Video op Xbox One is wazig

Overzicht

Wanneer u de Xbox One-console aansluit op een tv-toestel of beeldscherm, gebruikt de console standaard de video-instellingen op basis van de instellingen van uw tv-toestel of beeldscherm. Soms kunt u de videokwaliteit verbeteren door deze instellingen te wijzigen.

Beeld is vaag of onduidelijk

Zo kunt u de instellingen voor schermresolutie, kleurdiepte en kleurruimte wijzigen voor een hdtv of beeldscherm dat is aangesloten op een Xbox One-console via een HDMI-kabel.

Schermresolutie

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Video-uitvoer onder Beeld en geluid.
  5. Selecteer Tv-resolutie.
  6. Selecteer de juiste schermresolutie voor uw tv of beeldscherm.

Opmerking De Xbox One-console ondersteunt de schermresoluties 720p en 1080p.

Kleurdiepte

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Video-uitvoer onder Beeld en geluid.
  5. Selecteer Kleurdiepte.
  6. Selecteer de optie die het beste werkt voor uw hdtv of beeldscherm.

Kleurdiepte is de hoeveelheid kleurinformatie die per pixel wordt verzonden naar het tv-toestel of beeldscherm.

Opmerking Een kleurdiepte van 30 bits per pixel (bpp) of hoger is gekend als "diepe kleur". Niet alle hdtv's accepteren diepe kleurinformatie.

Kleurruimte

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Video-uitvoer onder Beeld en geluid.
  5. Selecteer Kleurruimte.
  6. Selecteer de juiste optie voor uw tv-toestel of beeldscherm:
    • Standaard (aanbevolen) - Het optimale referentieniveau. Het werkt in principe voor alle schermen.
    • Pc RGB – Alleen aanbevolen als u een pc-beeldscherm gebruikt en de kleuren van de instelling "Standaard" er niet goed uitzien.