Opslag op Xbox One beheren

Wat de meeste ruimte inneemt op Xbox One, zijn games en apps. Als uw Xbox vol raak, kunt u alles wat u niet gebruikt verwijderen om ruimte vrij te maken. Alle gegevens voor uw games en apps (voorkeuren, opgeslagen games) worden online gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live. Wanneer u dus een verwijderde game of app opnieuw installeert, worden uw opgeslagen gegevens mee geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen

Hoeveel opslagruimte heb ik?

Xbox One heeft een ingebouwde harddisk van 500 GB of 1 TB. Het grootste deel van deze ruimte is beschikbaar voor games en apps, maar een deel is voorbehouden voor opgeslagen games, consolesoftware en andere systeemfuncties.

Wat wordt er opgeslagen op mijn harddisk en wat wordt er opgeslagen in de cloud?

Wanneer u zich hebt aangemeld bij Xbox Live, worden persoonlijke gegevens voor uw games en apps op uw Xbox en online opgeslagen. Zo verliest u uw positie in de game niet wanneer u bij een vriend thuis speelt of wanneer u een nieuwe Xbox koopt.

Opmerking Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, is een regelmatige verbinding met Xbox Live vereist. Als u offline speelt, is het mogelijk dat uw online gegevens niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens vernieuwd.

Hoe kan ik mijn vrije ruimte controleren?

Ga naar uw games en apps:

1. Selecteer Mijn games en apps vanaf Home.
  2. Links ziet u een meter met de gebruikte schijfruimte en de totale vrije schijfruimte.
Opmerking Uw Xbox gebruikt wat opslagruimte voor systeembestanden, dus zelfs als er geen games zijn geïnstalleerd, krijgt u nooit de volledige 500 GB of 1 TB vrije ruimte te zien.

Hoe kan ik externe opslag instellen?

Video: Externe opslag toevoegen aan Xbox One

Bekijk de video Externe opslag toevoegen aan Xbox OneOpmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Als u externe opslag wilt gebruiken voor Xbox One-games en -apps, moet uw harddisk:

• Minstens 256 GB zijn
  • Aangesloten zijn via USB 3.0

Wanneer u de harddisk voor het eerst aansluit, zal Xbox u vragen uw apparaat te formatteren. U kunt het gebruiken voor Xbox-games en -apps of voor persoonlijke media zoals afbeeldingen, muziek en video's. (Apparaten die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen, worden door Xbox behandeld als mediaopslag.)

Zie Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen als uw Xbox uw extern station niet detecteert.

Opmerking Xbox herkent slechts twee externe stations tegelijk.

Als u het formatteren annuleert wanneer u een opslagapparaat aansluit, kunt u het later nog instellen:

1. Open de guide en selecteer InstellingenAlle instellingen > SysteemOpslag.
  2. Selecteer uw apparaat en selecteer Voor games en apps formatteren.

Hoe kan ik media van een externe harddisk afspelen?

Installeer de Mediaspeler-app vanaf de Store. In Mediaspeler ziet u uw externe USB-station. Selecteer het en kies iets dat u wilt afspelen.

Hoe kan ik externe opslag beheren?

Als u de opslag op het apparaat wilt beheren, opent u de guide en selecteert u InstellingenAlle instellingen > SysteemOpslag.

Als u de opslag voor games of apps wilt beheren, gaat u naar Home en selecteert u Mijn games en apps. Markeer een game of app, druk op de Menuknop op uw controller en selecteer Beheren.