Fout 0x89231022 treedt op wanneer u een partychat probeert te starten op Xbox One

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een partychat probeert te starten op Xbox One:

0x89231022

Dit kan betekenen dat uw Xbox Live Gold-abonnement is verlopen of niet geldig is of dat u een Xbox Live Gold-abonnement nodig hebt.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: werk uw Xbox Live Gold-abonnement bij

Als uw betalingsoptie is verlopen of ongeldig is, moet u de betalingsoptie die is gekoppeld aan uw Xbox Live Gold-abonnement updaten voordat u een openstaand saldo kunt betalen en uw abonnement kunt verlengen. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Services en abonnementen.
  3. Selecteer Nu betalen onder Volgende afrekening voor het abonnement met het verschuldigde saldo.
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst op de pagina "Wijzigen hoe je voor deze abonnementen betaalt" om de betalingsoptie te selecteren die u wilt wijzigen.

Opmerking Als u een nieuwe betalingsoptie wilt toevoegen, selecteert u Een nieuwe betaalmethode toevoegen, selecteert u Volgende en volgt u de stappen om een creditcard, bankpas, automatische afschrijving (alleen voor Duitsland) of PayPal-account als nieuwe betalingsoptie in te stellen. (Niet alle betalingsopties zijn in alle landen beschikbaar.)

5. Nadat u de betalingsoptie hebt gewijzigd, selecteert u Volgende. Zo wordt een eventueel verschuldigd saldo overgedragen en wordt dit onmiddellijk afgeschreven van de nieuwe betalingsoptie.

Oplossing 2: koop een Xbox Live Gold-abonnement

Zie Proefversie Xbox Live Gold-lidmaatschap verkrijgen om een Xbox Live Gold-abonnement te verkrijgen.