U kunt niet schakelen naar partychat op Xbox One

Als u niet kunt omschakelen van chatten in de game naar partychat op uw Xbox One-console, kan er een probleem zijn met de Xbox Live-service of uw netwerkverbinding.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de Xbox Live-status

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-09-21T04:09:10.5956480+00:00

Oplossing 2: controleer de netwerkstatistieken

Controleer de statistieken voor uw netwerk. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Gedetailleerde netwerkstatistieken.
  7. Bekijk de statistieken. Zie Netwerkinstellingen op Xbox One voor hulp om de informatie te evalueren.

Oplossing 3: Vraag iedereen in de party om hun Xbox Live-verbinding te testen

Iemand in uw party heeft wellicht een probleem met NAT (Network Address Translation). Vraag iedereen om hun verbinding te testen om erachter te komen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Opmerkingen

Oplossing 4: start uw Xbox One-console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houdt u de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Oplossing 5: probeer een bekabelde verbinding

Als u nu een draadloze verbinding gebruikt, probeer dan een bekabelde verbinding te gebruiken.

Als u partychat kunt starten wanneer u een bekabelde verbinding gebruikt, zie dan het deel Networking Hardware Information van de Xbox Forums of neem contact op met de fabrikant van de router voor informatie over het configureren van de draadloze instellingen op de router.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.