Uw Xbox One-console terugzetten naar de fabrieksinstellingen via een USB-flashstation

Opmerking Gebruik deze procedure als er een probleem is met de console waarvoor u de fabrieksinstellingen moet terugzetten maar u geen toegang hebt tot de hub Instellingen op uw Xbox One-console.

Waarschuwing Via deze methode wordt uw console teruggezet naar de fabrieksinstellingen en worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games en instellingen gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Uw console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer deze is verbonden met de service.

Om het USB-flashstation te gebruiken om uw console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, hebt u het volgende nodig:

• Een Windows-computer met een internetverbinding en een USB-poort.
  • Een USB-flashstation met minstens 4 GB vrije ruimte en geformatteerd als NTFS.

Zie Een flashstation formatteren als NTFS in Windows voor informatie om een USB-flashstation te formatteren als NTFS op een pc.

Nuttige tip De meeste USB-flashstations zijn geformatteerd als FAT32 en moeten opnieuw worden geformatteerd als NTFS. Als u een USB-flashstation formatteert voor deze procedure, worden alle bestanden erop gewist.

Onderwerpen

Stap 1: Op uw computer

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Klik op de volgende link om het resetbestand te downloaden naar uw computer. Dit gecomprimeerd bestand bevat de nodige bestanden om uw Xbox One-console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

Fabrieksinstellingen terugzetten

3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  4. Om het gecomprimeerde bestand uit te pakken, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Alles uitpakken in het snelmenu.
  5. Kopieer het bestand $SystemUpdate van het .zip-bestand naar uw USB-flashstation.
    Opmerking De bestanden moeten naar de hoofdmap worden gekopieerd en er mogen geen andere bestanden op het flashstation staan.
  6. Koppel het flashstation los van de computer.

Stap 2: Op uw Xbox One-console

1. Koppel de netwerkkabel los als u een bekabelde netwerkverbinding gebruikt.
  2. Zet uw console uit en koppel de voedingskabel los, om te garanderen dat de console helemaal is uitgeschakeld.
  3. Wacht 30 seconden.
  4. Sluit de voedingskabel weer aan.
  5. Sluit het flashstation aan op een USB-poort op uw console.
  6. Houd de knop BIND (links op de console) en de knop EJECT (vooraan op de console) ingedrukt en druk vervolgens op de Xbox-knop op de console.
  7. Houd de knoppen BIND en EJECT nog 10-15 seconden ingedrukt.
  8. Luister naar de tonen voor "opstarten" die een paar seconden na elkaar worden weergegeven.
    Opmerking Als u de twee tonen voor opstarten na 15 seconden niet hebt gehoord, dan is dit mislukt. Als u pieptonen hoort zoals bij het uitschakelen, is dit ook mislukt.
  9. Na de tweede pieptoon bij het opstarten mag u de knoppen BIND en EJECT loslaten.
  10. Verwijder het flashstation wanneer de console opnieuw opstart.
  11. Wanneer de console opnieuw opstart, ziet u procedure voor digitale instellingen om u te begeleiden bij het resetten van de console. Zie Uw Xbox One-console instellen voor extra hulp.

Opmerking Het kan een paar minuten duren voordat de console opnieuw is opgestart. Als u een bekabelde verbinding gebruikt, sluit u uw netwerkkabel weer aan op de console. Als u de console nog nooit hebt verbonden met het internet, moet u minstens een keer verbinding maken tijdens de systeemconfiguratie.

Over de knoppen en pieptonen

Als u tegelijk op de knoppen BIND en EJECT drukt, wordt de console gedwongen om de update op het USB-station te zoeken, aangezien de console niet naar een USB-station zoekt tenzij dat nodig is. Dit helpt om de opstarttijd van de console steeds te beperken wanneer deze stap niet nodig is.

De eerste pieptoon voor opstarten is ca. 10 seconden na het aanzetten te horen. Dit wijst erop dat er een USB-update is gedetecteerd. De tweede pieptoon bij het opstarten wijst erop dat het updatebestand is gekopieerd en geïnstalleerd. Dit is belangrijk, want het bevestigt dat de procedure met succes is opgestart.