Fout 8000001e treedt op wanneer u uw Xbox One SmartGlass-app gebruikt om verbinding te maken met Xbox One

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer uw Xbox One SmartGlass-app verbinding probeert te maken met uw Xbox One-console:

8000001e

We can't connect to your console right now.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Installeer de SmartGlass-app voor Xbox One opnieuw

1. Verwijder de Xbox One SmartGlass-app op uw apparaat en installeer de app opnieuw.
  2. Zorg dat uw apparaat verbinding maakt met uw draadloze thuisnetwerk.
  3. Zet de console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld.
  4. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop op de console of de Xbox-knop op de controller te drukken.

Opmerking Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u stappen 3 en 4. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat console helemaal wordt uitgeschakeld.

5. Start de Xbox One SmartGlass-app op uw apparaat en tik op het pictogram Verbinding maken.

Opmerking Als u deze fout te zien hebt gekregen nadat u een game hebt gespeeld, zie dan de stappen in Xbox One SmartGlass kan geen verbinding maken met uw console na het spelen van een game.

Oplossing 2: Controleer dat uw apparaat verbonden is met uw console

Zorg dat uw apparaat verbinding maakt met uw draadloze thuisnetwerk. Hoewel uw smartphone of tablet via een mobiel netwerk kan communiceren met de console, krijgt u de beste prestaties als uw apparaat verbonden is met hetzelfde draadloze netwerk als de console.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, probeer dan verbinding te maken met het IP-adres van de Xbox One-console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen en vervolgens Alle instellingen.
  3. Selecteer Geavanceerde instellingen onder Netwerk om het IP-adres van de console te zien.
  4. Tik op uw apparaat, in SmartGlass, op het pictogram Verbinding maken en tik vervolgens op Geef een IP-adres op.
  5. Voer het weergegeven IP-adres in en tik op Verbinding maken.

Oplossing 3: Controleer of u het dezelfde Microsoft-account gebruikt

Als SmartGlass uw Xbox One niet kan vinden, controleert u of de Microsoft-account die aan uw Xbox Live-gamertag is gekoppeld, dezelfde is als de account die u gebruikt om u aan te melden bij SmartGlass. Zie de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord als u de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-account niet meer weet.

Oplossing 4: Zorg dat SmartGlass is ingeschakeld op uw Xbox One

Zie SmartGlass instellen en gebruiken op Xbox One voor hulp om SmartGlass op uw Xbox in te schakelen.