Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die zijn toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf midden 2015 tot heden.

Zo vindt u de versie van het besturingssysteem van uw Xbox One-console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van uw besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op uw console nodig hebt, trekt u tegelijk aan de linker- en rechter-triggers en de linker- en rechter-bumpers op uw controller. De Versie besturingssysteem staat in de lijst als Versie op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: ntb

Releasedatum

15-5-2017

Arena voor Xbox Live

Wilt u wel eens weten hoe goed u eigenlijk bent? Met Arena voor Xbox Live nemen spelers het tegen elkaar op in onlinetoernooien, die er voor elk niveau zijn. U kunt nu spelen in Killer Instinct- en World of Tanks-toernooien (we zijn nog maar net begonnen: er komen binnenkort meer Arena-games). Installeer de games (gratis in de Store), ga naar de Killer Instinct- of World of Tanks-gamehub en selecteer het tabblad Toernooien als u wilt zien welke toernooien er zijn.

Party-overlay

Zie wie er in uw party zit te chatten terwijl u speelt. Druk op de Xbox-knop , ga naar Parties en selecteer Een party starten. Selecteer Party-overlay om dit in te schakelen.

Een game of club in uw feed verbergen

Is er teveel rumoer in uw activiteitsfeed? Games of clubs die u liever niet meer in uw feed ziet, kunt u rustig verbergen. Selecteer een bericht van een game of club in uw activiteitsfeed en selecteer erboven Opties > Hide all from this game (Alles verbergen van deze game) (of club).

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Releasedatum

05-05-2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Releasedatum

13-04-2017

Meer opties voor activiteitsfeeds

Wilt u niet dat een bepaald bericht wordt weergegeven in uw activiteitsfeed? Verberg het dan. Selecteer het bericht en vervolgens Opties > Verbergen. Of misschien wilt u alleen bepaalde soorten berichten bekijken. Ga naar de bovenkant van de feed, selecteer de filterknop en kies vervolgens uw voorkeuren.

Als er een bericht is dat u echt aan anderen wilt laten zien, maakt u het vast aan de bovenkant van de activiteitsfeed in uw profiel of een club. Selecteer het bericht en vervolgens Opties > Aan club vastmaken. Uw bericht blijft nu vastgemaakt aan de bovenkant totdat iemand het bericht losmaakt of vervangt.

Blijf uw favoriete Zoek een groep-berichten gebruiken

Druk op de Xbox-knop  en ga naar Party's > Geschiedenis weergeven om ‘Zoeken naar groep’-berichten te bekijken die u hebt gemaakt of waarin u bent geïnteresseerd, en kies vervolgens een bericht dat u opnieuw wilt plaatsen.

Filter uw games

Geef in uw games en apps aan of u alle games wilt zien, games die voor Xbox One zijn ontwikkeld of alleen uw Xbox 360-games die geschikt zijn voor Xbox One. Dit werkt voor zowel de games die u hebt geïnstalleerd als elk item in uw lijst met games dat klaar is om te installeren.

Nieuwe instellingen voor Verteller en Vergrootglas

Kies een toonhoogte en karakter voor de stem van Verteller tijdens het gebruik van Xbox One. Als u schermen bekijkt met Vergrootglas, volgt het ingezoomde deel van het scherm voortaan uw controllernavigatie, zodat u Vergrootglas niet steeds hoeft in of uit te schakelen. Bekijk de nieuwe opties in Instellingen > Toegankelijkheid.

Als offline tonen direct vanuit de guide

Doe net alsof u niet bent aangemeld bij Xbox Live: open de guide, ga naar de bovenkant, selecteer uzelf en kies Als offline tonen. Selecteer deze optie nogmaals om te worden weergegeven als online. Op dezelfde plek kunt u naar uw profiel, lidmaatschappen en accountbeheer gaan.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Releasedatum

29-03-2017

De guide openen
Overal toegang tot uw favoriete dingen met één druk op een knop. Met de Xbox-knop gaat u nu rechtstreeks naar de guide, zodat u sneller toegang hebt tot uw games en apps. Druk op de Xbox-knop en selecteer Home om naar het Home-scherm te gaan.

Beam
Maak kennis met uitzenden met Beam, een snelle en gemakkelijke manier om uw gameplay uit te zenden, zodat gebruikers u overal in realtime kunnen zien spelen. U kunt tijdens een game de guide starten en omlaag naar uitzenden met Beam schuiven om eenvoudig aan uw vrienden te laten zien hoe goed u bent.

Copilot
Met Copilot kunt u nu twee controllers koppelen en gebruiken alsof ze één controller zijn.

Ga in Instellingen naar Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Selecteer vervolgens Apparaatgegevens > Copilot inschakelen en kies de controller van de copilot. Nu kan de game met beide controllers worden bestuurd.

Achievementtracker
Met de nieuwe achievementtracker kunt u uw favoriete achievements in de gaten houden terwijl u speelt. Plaats de tracker waar u maar wilt op het scherm. U kunt ook het aantal weergegeven achievements en het transparantieniveau besturen door deze op de voor- of achtergrond te plaatsen.

Druk op de Xbox-knop en ga naar Achievements om de tracker in te schakelen.

Cortana
U kunt nu herinneringen instellen op uw Xbox One zodat u geen gamekansen meer mist. Herinneringen worden overal weergegeven waar u Cortana gebruikt: op uw pc, telefoon of Xbox.
Cortana ondersteunt ook meer partyknoppen. Zeg "Hey Cortana, invite party to game" om partybezoekers toe te voegen zonder dat u de game hoeft te onderbreken.

Game DVR
We hebben het zelfs gemakkelijker gemaakt om gameclips te maken: druk gewoon op de Xbox-knop . Vervolgens maakt u met behulp van de Y-knop van uw controller een schermopname, slaat u met de X-knop de laatste 30 seconden op en geeft u met de View-knop de vertrouwde en geliefde Game DVR-opties weer, van het starten van een opname tot het opslaan van de laatste 5 minuten gameplay.

Tijdslimieten voor scherm
Hiermee kunt u het aantal uren en de tijdstippen van de dag beperken dat uw kind kan spelen. Als u tijdslimieten wilt inschakelen, meldt u zich aan bij account.microsoft.com en klikt u op Schermtijd voor een kinderaccount. Zet vervolgens Xbox Schermtijd op Aan en stel de limieten voor uw kind in per dag. Zodra uw console de wijziging heeft ontvangen, worden deze limieten afgedwongen.