Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die werden toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf midden 2015 tot heden.

Zo vindt u de versie van het besturingssysteem van uw Xbox One-console:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Consolegegevens en updates.
  6. De Versie besturingssysteem staat rechts op de derde rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van uw besturingssysteem op uw console moet vinden, trekt u tegelijk aan beide trekkers (links en rechts) en beide bumpers (links en rechts) op uw controller. De Versie besturingssysteem staat in de lijst als Versie op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Releasedatum

10-11-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Clubs

Maak kennis met clubs, online ontmoetingsplaatsen waar mensen kunnen spelen en met elkaar in contact kunnen komen. Word lid worden van clubs die u interesseren of maak een nieuwe club (uw eigen club waar uw regels gelden).

Op zoek naar groep

Meer gamers nodig? Open de guide en kijk onder Party's om aan de slag te gaan met Op zoek naar groep. Blader door zoekertjes waarin gamers worden gevraagd of maak zelf een zoekertje om gamers te zoeken die dezelfde doelen als u willen bereiken. Speel nu of stel een datum en tijd voor.

Achievements

Na vele verzoeken via Xbox Feedback geven we op Xbox Live nu aan hoe bijzonder een achievement is. U kunt nu kijken hoe uniek een achievement is onder gamers die een bepaalde game spelen.

Klassement van gamerscore

Het klassement van gamerscores is nu een maandelijkse wedstrijd met uw vrienden die elke maand opnieuw weer op nul begint. Strijd tot het eind van de maand en kijk wie de winnaars waren in de vorige maanden.

Berichten

U kunt nu berichten verzenden naar meerdere personen in hetzelfde gesprek.

Schermtoetsenbord

Het schermtoetsenbord ondersteunt voorspellende tekst en daarnaast zijn nu ook emoji's beschikbaar.

Prestaties

We hebben ons uiterste best gedaan om uw Xbox sneller te maken. Van navigatie en het openen van apps tot downloadtijden en de reactiesnelheid van Cortana: de hele ervaring is spoeler en sneller geworden.

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Releasedatum

04-10-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

HDR

• Probleem opgelost waarbij sommige HDR-content te fel of vervaagd werd weergegeven op bepaalde tv-toestellen bij gebruik van een Xbox One S-console.

Game DVR

• Probleem opgelost met helderheid van video en schermopnames die werden opgenomen terwijl het tv-toestel in HDR-modus stond.

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Releasedatum

23-9-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Releasedatum

15-09-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Releasedatum

31-08-2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Releasedatum

19-8-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Opstartgeluid

• U kunt nu wijzigen wanneer het opstartgeluid wordt afgespeeld. U vindt drie nieuwe opties onder Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
    • Aan (opstartgeluid wordt altijd afgespeeld wanneer de console wordt aangezet).
    • Alleen via aan/uit-knop of spraak (opstartgeluid wordt afgespeeld wanneer de console wordt aangezet via de aan/uit-knop of via spraak; het geluid wordt niet afgespeeld wanneer de console wordt aangezet met de controller).
    • Uit (opstartgeluid wordt nooit afgespeeld).

Prestaties en algemene verbeteringen

Xbox Universal Store

• Deze versie bevat meerdere oplossingen voor problemen waarbij de Store vastloopt.
  • Probleem opgelost waarbij gebruikers tweemaal op de knop Kopen moesten klikken.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat proefversies die een bepaalde tijd geldig zijn, een incorrecte resterende tijd weergaven.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat het bericht 'Probeer het later opnieuw' werd weergegeven wanneer nieuw gekochte content werd gedownload.
  • Probleem opgelost dat kon leiden tot fouten wanneer werd geprobeerd films en tv-content te kopen of af te spelen.

Aanmelden

• Probleem opgelost dat verhinderde dat sommige gebruikers zich aanmelden.

Xbox Guide

• Verbeteringen in snelheid en prestaties.

Game DVR

• Er wordt nu een melding over volle opslagruimte weergegeven wanneer u probeert een opname naar Xbox Live te uploaden als de opslagruimte vol is.

Controller

• Probleem opgelost dat ertoe kon leiden dat bepaalde games na het starten de controller niet herkenden.

Mijn games en apps

• Problemen opgelost die ertoe leidden dat bepaalde apps niet konden worden geïnstalleerd.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat een zwart scherm werd weergegeven wanneer werd geprobeerd de weer-app te gebruiken.
  • Problemen opgelost die er soms toe leidden dat Groove Muziek vastliep.

Lokalisatie

• Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat de titels van universele apps (Films en tv) niet werden weergegeven in de geselecteerde taal van de console.

