Fout bij selectie van 4K UHD-resolutie op Xbox One S

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u 4K UHD kiest in displayinstellingen:

Dat werkte niet

4K wordt ondersteund door uw tv, maar niet bij 60 Hz. U kunt niet opwaarderen naar 4K, maar afhankelijk van uw tv kunt u sommige content in 4K en HDR wellicht toch nog afspelen. Kies Details 4K tv om te zien wat uw tv ondersteunt.

Deze fout treedt op wanneer de console detecteert dat uw tv 4K ondersteunt, maar de vernieuwingsfrequentie 60 Hz niet ondersteunt. U kunt content in 4K wellicht toch nog afspelen bij andere vernieuwingsfrequenties, maar u kunt het systeem, games en apps niet opwaarderen naar 4K.

Oplossing

Zie Mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR op Xbox One S controleren om te bepalen wat uw tv communiceert aan de console over de mogelijkheden voor 4K. Gebruik het scherm Details 4K tv om te zien wat er verandert wanneer u verschillende dingen probeert:

• Zorg dat uw HDMI-kabel is aangesloten op de juiste poort op uw tv. Sommige 4K tv's ondersteunen hun volledige set 4K-functies alleen op specifieke HDMI-poorten. Zie de handleiding bij uw tv om te bepalen of er speciale 4K HDMI-poorten zijn of probeer verschillende poorten op uw tv.
  • Controleer het menu met instellingen van uw tv. Uw tv heeft wellicht een speciale modus die de vernieuwingsfrequenties van uw tv regelt. Zie de handleiding van uw tv om te bepalen of u uw tv-instellingen moet wijzigen.
  • Zorg dat u de HDMI-kabel gebruikt die bij uw Xbox One S werd geleverd.
  • Probeer een andere HDMI-kabel. Uw kabels moeten gecertificeerd zijn voor HDMI High Speed of HDMI Premium.
  • Sluit uw tv rechtstreeks aan op uw console met de HDMI-kabel die bij de Xbox One S werd geleverd. Sommige AV-ontvangers of andere video-apparatuur geven het signaal wellicht niet correct door aan uw tv of console. U moet ook voor HDMI High Speed of HDMI Premium gecertificeerde kabels gebruiken tussen de console en de ontvanger, en tussen de ontvanger en de tv.

Helaas ondersteunen sommige tv's 4K bij 60 Hz niet. Zie de handleiding van uw tv om dat te controleren.