Alles over het Xbox Insider-programma

Onderwerpen

Wat is het Xbox Insider-programma?

Het Xbox Insider-programma biedt u, als een van onze enthousiaste Xbox-fans, de mogelijkheid ons feedback te geven over content die nog in ontwikkeling is.

Het Xbox Insider-programma is het vervolg op het voormalige Xbox Preview-programma. In tegenstelling tot het vorige programma, dat voornamelijk was gericht op previews van systeemupdates, is het Xbox Insider-programma niet alleen bedoeld voor previews van systeemupdates, maar ook van games, apps en andere nieuwe ervaringen.

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma, krijgt u de mogelijkheid previews te bekijken van nieuwe Xbox-content en -functies die nog in ontwikkeling zijn en kunt u ons in ruil daarvoor helpen alles nog beter te maken. Vertel ons wat u leuk vindt, waar u zonder kunt en waar u meer van wilt door quests, enquêtes en snelle peilingen uit te voeren en problemen rechtstreeks bij de ontwikkelaars te melden.

Wat zijn de voordelen van deelname aan het Xbox Insider-programma?

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma, wordt uw ervaring op u afgestemd. U komt automatisch in aanmerking voor deelname aan previews van Insider-content op basis van uw interesses, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider-niveau en XP-score en vorige activiteiten waaraan u hebt deelgenomen.

De Xbox Insider-hub ondersteunt previews van games, apps, systeemupdates en nieuwe functies.

Aan de slag met het Xbox Insider-programma

Allereerst moet u de app Xbox Insider-hub downloaden. Dit is een update van de Xbox Preview Dashboard-app.

Als uw console in de stand-by-modus staat en u automatische updates hebt ingeschakeld, wordt de update automatisch 's nachts gedownload.

Als uw console in de energiespaarstand staat of als u automatische updates hebt uitgeschakeld:

1. Ga naar Mijn games en apps.
  2. Selecteer Xbox Preview Dashboard op het tabblad Updates.
  3. Nadat de update is voltooid, veranderen de naam van de app en het pictogram in Xbox Insider-hub.

Voor meer informatie over het gebruik van de Xbox Insider-hub gaat u naar de ondersteuningspagina voor de Xbox Insider-hub.

Vereisten voor Insider-previews

Voor elke preview van Insider-content gelden andere vereisten voor deelname. De vereisten voor elke preview bekijken:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Ga naar Insider-content.
  3. Kies de gewenste preview.
  4. De vereisten om in aanmerking te komen staan op het tabblad Info van de detailpagina van Insider-content.

Opmerking Alleen previews waaraan u mag deelnemen worden weergegeven bij Insider-content.

Overeenkomst voor het Xbox Insider-programma

Wanneer u de Xbox Insider-hub voor het eerst start, moet u akkoord gaan met de overeenkomst van het Xbox Insider-programma. Raadpleeg de pagina Overeenkomst voor het Xbox Insider-programma.

Het Xbox Insider-programma vergeleken met het Xbox Preview-programma

• Het Xbox Insider-programma biedt previews van games, apps, nieuwe ervaringen en systeemupdates. Het Xbox Preview-programma is voornamelijk gericht op systeemupdates.
  • Het Xbox Preview Dashboard is bijgewerkt naar de nieuwe app Xbox Insider-hub. Deze heeft een geheel nieuw ontwerp, zodat u content waarin u geïnteresseerd bent, gemakkelijker kunt vinden, maar bevat ook de vertrouwde aankondigingen, quests, enquêtes en snelle peilingen.
  • Xbox Insiders komen in aanmerking voor previews op basis van hun interesses, vorige activiteiten in het programma, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider XP en andere factoren.
  • U kunt zich nu aan- en afmelden voor meerdere previews, waaronder de Xbox One Update Preview, via de Xbox Insider-hub.
  • Het Xbox One Preview-programma heet nu de Xbox One Update Preview. Deze wordt als aparte preview weergegeven in de Xbox Insider-hub en blijft gericht op previews van systeemupdates. U kunt de inschrijving van uw console daar beheren.

Deelnemen aan de Xbox One Update Preview

Vanwege het overweldigende aantal reacties en de beperkte ruimte bieden we momenteel geen manier om vrienden uit te nodigen voor de Xbox One Update Preview. We laten het Insiders weten als dit in de toekomst verandert.

Opmerking Als u in het verleden hebt deelgenomen aan het Xbox Preview-programma, kunt u op elk moment opnieuw deelnemen aan de Xbox One Update Preview door deze te selecteren in de lijst Insider-content in de Xbox Insider-hub.

Voor meer informatie over de Xbox Insider-hub gaat u naar de ondersteuningspagina voor de Xbox Insider-hub.

Voor meer informatie over het geven van feedback raadpleegt u de ondersteuningspagina voor Probleem melden.

Veelgestelde vragen over het Xbox Insider-programma

Ik ben deelnemer aan het Xbox Preview-programma. Moet ik iets doen om deel te nemen aan het Xbox Insider-programma?

U hoeft niets te doen! De Xbox Preview Dashboard-app die u momenteel gebruikt voor aankondigingen, quests, enquêtes en meer wordt binnenkort bijgewerkt naar de nieuwe Xbox Insider-hub.

Nadat u bent bijgewerkt naar de Xbox Insider-hub, gaat u eenvoudig akkoord met de nieuwe Algemene voorwaarden voor zowel het Xbox Insider-programma als de Xbox One Update Preview.