Diversen

• Algemene stabiliteitsverbeteringen voor games.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Releasedatum

05-08-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Releasedatum

30-07-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Cortana beschikbaar in de VS en het VK

• U kunt praten met Cortana op uw Xbox One met uw headset of Kinect. Zeg gewoon "Hey Cortana" of start de Cortana-app om te beginnen. Probeer "Hey Cortana, what can I say?" als u niet goed weet wat te zeggen.
  • Als u Kinect gebruikt, kunt u "Hey Cortana, Xbox on" zeggen om uw console aan te zetten.

Achtergrondmuziek

• Muziekapps kunnen nu muziek afspelen op de achtergrond. Start gewoon de muziek in een app die achtergrondmuziek ondersteunt. Terwijl de muziek speelt, kunt u omschakelen naar andere apps en games.
  • Wanneer u de muziek hebt gestart: dubbeltik op de Xbox-knop om de Gids te openen, kies Multitasking en selecteer de gewenste actie om uw muziek af te spelen, te pauzeren, over te slaan of het volume te regelen, waar u ook bent.
  • De app moet achtergrondmuziek ondersteunen. De bijgewerkte Pandora-app in de VS is de eerste app die achtergrondmuziek ondersteunt - en binnenkort komen daar nog meer apps bij.

Mijn games en apps

• Uw content is dichterbij. Ga vanaf Home naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  • In Mijn games en apps zijn er nieuwe sorteeropties.
  • "Klaar om te installeren" heeft een eigen zone gekregen, zodat u snel de games en apps kunt vinden die u hebt gekocht maar niet geïnstalleerd.
  • Updates van games en apps worden weergegeven in hun eigen zone, indien beschikbaar.
  • In de wachtrij ziet u wat onlangs is geïnstalleerd naast wat in uw wachtrij staat.

Instellingen voor taal en locatie

• U kunt uw locatie nu onafhankelijk van uw systeemtaal kiezen. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen, selecteer Instellingen > Alle instellingen en kies Systeem > Taal en locatie om uw taal en locatie te wijzigen.
  • Niet alle talen zijn beschikbaar voor alle locaties. Als u een taal kiest die doorgaans niet gekoppeld is aan uw locatie, wordt het systeem voornamelijk in uw gekozen taal weergegeven, maar kunt u een combinatie van talen zien in gebieden zoals de Store of online content.

Beste pc-games op Xbox Live

• De beste pc-games hebben nu hubs op Xbox Live. Op uw pc, Xbox of mobiele telefoon kunt u zien welke pc-games uw vrienden spelen, gameclips en schermopnames van pc-games delen en berichten sturen naar vrienden op Xbox Live. Op Xbox One en pc's met Windows 10 kunt u nog steeds deelnemen aan partychat met uw vrienden, wat ze ook doen.

Nieuwe Store

• Xbox Store en Windows Store zijn samengevoegd, om uw winkelervaring meer gestroomlijnd te maken. Ga vanaf Home naar rechts naar Store om door alle content te bladeren.
  • Bestellingen vooraf worden nu dichter bij de lancering aangerekend, in plaats van op het moment van de aankoop.
  • Klanten in de VS, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Duitsland en Finland kunnen nu facturering via de mobiele operator gebruiken om aankopen te doen. Klanten in China kunnen nu China Union Pay gebruiken.

Facebook-vrienden zoeken

• U kunt vrienden op Facebook zoeken door uw Facebook- en Xbox Live-account aan elkaar te koppelen. Ga in de gids naar het tabblad Vrienden en kies Vrienden > Suggesties. Selecteer Facebook-vrienden zoeken en volg de stappen. Uw Facebook-vrienden die dat ook hebben gedaan, verschijnen in uw suggesties.

Automatisch delen regelen

• U kunt nu kiezen om uw achievements, schermopnames en gameclips automatisch te delen op uw activiteitsfeed. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Activiteitsfeed om uw instellingen voor delen te wijzigen.

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Releasedatum

27-04-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Releasedatum

23-03-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Achterwaarts compatibele Xbox 360-games op Xbox One kopen

• Achterwaarts compatibele Xbox 360-games zoeken en kopen, net zoals Xbox One-titels. Wanneer u ze hebt gekocht wordt achterwaarts compatibele Xbox 360-content automatisch gedownload naar uw Xbox One en is deze content klaar om te spelen.

Partychat opnemen in Twitch-uitzendingen

• Partychat uitzenden bij gebruik van de Twitch-app. Als u uitzendt vanaf uw console en in een party, kunt u anderen uitnodigen om hun chatgeluid op te nemen in uw uitzending door "Partychat uitzenden" in te schakelen in de instellingen van de Twitch-app.
  • Als een lid van uw party dat weigert, kan deze persoon nog steeds chatten in de party, maar zal deze persoon niet te horen zijn in de uitzending.
  • Als partyleider hebt u de optie om het chatgeluid van een lid van de party te dempen, zelfs als hij of zij akkoord is met uitzenden.
  • U kunt partyleden ook opnemen in uw Twitch-uitzending op pc's met Windows 10.

