Fout 0x803F7000 treedt op wanneer u een game of app probeert te starten op uw Xbox One-console

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een game of app probeert te starten op uw Xbox One-console:

Fout 0x803F7000

Dit kan betekenen dat de console de licentie voor de game of app niet kon verifiëren. Dit treedt op wanneer u niet bent aangemeld bij Xbox Live.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht u totdat de service weer werkt en probeert u het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-02-27T12:33:06.8571566+00:00

Oplossing 2: Meld u aan bij Xbox Live met de account waarmee de aankoop werd uitgevoerd

Controleer dat u bent aangemeld bij de Xbox Live-account waarmee de game of app op de Xbox One-console is gekocht. Controleer ook dat u verbonden bent met Xbox Live.

Volg deze stappen om de verbinding te testen:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Markeer Netwerk en selecteer daarna Netwerkinstellingen.
  5. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Probeer de titel opnieuw te starten als de test bevestigt dat u verbonden bent.

Oplossing 3: Stel uw Xbox One-console in als uw Home Xbox

Als de Xbox Live-service is onderbroken, kunnen we uw licentie voor een digitaal gekochte game of app wellicht niet verifiëren. U kunt dit probleem oplossen door uw Xbox One-console in te stellen als uw Home Xbox. Zie Hoe u een Xbox One-console kunt aanduiden als uw Home Xbox voor meer informatie.

Opmerking U kunt slechts één console aanduiden als uw Home Xbox.

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Markeer Persoonlijke instellingen en selecteer Mijn Home Xbox.
  5. Controleer de informatie en voer daarna een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer Deze als mijn Home Xbox instellen om de console als uw eigen Xbox aan te duiden.
    • Selecteer Dit is niet mijn Home Xbox om de aanduiding te verwijderen.