Feedback geven als Xbox Insider

Overzicht

De functie Een probleem melden op Xbox One en de Feedback-bub in Windows 10 zijn enkele van de belangrijkste aspecten van uw deelname aan het Xbox Insider-programma. Gebruik deze functies wanneer u een probleem of onverwacht gedrag tegenkomt om team Xbox te helpen problemen te onderzoeken en op te lossen. Hiermee verbetert u de Xbox-ervaring voor u en alle anderen in de Xbox-community.

Op deze pagina wordt beschreven welke stappen u moet nemen wanneer u een nieuw of bekend probleem meldt en vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Opmerking Probleem melden is alleen beschikbaar op Xbox One-consoles waarop de app Xbox Insider-hub is geïnstalleerd. U kunt deze app downloaden uit de Store op elk gewenst moment.

Een probleem melden op de Xbox One-console

Start Probleem melden direct nadat u een probleem of onverwacht gedrag bent tegengekomen:

1. Houd de Xbox-knop op de controller ingedrukt.
  2. Selecteer Probleem melden in het aan/uit-menu.

Probleem melden wordt geopend in de Xbox Insider-hub.

Een bekend probleem melden

Nadat u de functie Probleem melden hebt gestart, wordt het scherm Bekende problemen weergegeven. Hier staan problemen die andere spelers al hebben gemeld.

Informatie over een bekend probleem toevoegen:

1. Selecteer onder Bekende problemen het probleem dat u ondervindt.
  2. Als u het probleem kunt laten zien, selecteert u Schermopname toevoegen of Video-opname toevoegen.
  3. Selecteer +1 Ik heb dit probleem.

Een nieuw probleem melden

Als u een probleem of onverwacht gedrag ondervindt dat niemand anders heeft gemeld, voegt u een nieuw probleem toe. Uw melding helpt ons team Xbox het probleem te onderzoeken. Dat gaat als volgt:

1. Nadat u Probleem melden hebt gestart, selecteert u Nieuw probleem toevoegen.
  2. Selecteer in het scherm Categorie selecteren de meest geschikte categorie voor het probleem.
  3. Selecteer in het scherm Subcategorie selecteren de meeste geschikte subcategorie voor het probleem. Opmerking: Als u niet zeker weet in welke categorie een probleem valt, kiest u een zo goed mogelijke categorie. We ontvangen en controleren het probleem dan nog steeds.
  4. Als u het probleem kunt laten zien, selecteert u Schermopname toevoegen of Video-opname toevoegen.
  5. Geef een titel en beschrijving op. De beste manier om dit te doen, is deze drie vragen te beantwoorden:
    • Wat is het probleem of onverwachte gedrag?
    • Welke stappen hebt u uitgevoerd voordat het probleem zich voordeed?
    • Welke aanvullende software, hardware of accessoires gebruikte u toen het probleem zich voordeed? Bijvoorbeeld: mediaschijven (Blu-rays, dvd's, Games), tv-model (videoproblemen), AV-instellingen (geluidsproblemen), netwerkhardware (verbindingsproblemen), hoofdtelefoons, arcade sticks of randapparatuur.
    • Hebt u specifieke foutcodes of berichten gezien toen het probleem/gedrag zich voordeed? Zo ja, wat was de specifieke foutcode of het bericht?
      Opmerking: Om de tekst gemakkelijker te kunnen schrijven, kunt u een USB-toetsenbord of de Xbox One-chatpad of de Xbox-app gebruiken op uw mobiele apparaat of pc met Windows 10. Als u Cortana gebruikt, gebruik spraak-naar-tekst dan door het toetsenbord voor elk tekstveld weer te geven en vervolgens op de Weergeven-knop te drukken.
  6. Selecteer Klaar.