Uw partychat tegelijk uitzenden naar headset en luidsprekers

• Kies waar u wilt dat partychatgeluid te horen is: op uw headset, luidsprekers of beide. Ga hiervoor naar Instellingen > Beeld en geluid > Volume.

Aanpasbare lengte Game DVR-opname

• U kunt de lengte van de opname instellen op 15 seconden, 30 seconden, 45 seconden, 1 minuut, 3 minuten of 5 minuten. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Game DVR en streaming om de voorkeuren te wijzigen.

Voortgang van een achievement bijhouden in de Xbox OneGuide

• Voor vlottere toegang staan uw achievements nu in de Xbox OneGuide. In het nieuwe gedeelte Achievements vindt u een snelle link om al uw achievements te zien.
  • Houd de actuele voortgang van uw achievements direct in de OneGuide bij, zonder dat u een aparte Achievements-app hoeft te snappen.

Video direct afspelen in de activiteitsfeed van Xbox One

• We hebben het afspelen van video in de activiteitsfeed van Xbox One verbeterd.
  • U kunt een volledige video in de feed afspelen en hoeft uw feed niet meer te verlaten om de video te starten.
  • Om een video 'leuk te vinden' terwijl u een voorbeeld bekijkt, drukt u op X.
  • Nieuwe opties voor pauzeren, opnieuw starten en afspelen in volledig scherm wanneer u een video start vanaf uw Activiteitsfeed.

Verbeterde nauwkeurigheid duimstick Xbox Elite draadloze controller met update van firmware

• We hebben van fans vernomen dat u verbeteringen in het gedrag van de duimsticks op de Xbox Elite draadloze controller wilde, in het bijzonder wanneer u de duimsticks diagonaal verplaatst. Op basis van deze feedback hebben we een nieuwe methode gecreëerd om de positie van de duimsticks op een consequente manier te berekenen, zodat de respons van de duimsticks meer strookt met wat u verwacht. Deze methode meet en maakt gebruik van de afstand van de positie van de duimstick ten opzichte van het middelste focuspunt van de basis van de duimstick, in plaats van de standaardmethode waarbij de meting wordt berekend op basis van een tweedimensionaal vlak. Met de recentste update van de firmware werken de duimsticks op uw Xbox Elite draadloze controller nu nog nauwkeuriger, voor een nog betere besturing.

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Releasedatum

19-02-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Verbeteringen in Mijn games en apps

• Games verbergen op de lijst met 'klaar om te installeren' in "Mijn games en apps". Deze functie was verwijderd bij de NXOB-update, maar door de grote vraag is dit weer mogelijk. Gebruikers kunnen weer content verbergen, zoals bètaversies, proefversies, games en apps die ze niet meer willen installeren.

Eenvoudiger om een digitale code in te wisselen

• Ga naar het tabblad Store en gebruik de snelkoppeling 'Gebruik een code' rechts van 'Games Store' en 'Zoeken in Game Store'

Bekijk in de gids wie deelneemt aan een party

• Klik op de knop 'Chatten' onder de naam/gamertag van een gebruiker om te zien met wie hij/zij nog speelt.

Klassement van gamerscore

• Klik op 'Mijn achievements' via het tabblad aanmelden van de gids om snel naar Achievements te gaan of deze te selecteren in uw profiel. Het klassement wordt duidelijk zichtbaar boven op de pagina Achievements weergegeven.
  • Vergelijking omvat de totale gamerscore en de grootste winst gedurende de voorbije 30 dagen

Verbeteringen aan pins

• Individuele Pins kunnen nu herschikt worden. Markeer een pin en druk op de "Y"-knop. U kunt de pin dan verplaatsen. Druk opnieuw op "Y" om de pin los te laten op de nieuwe locatie.
  • Pins zijn toegankelijk om te starten wanneer de gebruiker offline is

Verbeteringen in Activiteitsfeed

• Uw activiteitsfeed in Xbox One Preview informeert u wanneer er nieuwe items in uw feed staan. Als u op de link klikt, gaat u naar het begin van uw feed, waar u een overzicht van de recentste posts ziet, zodat u steeds de nieuwste content binnen handbereik hebt.
  • Populaire onderwerpen en suggesties van vrienden worden nu in de activiteitsfeed weergegeven

Verbeteringen aan Trending

• Nieuw toegangspunt voor Trending items rechts van het tabblad Community
  • Links van gebruikers naar specifieke startpagina Trending

Verbeteringen in Suggesties voor vrienden

• Zones met Suggesties voor vrienden toegankelijk in Community en de Vriendenlijst in de gids
  •  Inclusief link naar weergave volledig scherm voor alle suggesties voor vrienden

Twitch-uitzendingen waaraan u kunt deelnemen

• Als uw vrienden uitzenden, kunt u uitzendingen van Twitch.tv eenvoudig starten vanaf Game Hubs en vanaf de gametegel

App Xbox-accessoires

• Diverse nieuwe updates voor de app Xbox-accessoires, waarmee u uw Xbox Elite draadloze controller eenvoudiger kunt aanpassen
    • Het is nu eenvoudiger om uw profiel en opstellingen te bekijken en te verbeteren
    • Gestroomlijnde weergave van opties voor menu en bewerken.

