u de voeding hebt losgekoppeld, zowel van het stopcontact als van uw Xbox One-console.

2. Sluit de voedingskabel weer stevig aan op de console en sluit de stekker van de voedingskabel weer aan op het stopcontact en op de voeding. Sluit de voeding rechtstreeks aan op een stopcontact. Gebruik geen overspanningsbeveiligingen of verlengsnoeren, deze kunnen de prestaties van uw voeding beïnvloeden.
Pijlen tonen de kabels voor een Xbox One-voeding die is aangesloten op een console en een stopcontact.
  1. Zet de console aan en controleer het lampje van de voeding.

Oplossing 2: Bepaal of uw console stroom krijgt

Controleer of de aan/uit-knop op de voorkant van de Xbox-console brandt. Dit is de snelste manier om te bepalen of uw console stroom krijgt. Als de knop niet brandt, raak de knop dan aan en kijk of deze gaat branden. Als de knop brandt, hoeft u de volgende stappen niet meer uit te voeren. Uw console krijgt stroom en uw voeding werkt.

Een Xbox One-console is afgebeeld, met de aan/uit-knop rechts op de voorkant vergroot.

Als de Xbox-knop brandt maar het scherm leeg is, dan is er misschien een videoprobleem. Probeer de stappen in Problemen oplossen met leeg scherm op tv of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat om een videoprobleem op te lossen.

Zie Problemen oplossen met Xbox One die onverwacht wordt uitgeschakeld als uw console opstart maar tussentijds of onverwacht wordt uitgeschakeld.

Oplossing 3: Controleer de status van de voeding

De Xbox One-voeding heeft een lampje. Dit lampje toont u de status van uw Xbox One-console. Volg deze stappen om problemen met de voeding van uw Xbox One op te lossen:

1. Zorg dat u alle voedingskabels aansluit voordat u het statuslampje controleert. Het is belangrijk te controleren of de kabels goed zijn aangesloten op het stopcontact en de console. De kleur van het lampje duidt aan of de voeding goed werkt wanneer deze niet is aangesloten op uw console.
  2. Controleer de kleur van het lampje op de voeding.
Oranje lampje: Wit lampje:
Een pijl wijst naar het lampje van de Xbox-voeding, dat oranje is. Een pijl wijst naar het lampje van de Xbox-voeding, dat wit is.

Consolestatus

Stand-by-voedingsmodus

Energiespaarstand

Resultaat

Console staat aan

Wit

Wit

Voeding is in orde

Console is in stand-by of uit

Wit

Oranje

Voeding is in orde

Voeding is niet aangesloten of defect

Geen lampje of knipperend oranje

Geen lampje of knipperend oranje

Problemen met voeding oplossen

Het lampje van de voeding brandt wit of oranje: Uw voeding werkt en uw console krijgt stroom.

Belangrijk Het lampje van de voeding kan oranje zijn zelfs als deze niet is aangesloten op de console of als de voeding niet correct werkt. Zorg dat u de kabels van de voeding aansluit op een stopcontact en op de console. Als het lampje van de voeding niet meer oranje brandt, maar niet gaat branden wanneer u deze aansluit op de console, volgt u de stappen om problemen op te lossen in Oplossing 1 om uw voeding te resetten.

Het lampje van de voeding brandt niet of knippert oranje: U moet uw voeding wellicht vervangen. Volg de stappen in Oplossing 1 om problemen op te lossen om te verifiëren of u een nieuwe voeding nodig hebt.

Oplossing 4: Schakel de Stand-by-energiemodus van de Xbox One uit

Dit probleem kan zich voordoen wanneer u de stand-by-voedingsmodus inschakelt. In deze voedingsmodus kan uw console updates downloaden en installeren. Af en toe wordt er wellicht een update gedownload of geïnstalleerd die het opstarten van de Xbox One-console kan verstoren.

Als u wilt vaststellen of dit het geval is, koppelt u de voeding los, wacht u een paar minuten, en sluit u de voeding rechtstreeks aan op een stopcontact en probeert u de console in te schakelen.

Als dit werkt, moet u de Stand-by-energiemodus uitschakelen:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop of druk op de op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Schuif omlaag naar Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Energie.
  5. Verander de energiemodus naar Energiebesparing.

Oplossing 5: Zorg dat de Xbox One-console en de voeding goed zijn geplaatst

Er zijn twee belangrijke aspecten voor een goede plaatsing:

Als de ventilatoren zijn geblokkeerd, kunnen uw console en voeding oververhit raken. Als deze situatie blijft voortduren, kan dit leiden tot schade aan de console of de voeding.

Oplossing 6: Sluit uw voeding rechtstreeks aan op een stopcontact

Uw Xbox One-voeding is voorzien van een interne overspanningsbeveiliging. Steek de stekker rechtstreeks in een stopcontact. Sommige overspanningsbeveiligingen zorgen ervoor dat de voeding niet naar behoren kan werken. Dit kan de prestaties ervan beïnvloeden.

De achterkant van een Xbox One-console is afgebeeld, samen met een voeding, die is aangesloten op een overspanningsbeveiliging. Het symbool

Oplossing 7: Wat u verder nog kunt proberen

Probeer het volgende als dit probleem nog steeds optreedt:

• Probeer een ander stopcontact. Stopcontacten werken soms niet. Sluit uw console en voeding aan op een ander stopcontact en test opnieuw.

Opmerking Test het stopcontact met een ander apparaat voordat u uw Xbox One-console en voeding test.

• Leen indien mogelijk een voeding van de Xbox One-console van een vriend. Probeer die voeding op uw console. Als uw console werkt, dan is er een probleem met uw voeding en moet u deze vervangen.

Oplossing 8: Bestel een andere voeding

U moet de voeding vervangen als het lampje nog steeds uit is of oranje knippert. U kunt een vervangende voeding voor de Xbox One bestellen via Apparaatondersteuning.

Opmerking Om een voeding onder garantie te vervangen, moet u uw product online registreren. (De garantie van de voeding is dezelfde als de garantie van uw console)