Fout 0x803f8003 treedt op als u een game start op de Xbox One S of de originele Xbox One

U krijgt de volgende foutcode te zien als u een game probeert te starten op uw Xbox One S- of originele Xbox One-console waarvoor een abonnement is vereist en het abonnement is verlopen:

0x803f8003

Er is iets misgegaan

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van het abonnement (bijvoorbeeld Gold-abonnement, EA Access enz.)

Opmerking Voor een game van Games with Gold is een actief Xbox Live Gold-abonnement vereist voor het account waarmee u de aanbieding van Games with Gold oorspronkelijk hebt ingewisseld.

Uw abonnement verlengen:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt verlengen, selecteer Verlengen en volg de instructies.
  3. Als u geen link naar Verlengen ziet, kunt u het abonnement opnieuw kopen. Ga naar de Microsoft Store op http://www.microsoftstore.com.

Oplossing 2: Probeer de game opnieuw te starten

1. Ga naar Home door op de Xbox-knop te drukken.
    2. Selecteer de knop Menu met de titel van de app gemarkeerd.
    3. Selecteer Afsluiten.
    4. Wacht minstens 10 seconden en start de game opnieuw.

Oplossing 3: start uw console opnieuw

Probeer de console opnieuw te starten om dit probleem op te lossen:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller om de Guide te openen.
    2. Schuif omlaag en selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Opnieuw starten en selecteer vervolgens Ja om te bevestigen.
    4. Nadat uw console opnieuw is opgestart, meldt u zich aan en probeert u de game opnieuw te starten.