Xbox One-chatpad: de hotkeys programmeren

• Functieknoppen X1 en X2 van uw Xbox One-chatpad programmeren in het gebied Apparaten en toebehoren van Instellingen. Opties voor deze knoppen zijn:
    • Gids openen
    • Schermopname maken
    • Dat opnemen
    • Bericht verzenden
    • Zoeken
    • App starten
    • App snappen
    • Media afspelen of pauzeren
    • Tv-volume omhoog
    • Tv-volume omlaag
    • Tv dempen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Releasedatum

07-01-2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Kleine verbeteringen van prestaties

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Releasedatum

09-12-2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor de browser Microsoft Edge
  • Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Releasedatum

23-11-2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen
  • Oplossing voor klanten die het protocol Discovery and Launch (DIAL) gebruiken
  • Verbeteringen aan algemene spraakherkenning

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Releasedatum

12-11-2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

De Nieuwe Xbox One-beleving - de snelste en meest sociale Xbox-beleving ooit, inclusief de mogelijkheid om Xbox 360-games op Xbox One te spelen.

• Achterwaartse compatibiliteit Xbox One
    • Speel een steeds groter aantal Xbox 360-games, zowel digitaal als op disc, op Xbox One, met functies van de volgende generatie zoals schermopnames, uitzending en Game DVR. Open uw opgeslagen bestanden, game-uitbreidingen en achievements.
    • Xbox Live Gold-leden kunnen multiplayer-games spelen met vrienden, ongeacht op welke console ze spelen.
  • Snellere, meer sociale Xbox One-beleving
    • Met de integratie van Windows 10 in de Nieuwe Xbox One-beleving hebt u toegang tot tal van populaire gamefuncties, tot 50% sneller dan voorheen.
    • Start meteen een party, kijk wat uw vrienden spelen en krijg updates over uw recent gespeelde games vanaf Home zonder wachttijd.
  • Nieuwe delen Gids en Community
    • Gids: Snelle toegang tot essentiële informatie met één druk op de knop om de nieuwe gids op te roepen. Bekijk uw vriendenlijst, start snel een party, ga naar instellingen, bekijk systeemmeldingen, bekijk uw berichten en nog veel meer met de gids, zonder dat u daarvoor uw game hoeft te verlaten.
    • Community: In het nieuwe deel Community kunt u zien wat trending is op Xbox Live en communiceren met de Xbox Live-community door uw favoriete content leuk te vinden, er opmerkingen over te geven en te delen. Snelle toegang tot de recentste updates van vrienden en gameontwikkelaars via de Activiteitsfeed in Community.
  • Aangepaste delen Home, OneGuide en Store
    • Home: Deel uw schermopnames en gameclips makkelijker met de Xbox Live-community en bekijk of uw vrienden dezelfde games spelen vanaf Home. Scrol omhoog en omlaag om naar uw verzameling games en apps te gaan.
    • OneGuide: Bekijk wat er trending is op live-tv in de Xbox Live-community in OneGuide. Blader naar live tv-overzichten met picture-in-picture, zodat u niets mist van wat er gebeurt in uw programma. Met app-kanalen vindt u snel iets om te kijken in uw favoriete video-apps - allemaal op één locatie.
    • Store: De Store kan worden uitgeklapt in vier eenvoudig te verkennen delen: Games, Films en tv, Apps en Muziek. Met de nieuwe verticale galerie ziet u meer in één oogopslag. Blader door intuïtieve categorieën zoals Aanbevolen keuzes van het personeel, nieuwe games, meest afgespeeld, hoogst beoordeeld, binnenkort verkrijgbaar en aanbevelingen om nieuwe games en andere content te ontdekken.
  • Verbeterde Gamehubs
    • Met één muisklik krijgt u toegang tot Gamehubs, direct vanaf Home, waar u de recentste game die u hebt gespeeld kunt bekijken of starten, of ga naar de Store voor informatie over andere games of kijk wat uw vrienden nu spelen op Xbox Live. U hebt ook toegang tot nieuws en updates direct van de community en ontwikkelaars, en bovendien kunt u gamerscores, achievements en andere gamestatistieken vergelijken met uw vrienden.
  • Ga voor meer informatie naar de Nieuwe Xbox One-beleving.

Vorige systeemupdates