Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aan staat

Hier vind je tips om problemen op te lossen wanneer het tv-scherm leeg blijft wanneer je de Xbox One-console start.

Oplossingen

Het scherm is leeg wanneer je teruggaat naar Home

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op de Xbox One draadloze controller te drukken.

Het scherm is leeg wanneer je een Blu-ray-schijf begint te bekijken

Dit kan gebeuren als Video-uitvoer op de console is ingesteld op 24Hz toestaan. Volg deze stappen om 24Hz toestaan uit te schakelen:

1. Druk op de draadloze controller op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Beeld en geluid.
  4. Selecteer Video-opties.
  5. Klik op 24Hz inschakelen om deze instelling uit te schakelen.

Het scherm is leeg nadat je de console hebt aangezet

• Controleer of zowel het tv-toestel als de Xbox One-console zijn ingeschakeld.
  • Controleer of het tv-toestel is ingesteld op het juiste invoersignaal (HDMI).
  • Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de console.
  • Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op het tv-toestel.
  • Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de poort 'Uit naar tv' van de console.
  • Start de Xbox One-console opnieuw door de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden en de console daarna weer aan te zetten.
  • Stel de beeldscherminstellingen opnieuw in. Dat gaat als volgt:
    1. Als er een schijf in de Xbox One-console zit, haal je deze er eerst uit.
    2. Houd de Xbox-knop  op de console vijf seconden ingedrukt om de console uit te zetten.
    3. Houd de Xbox-knop  en de Ejectknop ingedrukt totdat je een pieptoon hoort om de console aan te zetten. Je hoort meteen één pieptoon en een tweede pieptoon na 10 seconden. Het aan/uit-lampje knippert voor de tweede pieptoon. LAAT DE KNOP PAS LOS na de tweede pieptoon.

Opmerking De console wordt hiermee opnieuw opgestart met een lage resolutie (640 × 480). Ga naar Systeem > Instellingen in de guide, selecteer Beeld en geluid, Video-opties en vervolgens Tv-resolutie om deze instelling opnieuw in te stellen.

4. Als je deze stappen moet uitvoeren telkens wanneer de console opstart, kun je de tv-verbinding misschien beter wijzigen in HDMI volgens de instructies in stap 3 in het volgende deel, 'Het scherm is leeg en je gebruikt een AVR in je installatie'. Zie Displayinstellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.
  • Probeer de HDMI-kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van het tv-toestel.
  • Gebruik een andere HDMI-kabel om de console met het tv-toestel te verbinden.
  • Probeer de console te verbinden met een ander tv-toestel.

Het scherm is leeg en je gebruikt een AVR in je installatie

Volg deze stappen om problemen op te lossen als je Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger (AVR), die is aangesloten op je tv-toestel en je geen geluid hebt:

1. Zet de apparaten aan in deze volgorde en wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat je het volgende apparaat aanzet:
    1. Zet eerst het tv-toestel aan.
    2. Zet de AVR aan wanneer er een beeld te zien is op het tv-toestel.
    3. Zet de Xbox One-console aan.
  2. Gebruik de Invoer-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van de AVR in te stellen op een andere bron dan de console en daarna weer op de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de AVR opnieuw.
  4. Stel de Tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen.
    3. Kies Beeld en geluid.
    4. Kies Video-uitvoer.
    5. Kies Tv-verbinding.
    6. Kies de optie HDMI.

Het scherm is leeg nadat je een systeemupdate hebt geïnstalleerd

Als je zojuist een systeemupdate hebt geïnstalleerd en je een leeg scherm te zien krijgt, probeer dan de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate. Selecteer de optie IK HEB EEN PROBLEEM MET OPSTARTEN in stap 1 en daarna ZWART SCHERM in stap 2.

Een reparatie aanvragen

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen, moet de console misschien worden gerepareerd. Ga naar Apparaatondersteuning om een reparatie aan te vragen:

1. Meld je aan met je Microsoft-account en selecteer Probleem met apparaat.
  2. Selecteer je Xbox One-console onder Voor welk apparaat? of registreer de console.
  3. Kies Weergaveprobleem en Volgende.
  4. Op de volgende pagina leg je het probleem uit in het veld Omschrijf uw probleem.
  5. Naast Op basis van het beschreven probleem moeten we een serviceorder aanmaken om uw apparaat te vervangen klik je op Volgende.
  6. Volg de stappen om de serviceorder te voltooien.