Oplossing van weergaveproblemen verschijnt tijdens instelling van Xbox One-console

Op deze pagina staat hoe u de oplossing voor weergaveproblemen kunt gebruiken, en waarom u deze wellicht te zien krijgt wanneer u uw Xbox One instelt. Zie De displayinstellingen aanpassen op uw Xbox One-console als u op zoek bent naar hulp bij andere weergaveproblemen.

Opmerking Zie Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat als u een leeg of zwart scherm ziet wanneer u uw Xbox One-console opstart.

De oplossing voor weergaveproblemen kan in de volgende situaties worden weergegeven:

• De HDMI-kabel is defect.
    Controleer of de HDMI-kabel is beschadigd. Controleer ook dat de kabel goed is aangesloten.
  • Er zit een apparaat tussen uw Xbox One en uw tv.
    Sluit de HDMI-kabel rechtstreeks aan op uw tv. Als het probleem hiermee is opgelost, kunt u uw video-instellingen later configureren. Zie Displayinstellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.
  • Uw Xbox One kan de resolutie van uw tv niet bepalen.
    De Xbox One stuurt digitale audio- en videosignalen naar uw tv via de HDMI-kabel, en uw tv stuurt voortdurend signalen terug in tweerichtingscommunicatie. Een van de berichten die de tv stuurt, is EDID (Extended Display Identification Data). De EDID beschrijft de modi, resoluties en vernieuwingssnelheden die de tv ondersteunt. De Xbox One bevestigt de EDID en stuurt het beeld tegen de beste resolutie voor de tv.

Uw Xbox One geeft 480p weer als deze geen EDID ontvangt van uw tv. Dit is de laagste resolutie die mogelijk is voor de Xbox One. De console is echter niet ontworpen om zo'n lage resolutie weer te geven. In deze situatie verschijnt de oplossing voor weergaveproblemen.

De oplossing voor weergaveproblemen gebruiken

Volg deze stappen om de oplossing voor weergaveproblemen te gebruiken:

1. Controleer de huidige resolutie-instelling op uw tv.
  2. Stel de resolutie in op 1080p als uw tv deze resolutie ondersteunt. Als uw tv alleen 720p of 1080i ondersteunt, stelt u uw tv in op 720p. Selecteer vervolgens op de console de overeenkomstige resolutie op het scherm Verander je display.
  3. Als uw resolutie is ingesteld op Automatisch detecteren, selecteert u 1080p op het scherm Verander je display op de console.

Opmerking Zie Over tv-resoluties en Xbox One voor meer informatie over tv-resoluties.

Als het scherm verandert naar volledig scherm, hebt u de juiste resolutie gekozen. Selecteer Houd display op (resolutie) om deze instelling te behouden. Met deze optie wordt de oplossing voor weergaveproblemen gesloten en gaat u terug naar het instelproces.

Opmerking Het is mogelijk dat uw console denkt dat uw tv een DVI-aansluiting in plaats van een HDMI-aansluiting ontvangt. Als uw console in DVI-modus staat, is er geen geluid en kunt u de microfoons van uw Kinect niet kalibreren tijdens het instellen. Wanneer u het scherm Home voor het eerst bereikt, kunt u de displayinstellingen aanpassen en uw Kinect kalibreren.

U kunt de displayinstellingen wijzigen op het Home-scherm om HDMI weer in te schakelen:

1. Schuif naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
  5. Selecteer Video-uitvoer.
  6. Selecteer Geavanceerde video-instellingen.
  7. Selecteer Tv-verbinding, wat standaard moet zijn ingesteld op Automatisch detecteren, druk vervolgens op de A-knop en selecteer HDMI.

Zie Displayinstellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.

Wanneer u de geluidsinstellingen hebt aangepast, kunt u uw Kinect-sensor instellen. Zie Tips om uw Kinect in te stellen bij Xbox One voor meer informatie.

Opmerking Als u dit hebt gedaan op een Xbox One S met een oudere tv, maar later bent overgeschakeld naar een 4K tv, moet u zorgen dat u Tv-verbinding weer instelt op Automatisch detecteren. 4K is niet beschikbaar wanneer dit is ingesteld op HDMI.

Als uw scherm zwart wordt of er niet goed uitziet wanneer u uw tv-resolutie hebt gewijzigd, wacht u 10 seconden totdat het scherm terugkeert naar de instelling 480p. Selecteer Probeer een andere resolutie.

Nadat u Probeer een andere resolutie hebt geselecteerd, gaat u terug naar het scherm Verander je display. Daar kunt u resterende optie voor resolutie proberen.

Als 720p of 1080p niet werkt met uw tv, selecteert u Geen van deze werken.

Op dit moment kunt u verder instellen via de resolutie van 480p, hoewel dit niet optimaal is, of u kunt een andere tv selecteren om verbinding te maken met uw Xbox One.