Veelgestelde vragen over landinstellingen van Xbox One

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over landinstellingen op Xbox One.

Veelgestelde vragen

Taal en locatie instellen

Hoe kan ik de taal en locatie instellen op mijn Xbox One?

Wanneer u uw nieuwe Xbox-console voor het eerst instelt, kiest u uw taal en locatie. Vanaf de update van augustus 2016 is de locatie niet meer afhankelijk van de taal die u kiest.

Kan ik de taal en locatie later nog wijzigen?

Nadat u uw nieuwe Xbox One-console hebt ingesteld, kunt u uw taal en locatie wijzigen via Instellingen. Hiervoor moet het systeem opnieuw worden gestart. Zie Systeeminstellingen Xbox One voor meer informatie.

Verschilt de locatie van de Xbox One-console van de locatie van de Xbox Store?

Nee. Xbox One gebruikt altijd de locatie die u voor de console hebt gekozen. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de Xbox Live-service om de juiste markt, aanbiedingen, aanbevelingen enz. weer te geven.

Als u bijvoorbeeld Frankrijk kiest wanneer u de console instelt, wordt dit doorgestuurd naar Xbox Live en krijgt u specifieke aanbiedingen en informatie voor Frankrijk te zien.

Opmerking Sommige content en apps zijn wellicht niet beschikbaar of toegankelijk op bepaalde locaties. Als uw console is ingesteld op een andere locatie dan waar u woont, kunt u wellicht een app van een andere markt downloaden en installeren, maar kunt u deze wellicht niet gebruiken. Er kan geo-fencing zijn toegepast op de app (beperkt volgens fysieke locatie, niet de console-instelling), wat kan voorkomen dat u content van een ander land of andere regio kunt afspelen.

Krijg ik de Store in twee talen te zien?

Dat is mogelijk. Aangezien de taal en locatie gescheiden zijn vanaf de update van augustus 2016, kunt u een taal kiezen die niet beschikbaar is op uw gekozen locatie. Het resultaat is een combinatie van talen: de door u gekozen taal voor de console, voor zaken zoals titels en knoppen, en een "alternatieve" taal voor de store, voor namen en beschrijvingen van items in de Store.

Als u bijvoorbeeld als locatie Frankrijk en als taal Frans (Frankrijk) kiest, krijgt u alles in het Frans te zien. Maar als u als locatie Frankrijk en als taal Japans kiest, krijgt u de meeste schermen in het Japans te zien, maar is sommige informatie in de Store in het Frans.

Wat gebeurt er als ik de locatie van mijn Xbox One-console anders instel dan mijn Xbox-account?

U krijgt de informatie te zien voor de locatie en de taal die op uw console zijn ingesteld. De landinstellingen van uw Xbox-account worden niet gebruikt om informatie in de Store weer te geven.

Moet ik mijn account overzetten wanneer ik naar een ander land of andere regio verhuis?

Nee. U kunt de taal en locatie van uw console gewoon op elk gewenst moment wijzigen. Bij Xbox One hoeft u de account niet over te zetten.

Bijvoorbeeld: u verhuist van Duitsland naar Frankrijk. Als u de locatie van uw console verandert naar Frankrijk en uw taal naar Frans (Frankrijk), verandert uw volledige ervaring van Duits naar Frans, zelfs als de landinstellingen van uw Xbox-account oorspronkelijk voor Duitsland zijn. Op voorwaarde dat u een Franse factuuraccount en een geldige betalingsoptie hebt, kunt u content in de Franse Store kopen.

Opmerking Het is belangrijk te onthouden dat als u lokale valuta hebt opgeslagen in uw account wanneer u de landinstellingen van de console wijzigt, u de toegang tot die valuta verliest.

Spraak

Hoe wordt het spraakmodel geselecteerd en ingeschakeld op Xbox One?

Wanneer u een ondersteunde taal kiest tijdens het instellen van uw nieuwe Xbox One-console, wordt het overeenkomstige spraakmodel ingeschakeld.

