Over energiebesparing en de Stand-by-energiemodus

U kunt uw Xbox One-console configureren om de energiespaarstand of de Stand-by-voedingsmodus te gebruiken, naargelang van wat u verkiest.

Opmerking Gebruikers in Europa worden gevraagd een voedingsmodus te selecteren wanneer de console wordt ingesteld. In alle andere landen is Stand-by de standaardvoedingsmodus.

Stand-by-voedingsmodus

In de Stand-by-voedingsmodus is uw Xbox One-console steeds up-to-date en klaar voor gebruik. In deze modus werkt de console als volgt:

• Uw console downloadt automatisch updates.
  • Uw console start op in twee seconden.
  • U kunt de console ontwaken via een spraakopdracht. Zeg gewoon "Xbox aan".

Opmerking Spraakopdrachten voor Xbox One zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One om te zien of spraakopties beschikbaar zijn in uw land of regio. Bekijk in de tabel op die pagina de functie Premium/natuurlijke spraak (inclusief 'Xbox aan') om te zien of deze voor uw land beschikbaar is.

Opmerkingen

• Om beschikbare downloads automatisch te laten updaten, moet u in het menu Energie de optie kiezen om updates automatisch te downloaden. Bovendien zoekt uw console deze updates ook in de lage energiestand van de Stand-by-energiemodus. Uw console moet met andere woorden zijn uitgeschakeld om te controleren op downloads. Als u ervoor kiest dat uw console nooit wordt uitgeschakeld in de instellingen voor Energie, dan zal de console pas zoeken naar updates op de achtergrond als de console wordt uitgeschakeld. Om updates automatisch te ontvangen op de achtergrond, moet u de console instellen om automatisch te worden uitgeschakeld na 1 of 6 uur zonder activiteit, of de console gewoon uitschakelen wanneer u de console niet gebruikt. Anders kan er een kleine download nodig zijn voor games en apps wanneer u de titel start.
  • Om naar het instellingenmenu Energie te gaan:
    1. Schuif naar links vanaf Home om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Energie op de pagina Instellingen.
    5. Selecteer Uitschakelen of Opnieuw starten.
    6. Selecteer de gewenste optie in het vervolgkeuzemenu Uitschakelen na.
  • Tijdens het downloaden en installeren van updates kan uw console hetzelfde geluid maken als wanneer de console aanstaat.
  • In de Stand-by-energiemodus blijft de voeding van de console aan en blijft het witte lampje op de voeding branden. U kunt ook de ventilator in de voeding horen.
  • De console verbruikt 15 watt in de Stand-by-modus.

Energiespaarstand

In de energiespaarstand wordt uw console uitgeschakeld om energie te besparen. In deze modus werkt de console als volgt:

• Updates worden pas gedownload en geïnstalleerd wanneer de console wordt aangezet.
  • Het duurt 45 seconden om uw console op te starten.
  • U moet op de Xbox-knop drukken om de console op te starten.

Opmerkingen

• In de energiespaarstand is de voeding uit/in stand-by en brandt het oranje lampje op de voeding.
  • De console verbruikt 0,5 watt in de energiespaarstand.

Energieverbruik EU

Dit apparaat voldoet aan de Verordening van de Commissie (EG) nr. 1275/2008 en Game Console Self-Regulatory Initiative (initiatief voor zelfregulering voor spelconsoles).

Spelconsoles zijn ingesteld om te worden uitgeschakeld wanneer ze 60 minuten niet worden gebruikt. Automatisch uitschakelen kan helpen om energie te besparen door te beperken hoe lang de spelconsole blijft ingeschakeld terwijl deze niet wordt gebruikt.

Model Startmenu
[W]
Dvd afspelen
[W]
Blu-ray afspelen
[W]
1080p streaming
[W]
Actief gamen
[W]
Standaardinstelling automatisch uitschakelen [minuten]
Xbox One 1540 61 68 69 63 106 60
Kinect 75 82 83 77 112 60

Opmerkingen

1. Metingen zijn gebaseerd op een gemiddelde van drie geselecteerde games en specifiek geselecteerde mediacontent.
  2. Zie het productlabel op uw console om uw modelnummer te controleren en te valideren welk model u hebt.
  3. Geteste media (22/02/2016):
    • Dvd: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Blu-ray: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Games: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III