Fout 80070079 treedt op wanneer u verbinding maakt met Xbox Live of een functie van Xbox Live gebruikt

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live of een functie van Xbox Live probeert te gebruiken:

80070079

Dit kan betekenen dat u geen verbinding kunt maken met Xbox Live omwille van een tijdelijk netwerkprobleem.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-07-26T12:00:56.6550285+00:00

Oplossing 2: los problemen met uw verbinding met Xbox Live op

Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerkinstellingen onder Netwerk.
  5. Selecteer Gedetailleerde netwerkstatistieken. Als u meer dan 5 procent pakketverlies ziet, lost u problemen met uw verbinding op via de Oplossing voor trage prestaties van Xbox One.