Als u bijvoorbeeld Frans (Frankrijk) kiest wanneer u de console voor het eerst instelt, wordt het spraakmodel voor Frans (Frankrijk) ingeschakeld. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One voor een lijst met landinstellingen die spraakopdrachten ondersteunen.

U kunt uw spreektaal wijzigen in Instellingen. Zie Systeeminstellingen Xbox One voor meer informatie.

Hoe zit het met Cortana?

Als Cortana is ingeschakeld, zullen Kinect-spraakopdrachten die beginnen met "Xbox", voortaan beginnen met "Hey Cortana". De instelling Spreektaal is niet beschikbaar wanneer Cortana is ingeschakeld - Cortana is afhankelijk van de taal en locatie en gebruikt deze instelling niet.

Aanmelden

Ik kan me alleen aanmelden op de console als de landinstellingen voor mijn Xbox-account voor een van de officieel ondersteunde landen of regio's zijn, klopt dat?

Nee, dat klopt niet. U kunt zich aanmelden op uw Xbox One-console als u een Xbox-account hebt van een land of regio waar de aanmaak van een Xbox-account wordt ondersteund.

Zo kunnen klanten in Egypte zich bijvoorbeeld aanmelden op hun console via hun Egyptische Xbox-account.

Opmerking Het is belangrijk te onthouden dat Xbox Support en garanties alleen beschikbaar zijn in landen en regio's die worden ondersteund door Xbox One.

Xbox-app

Hoe kan ik de landinstellingen instellen in de Xbox-app voor Xbox One?

De Xbox-app maakt gebruik van de landinstellingen (land/regio en taal) die u op uw apparaat hebt ingesteld.

Als u de landinstellingen van uw Windows Phone 10 en uw iPad bijvoorbeeld instelt op Frans als taal en Frankrijk als land, dan zal de Xbox-app in het Frans worden weergegeven. Bij een verbinding met uw console schakelt de Xbox-app over naar de taal die is ingesteld op uw console.

Systeemupdate

Moet de Xbox One-console zich fysiek in een officieel ondersteund land of regio bevinden om systeemupdates te krijgen?

Nee. Uw Xbox One-console kan overal ter wereld systeemupdates ophalen, op voorwaarde dat de console verbonden is met het internet.

Opmerking Het is belangrijk te onthouden dat Xbox Support en garanties alleen beschikbaar zijn in landen en regio's die worden ondersteund door Xbox One.

Kopen en (af)spelen

Wat gebeurt er als mijn factuuradres niet overeenkomt met de landinstellingen van mijn console?

In dat geval kunt u geen content kopen. U moet een geldig factuuradres en een geldige betalingsoptie hebben, die overeenkomen met de landinstellingen van uw console.

Als u bijvoorbeeld in Frankrijk woont en de locatie van uw console instelt op Frankrijk, dan krijgt u informatie in de Store in het Frans te zien. Als uw factuuradres echter in Duitsland is, kunt u geen content kopen omdat er een geldige betalingsoptie gekoppeld moet zijn aan een Frans factuuradres.

Als ik een game in een bepaald land of bepaalde regio koop, kan ik de game dan spelen in een ander land of andere regio?

Ja. Er zijn geen beperkingen op het spelen van games die u hebt gekocht en gedownload.

Als u bijvoorbeeld een game koopt en downloadt in het ene land en daarna verhuist naar een ander land waar de game niet beschikbaar is, dan kunt u de game die u hebt gedownload, nog steeds spelen. U zal de game die u hebt gekocht echter niet opnieuw kunnen downloaden, aangezien de game niet beschikbaar zal zijn voor downloaden in de Store.

Waarde van opgeslagen valuta

Wat gebeurt er als ik in Duitsland een Microsoft-cadeaukaart in euro's koop, deze toevoeg aan mijn account en daarna naar het Verenigd Koninkrijk verhuis? Wordt de kaart omgezet van euro naar Britse pond?

Saldo's worden niet omgezet naar een andere valuta. U moet de waarde spenderen in de valuta waarin deze werd gekocht. U moet een andere Microsoft-cadeaukaart kopen wanneer u naar een ander land of andere regio verhuist, omdat het saldo dat u hebt in een bepaalde valuta, niet werkt op een andere markt.