Een Xbox Insider-probleem melden in Windows 10

1. Start de Feedback-hub door te navigeren naar het startmenu en Feedback-hub te selecteren in de lijst met programma's.
  2. Selecteer Nieuwe Feedback toevoegen in het hoofdmenu.
  3. Selecteer Probleem.
  4. Vul de gedeelten Geef een samenvatting van uw probleem en Geef ons meer details in (indien nodig). De beste manier om dit te doen, is deze drie vragen te beantwoorden:
    1. Wat is het probleem of onverwachte gedrag?
    2. Welke stappen hebt u uitgevoerd voordat het probleem zich voordeed?
    3. Welke aanvullende software, hardware of accessoires gebruikte u toen het probleem zich voordeed?
    4. Hebt u specifieke foutcodes of berichten gezien toen het probleem/gedrag zich voordeed? Zo ja, wat was de specifieke foutcode of het bericht?
  5. Selecteer Apps en Games als categorie.
  6. Selecteer Xbox als subcategorie.
  7. Als u ons het probleem kunt laten zien, voeg dan vooral schermopnamen toe.
  8. Klik op Indienen.

Xbox Insider-forums

U kunt problemen die u ondervindt delen en ondersteuning vinden door te chatten met andere Xbox Insiders en Xbox-medewerkers op de Xbox Insiders-forums.

Veelgestelde vragen over het melden van een probleem/Feedback-hub

Wat is het beste moment om de functie Een probleem melden te gebruiken?

Direct nadat een probleem of onverwacht gedrag zich voordoet. Zo zorgt u ervoor dat de diagnostische gegevens die u naar ons verzendt relevant zijn voor het probleem.

Kan ik de video- of schermopname controleren die ik bij mijn probleem verzend?

Ja, voordat u het probleem verzendt, kunt u een voorbeeld van de video- of schermopname bekijken. Als u besluit geen opnamen mee te sturen, schakelt u de selectievakjes uit en worden ze niet toegevoegd aan uw melding.

Ik heb 'Video-opname toevoegen' geselecteerd, maar ik zie geen video. Waarom niet?

Video-opname is alleen beschikbaar voor problemen met games.

Kan ik iets anders dan mijn controller gebruiken om de beschrijving en titel voor het probleem te typen?

Ja, u kunt het volgende gebruiken:

• De Xbox One-chatpad
  • Een USB-toetsenbord dat is aangesloten op uw Xbox One
  • De Xbox-app in Windows 10, Android en iOS
  • Spraak-naar-tekst via Cortana als u Cortana gebruikt op uw console

Ik heb een idee voor een nieuwe functie of verbetering. Moet ik dit inzend via Een probleem melden op de Xbox One of via de Windows Feedback-app?

We horen graag uw suggesties en ideeën. De beste plaats om deze door te geven is de pagina Xbox Feedback. Team Xbox controleert deze pagina en gebruikt uw feedback om de ontwikkeling van nieuwe functies te plannen.

Gebruik Een probleem melden echter alleen om problemen of onverwacht gedrag op de console te melden, aangezien dit ons helpt problemen veel sneller te onderzoeken.

Wordt er contact met me opgenomen over problemen die ik heb gemeld?

In het ideale geval nemen we persoonlijk contact met u op, maar gezien de grote hoeveelheid feedback die we ontvangen, is dat niet altijd mogelijk. Als we aanvullende vragen over uw feedback hebben, nemen we contact met u op via een Xbox Live-bericht of op de Xbox Insider-forums.

Het probleem dat ik hebt gemeld, is nog steeds niet opgelost. Wanneer wordt het opgelost?

We proberen alle problemen tijdig op te lossen, maar sommige problemen vereisen nu eenmaal veel onderzoek en investeringen. Als u een probleem in een vorige update hebt gemeld en dit niet is opgelost in de volgende update, gebruik Een probleem melden dan nogmaals om ons te laten weten dat het probleem zich nog steeds voordoet. Zorg dat u de relevante gegevens die hierboven worden beschreven meestuurt.