Opslag op Xbox One beheren

Xbox One wordt gesynchroniseerd met Xbox Live om al uw gegevens bijgewerkt te houden. U hoeft niet meer te beslissen of u iets lokaal of in de cloud wilt opslaan; uw gegevens worden automatisch op beide plaatsen opgeslagen. Opgeslagen games, appgegevens en uw voorkeuren zijn onmiddellijk beschikbaar wanneer u zich aanmeldt op elke Xbox One-console.

Veelgestelde vragen

Hoeveel opslagruimte heb ik?

De Xbox One heeft een ingebouwde harddisk van 500 GB of 1 TB. Het grootste deel van deze ruimte is beschikbaar om games en apps op te slaan, maar een deel is voorbehouden voor opgeslagen games, consolesoftware en andere belangrijke systeemfuncties.

Wat wordt er opgeslagen op mijn harddisk en wat wordt er opgeslagen in de cloud?

Uw gegevens worden tegelijk op uw harddisk en in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer u de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking Om uw gegevens gesynchroniseerd te houden, is een regelmatige verbinding met Xbox Live vereist. Als u offline speelt, kunnen uw gegevens in de cloud verouderd worden. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens vernieuwd.

Hoe kan ik mijn vrije ruimte controleren?

U kunt de vrije ruimte op uw console controleren in Mijn games en apps:

1. Selecteer Mijn games en apps vanaf Home.
  2. Links op het scherm staat een meter met het gebruikte percentage opslagruimte en uw totale vrije ruimte.

Opmerking De Xbox One gebruikt wat opslagruimte voor systeembestanden, dus zelfs als er geen games zijn geïnstalleerd, krijgt u nooit de volledige 500 GB of 1 TB vrije ruimte te zien.

Hoe kan ik externe opslag instellen?

Video: Externe opslag toevoegen aan Xbox One

Bekijk de video Externe opslag toevoegen aan Xbox One. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Wanneer u een compatibel extern opslagstation aansluit, zal Xbox One u vragen het station te formatteren en u door de instellingen voor het opslaan van games en apps leiden.

De basisvereisten voor het opslaan van games en apps op een extern station zijn:

• Een capaciteit van 256 GB of meer, en
  • Maakt gebruik van USB 3.0.

Apparaten die niet aan deze vereisten voldoen, worden als mediaopslag behandeld, zoals voor muziek of video's. Als u een opslagapparaat hebt dat niet aan deze vereisten voor de opslag van games en apps voldoet, kunt u het gebruik als media-apparaat annuleren.

Zie Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen als uw console uw extern station niet detecteert.

Als u het formatteren annuleert wanneer u het opslagapparaat aansluit, kunt u het later nog steeds instellen als opslagapparaat. Dit doet u als volgt:

1. Schuif naar links op het Home-scherm om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem en selecteer daarna Opslag.
  5. Selecteer uw opslagapparaat en selecteer Voor games en apps formatteren.

Hoe kan ik media van een externe harddisk afspelen?

Installeer de Media Player-app om media van een extern station af te spelen. Wanneer u de Media Player-app uitvoert, selecteert u uw extern USB-station en daarna het medium dat u wilt afspelen.

Hoe kan ik externe opslag beheren?

In Mijn games en apps kunt u de content per opslagapparaat bekijken. Markeer hiervoor een game of app, druk op de Menuknop  op uw controller en selecteer Game beheren. U kunt dan content verplaatsen of kopiëren naar een ander opslagapparaat.