Uw console terugzetten naar de fabrieksinstellingen op Xbox One

Uitzonderlijk moet u uw Xbox One misschien ooit helemaal wissen en de console herstellen, zoals wanneer u de console verkoopt of aan een vriend geeft. Het kan ook gebeuren dat u het besturingssysteem (OS) van uw console wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen om problemen op te lossen, maar in dat geval wilt u al uw geïnstalleerde games en apps behouden. Xbox One biedt een eenvoudige en gemakkelijke manier om beide acties te doen.

Waarschuwing Als u uw console terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle accounts, opgeslagen games, instellingen en gekoppelde Home Xbox-consoles gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Uw console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer de console verbonden is met de service; als u dus even offline bent geweest, moet u verbinding maken met Xbox Live voordat u deze stappen uitvoert.

Opmerking Als u de volgende procedure om de fabrieksinstellingen terug te zetten niet kunt uitvoeren omdat er geen beeld op uw scherm is of u geen toegang hebt tot het menu Instellingen, kunt u deze actie ook uitvoeren via een bestand dat op een USB-flashstation is geladen. Zie Uw Xbox One-console terugzetten naar de fabrieksinstellingen via een USB-flashstation voor toegang tot het bestand en de instructies. Met deze optie worden uw games en apps ook verwijderd. Gebruik dus indien mogelijk de onderstaande stappen.

Volg deze stappen als u klaar bent om uw console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Consolegegevens en updates.
  6. Selecteer Console resetten.
  1. Op het scherm Je console resetten? krijgt u drie opties te zien:
    • Resetten en alles verwijderen. Met deze optie wordt de console teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Alle gebruikersgegevens, inclusief accounts, opgeslagen games, instellingen, gekoppelde Home Xbox-consoles en alle games en apps worden verwijderd. Gebruik deze optie wanneer u de console aan iemand anders verkoopt of geeft. Gebruik deze optie alleen als laatste redmiddel om problemen op te lossen.
    • Resetten en mijn games en apps behouden. Gebruik deze optie als uw eerste keuze om problemen op te lossen. Het besturingssysteem wordt gereset en alle potentieel beschadigde gegevens worden verwijderd zonder dat uw games of apps worden verwijderd. Zo hoeft u de grote gamebestanden niet te downloaden of opnieuw te installeren. In sommige gevallen, als het probleem dat u probeert op te lossen wordt veroorzaakt door een beschadigd gamebestand, moet u Resetten en alles verwijderen kiezen, maar u moet altijd beginnen met Resetten en mijn games en apps behouden en Resetten en alles verwijderen alleen als laatste redmiddel gebruiken.
    • Annuleren. Om dit scherm te verlaten, selecteert u gewoon de knop Annuleren. Op dit punt is er nog geen actie uitgevoerd. Dit is een veilige manier om dit scherm te verlaten.

Wanneer u één van de opties hebt geselecteerd, begint uw Xbox One-console de geselecteerde content te wissen en alle instellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen.