Hoe u problemen met afspelen van een disc op uw Xbox One oplost

Als uw disc niet wordt geladen of afgespeeld op uw Xbox One-console, probeert u de oplossingen op deze pagina.

Op deze pagina

Sommige discs worden afgespeeld, maar andere niet of ik krijg een fout

Probeer deze oplossingen als u een probleem hebt met één disc maar andere discs goed werken.

Belangrijk voor klanten in Noord-Amerika en Europa Als u vanaf 21-9-2016 problemen ondervindt met Ultra High Definition (UHD) Blu-ray-discs in uw Xbox One S-console:

De Xbox One S voldoet volledig aan de vereisten voor Ultra HD Blu-ray. We zijn er echter van op de hoogte dat een beperkt aantal 4K Ultra HD Blu-ray-filmdiscs die begin 2016 zijn gefabriceerd, mogelijk niet kunnen worden afgespeeld in de Xbox One S. Dit probleem is sindsdien verholpen, maar als u een probleem ondervindt met het afspelen van een specifieke 4K Ultra HD Blu-ray-filmdisc, kunt u voor ondersteuning contact opnemen met de klantenservice van de maker van de titel. Uw console vereist geen reparatie of updates om dit specifieke discprobleem op te lossen. Als u meer hulp nodig hebt hierbij, bel ons dan op 1-800-4-MY-XBOX (V.S. en Canada) of neem contact op met de Xbox-ondersteuning.

Oplossing 1: Controleer of de disc schoon en niet defect is

Reinig de disc met een zachte, schone, licht vochtige doek. Houd de disc bij de randen vast zonder het oppervlak aan boven- of onderzijde aan te raken.

Een hand houdt een disc bij de rand vast.
Een hand veegt met een doek over een disc, met pijlen die vanuit het midden naar buiten toe wijzen.

Oplossing 2: Probeer de disc af te spelen op een andere Xbox One-console

Als u de disc op een andere console afspeelt, kunt u te weten komen of er een probleem is met de specifieke disc of het disc-station van de console. Probeer de disc op de console van een vriend of probeer deze in een winkel waar de disc kan worden getest.

Als uw disc werkt op een andere Xbox One-console, ga dan naar het volgende deel, Geen enkele disc wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats.

Oplossing 3: Controleer of de Blu-ray-speler-app goed is geïnstalleerd

Als u wel game-discs maar geen cd's, dvd's of Blu-ray-discs kunt afspelen, moet u controleren dat de Blu-ray-speler-app goed is geïnstalleerd. Zie App Blu-ray en dvd-speler instellen en installeren op Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 4: Zorg dat uw dvd of Blu-ray-disc overeenkomt met de regio waar u de console hebt gekocht

Zie Ondersteunde regio's en formaten voor Blu-ray's en dvd-films op Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 5: Vervang de game

Als het probleem met geen enkele van de vorige oplossingen is opgelost en u een bepaalde disc nog steeds niet kunt afspelen, ga dan naar Xbox One-game-disc vervangen voor instructies om een Microsoft-game te vervangen. Als games die niet door Microsoft zijn uitgegeven, neemt u contact op met de uitgever van de game voor informatie over diens beleid voor vervanging van game-discs.

Belangrijk Als geen enkele van uw games of discs wordt afgespeeld, ga dan naar het volgende deel, Geen enkele disc wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats. Deze informatie kan u helpen om te voorkomen dat u een disc vervangt terwijl dit onnodig is.

Geen enkele disc wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats

Probeer de volgende oplossingen als er geen enkele disc wordt afgespeeld of als de console een disc niet herkent wanneer u deze plaatst. Als het Xbox Home-scherm u vraagt een disc te plaatsen wanneer er al een disc is geplaatst, betekent het dat uw disc niet wordt herkend. In deze scenario's zijn er twee mogelijke problemen:

• De instellingen voor Stand-by-voedingsmodus kunnen ervoor zorgen dat een klein aantal consoles geen discs kan lezen.
  • Het disc-station van de console moet worden gerepareerd.

Oplossing 1: Als u de Stand-by-energiemodus gebruikt, verander dan van energiemodus en zet de console uit en weer aan

Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Energie.
  5. Selecteer Energiemodus.
  6. Selecteer Energiebesparing.
  7. Zet de console uit en weer aan, houd hiervoor de aan/uit-knop van de console 10 seconden ingedrukt. Wanneer de console helemaal is uitgeschakeld, drukt u opnieuw op de aan/uit-knop om de console opnieuw te starten.
  8. Probeer uw disc opnieuw. Wacht enkele seconden om te zien of de console de disc herkent. Als de console de disc nu kan lezen, dan kunt u teruggaan naar Stand-by-voedingsmodus.

Volg de bovenstaande stappen als het probleem opnieuw optreedt.

Oplossing 2: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossing niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Ga naar het Onlineservicecentrum om een reparatie aan te vragen. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren voor meer informatie.

Mijn disc wordt geladen maar wordt niet geïnstalleerd

Als u problemen hebt met een game-disc die wordt geladen maar niet wordt geïnstalleerd, zie Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer u een Xbox One-game van een disc installeert.

Als uw disc wordt geladen maar uw console de disc niet herkent (de console vraagt u een disc te plaatsen hoewel u dat al hebt gedaan), zie het vorige deel, Geen enkele van mijn discs wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats.

Zie het deel "Veelgestelde vragen" over Games installeren op Xbox One als u nog steeds problemen hebt om uw game vanaf de disc te installeren.

Mijn game loopt vast en ik ga terug naar het Home-scherm

Als de game goed wordt geladen en u de game kunt spelen, dan ligt het probleem meestal niet aan het disc-station van uw console. U moet controleren of er geen krassen op uw disc zitten. Als er geen krassen zijn, kunt u hulp krijgen in de Oplossing voor vastgelopen Xbox One-game.

Mijn disc zit vast en ik krijg de disc er niet uit

Zie Een disc handmatig uitwerpen uit uw Xbox One-console als uw disc vastzit in uw console.

Ik moet een Xbox One-game-disc vervangen

Raadpleeg de vorige stappen om problemen op te lossen om te zien of u een nieuwe disc of een consolereparatie nodig hebt. Als u deze pagina hebt gelezen en denkt dat u uw disc moet vervangen, zie Xbox One-game-disc vervangen.

Mijn console maakt een schurend geluid wanneer ik een disc plaats of afspeel

Als u een schurend geluid hoort wanneer u een disc plaatst of afspeelt, moet uw console wellicht worden gerepareerd. Ga naar het Onlineservicecentrum om een reparatie aan te vragen. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren voor meer informatie.

Opmerking Als u problemen met betrekking tot een disc hebt, moet u zorgen dat uw console horizontaal op een vlak, stabiel oppervlak is geplaatst. De console is niet ontworpen om verticaal te worden geplaatst; dit kan de prestaties van het disc-station beïnvloeden. Zie voor meer informatie Uw Xbox One-console plaatsen.