Over systeemupdates op Xbox One

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One.

Overzicht

De Xbox One-console heeft software die kan worden bijgewerkt. Deze software omvat zowel het besturingssysteem als tal van systeem-, game- en media-apps voor de Xbox One. Tijdens een systeemupdate wordt de software op uw console bijgewerkt via een proces van downloaden en installeren. Soms wordt de firmware van het systeem bijgewerkt met updates, maar dit is niet gebruikelijk voor de meeste updates.

Systeemupdates helpen u een betere ervaring te bieden door nieuwe functies toe te voegen en bestaande functies te verbeteren. De updates worden direct van de Xbox Live-server naar uw Xbox One gedownload en vervolgens geïnstalleerd.

U krijgt zijn twee soorten systeemupdates te zien: beschikbare systeemupdates en verplichte systeemupdates.

Op deze pagina

Beschikbare systeemupdates

Wanneer de console is ingesteld om automatisch updates te ontvangen, wordt elke nacht gecontroleerd of er updates beschikbaar zijn. Standaard worden deze updates gedownload en geïnstalleerd wanneer de console niet wordt gebruikt. Dit beperkt de gevolgen van deze updates voor uw Xbox One-ervaring en zolang ze niet verplicht zijn, zorgen ze er niet voor dat u geen verbinding kunt maken met Xbox Live. Uw console instellen voor het automatisch ontvangen van updates:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Updates.
  4. Selecteer onder Console Mijn console up-to-date houden als deze optie nog niet is geselecteerd.

Beschikbare updates worden nu gedownload en geïnstalleerd tijdens de daluren wanneer uw console niet wordt gebruikt.

Verplichte systeemupdates

Verplichte updates lijken erg op de update-ervaring op de Xbox 360.

In principe ziet u alleen dit soort update als de console een tijdje losgekoppeld is geweest van Xbox Live. De meeste updates beginnen als beschikbare systeemupdates, maar als u een beschikbare update niet uitvoert, wordt u gedwongen dat te doen wanneer de update verplicht wordt.

Als een update verplicht wordt, ontvangt u een melding dat er een systeemupdate beschikbaar is. Vanaf dit scherm hebt u slechts een paar opties:

• Update starten
  • Xbox uitzetten
  • Verbreek draadloze verbinding (Deze optie is alleen beschikbaar als u draadloos verbinding maakt)

U krijgt dit scherm te zien omdat u de recentste verplichte update moet downloaden en installeren om verbinding te maken met Xbox Live.

Als u een bekabelde internetverbinding gebruikt en de systeemupdate niet wilt uitvoeren, dan kunt u Xbox uitzetten selecteren. Wanneer de console is uitgeschakeld, koppelt u uw netwerkkabel los en zet u uw console weer aan om de console verder offline te gebruiken.

Als u een draadloze internetverbinding gebruikt, krijgt u ook de optie Verbreek draadloze verbinding te zien, waarmee de update wordt geannuleerd. Voor deze optie hoeft de console niet opnieuw te worden opgestart.

Veelgestelde vragen

Wat kost de update?

Niets. De update van Microsoft is gratis, maar uw ISP kan wel kosten aanrekenen voor dataverkeer, afhankelijk van uw serviceovereenkomst.

Hoe weet ik of mijn consolesoftware is geüpdatet?

Als uw console is verbonden met Xbox Live, zou u de recentste software moeten hebben. Zie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One als u het versienummer van het meest recente besturingssysteem wilt bekijken of wilt zien welke functies werden toegevoegd of aangepast bij deze systeemupdate.

Moet ik de update installeren?

Nee. Als u echter wilt gamen of communiceren op Xbox Live, hebt u wel de meest recente consolesoftware nodig. Voor nieuwe games is de update misschien ook nodig.

Opmerking Kinect-games werken wellicht niet goed als uw consolesoftware niet actueel is.

Kan ik mijn console dwingen een update uit te voeren voordat de update verplicht wordt?

Ja. Wanneer een update is ingesteld als beschikbaar, kunt u uw console dwingen de update onmiddellijk te starten. Er zijn twee manieren om dat te doen, afhankelijk van het feit of uw console online of offline is.

• Online consoles. Volg deze stappen om een update af te dwingen op een console terwijl de release de status beschikbaar heeft:
    1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
    3. Selecteer Systeem > Updates.
    4. Selecteer Console-update beschikbaar.
  • Offline consoles. Om een console te updaten zonder verbinding te maken met het internet, kan een gebruiker het Offline diagnostisch hulpprogramma voor systeemupdate of OSUDT gebruiken om de console offline te updaten. Dit kan handig zijn als de bandbreedte van uw internetservice thuis beperkt is en u de update liever elders downloadt, en daarna meebrengt naar huis om de update te installeren.

Opmerking Als u uw systeem voor het eerst updatet of een update naar de Nieuwe Xbox-beleving uitvoert, moet u nog minstens één keer verbinding maken met de Xbox Live-service. Wanneer u online bent, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren voor elk profiel op de console om u aan te melden. Zie de Oplossing voor verloren wachtwoord als u het wachtwoord voor uw account bent vergeten.

Kan ik teruggaan naar de oude softwareversie als ik van gedachten verander?

Nee. Als de update eenmaal is uitgevoerd, is dat permanent.

Ik kan geen verbinding maken met Xbox Live. Wat moet ik doen?

Zie de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live.

Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u foutberichten te zien krijgt tijdens de systeemupdate of wanneer het systeem opnieuw is opgestart.