Betekent dit dat iedereen kan deelnemen aan de Xbox One Update Preview?

Helaas kan niet iedereen deelnemen aan previews van systeemupdates. Vanwege het overweldigende aantal reacties en de beperkte ruimte wordt niet iedereen geaccepteerd voor de Xbox One Update Preview en laten we bovendien minder snel nieuwe gebruikers toe.

Door deel te nemen aan het Xbox Insider-programma, komt u mogelijk in aanmerking voor andere previews van games, apps en nieuwe ervaringen.

Moet ik meedoen aan systeemupdates om te kunnen deelnemen aan game- en app-previews in het Xbox Insider-programma?

Nee. Inschrijving voor de Xbox One Update Preview is niet vereist om deel te nemen aan andere previews die worden geboden door het Xbox Insider-programma.

Mijn vriend komt in aanmerking voor een preview, maar ik niet. Waarom is dat?

Niet alle previews zijn beschikbaar voor alle gebruikers die de Xbox Insider-hub hebben. Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor previews op basis van uiteenlopende factoren, waaronder: expliciet aangemeld via de ontwikkelaar, geselecteerd door de ontwikkelaar of voldoen aan bepaalde criteria op basis van uw interesses, vorige activiteiten in het Xbox Insider-programma, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider XP en meer.

Bij een preview in Insider-content staat Neemt deel, maar ik neem niet deel en er is geen optie om me af te melden. Waarom is dit?

Sommige items in Insider-content waarvoor Neemt deel wordt weergegeven, zijn programma's waarvoor u automatisch bent ingeschreven op basis van andere factoren. Meestal zijn deze programma's geen previews maar verzamelingen met quests, enquêtes of aankondigingen. Alle Insiders die de Xbox Insider-hub starten en akkoord gaan met de algemene voorwaarden, worden bijvoorbeeld automatisch ingeschreven voor het Xbox Insider-programma. Hier vindt u algemene aankondigingen, enquêtes en quests, zodat we meer te weten komen over uw interesses en u op de hoogte kunnen stellen van nieuwe mogelijkheden.

Als u deze programma's wilt verlaten, gebruikt u de Xbox Insider-hub niet meer of verwijdert u deze.

Ik ben gestopt met deelname aan het Xbox Insider-programma. Kan ik terugkeren?

Ja. Als u voorheen de app Xbox Preview Dashboard of Xbox Insider-hub gebruikte, installeert u de Xbox Insider-hub via de lijst Klaar om te installeren in Mijn games en apps. Als u de app daar niet kunt vinden, zoekt u in de Store.

Ik heb een nieuwe console gekocht. Kan ik deze gebruiken om deel te nemen aan het Xbox Insider-programma?

Ja. Als u eerder de Xbox Preview Dashboard-app of de app Xbox Insider-hub gebruikte, installeert u de Xbox Insider-hub via de lijst Klaar om te installeren in Mijn games en apps. Als u de app daar niet kunt vinden, zoekt u in de Store.

Ik heb mijn console verkocht. Hoe kan ik deelname aan het Xbox Insider-programma stoppen?

U kunt uw console uit het programma verwijderen door een andere Xbox One-console te gebruiken waarop de Xbox Insider-hub is geïnstalleerd. U kunt deelname aan het programma stoppen door de app Xbox Insider-hub op die console te starten en te gaan naar Instellingen > Apparaten beheren. Daar kunt u elke console verwijderen die door u is geregistreerd.

Opmerking Het kan tot 72 uur duren voordat de uitschrijving is verwerkt. Gedurende die periode kunt u nog steeds console-, game- of app-updates ontvangen. Nadat de uitschrijving is voltooid, kunt u de fabrieksinstellingen van de console terugzetten. Als de fabrieksinstellingen van de console moeten worden teruggezet, worden uw gegevens niet gewist.

Mijn gezin deelt een console. Kunnen we allemaal deelnemen aan het Xbox Insider-programma?

Ja! In tegenstelling tot bij het Xbox Preview Dashboard, dat alleen kon worden gebruikt door de persoon die de console heeft ingeschreven bij het Xbox Preview-programma, kan in het Xbox Insider-programma iedereen in uw gezin deelnemen. Iedereen die de Xbox Insider-hub start, kan deelnemen aan previews op die console.

Opmerking Voor gebruikers van gedeelde consoles is mogelijk verschillende content beschikbaar in de Xbox Insider-hub.

Ik heb een tweedehands console gekocht en toen ik de Xbox Insider-hub startte, werd gemeld dat de console is ingeschreven voor een preview. Hoe kan ik deze preview verlaten?

Om te voorkomen dat een console zonder uw toestemming uit een preview wordt verwijderd, vereisen sommige previews dat de gebruiker die heeft deelgenomen aan de preview, de uitschrijving aanvraagt. Als u echter een tweedehands console hebt gekocht die is ingeschreven voor previews waaraan u niet wilt deelnemen, plaats dan een bericht op de Xbox Insider-forums, waarna we u graag zullen helpen.

Zijn er previews beschikbaar in het Xbox Insider-programma waarvoor een NDA (Non-Disclosure Agreement of geheimhoudingsverklaring) geldt?

In de meeste gevallen vallen previews niet onder een NDA, maar soms wel. Voor previews die een NDA vereisen moet u hiermee akkoord gaan voordat u deelneemt. Zorg dat u goed let op eventuele aanvullende voorwaarden wanneer u deelneemt aan previews.