Fout 80072F8F treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u een functie op Xbox Live probeert te gebruiken:

80072F8F

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw verbinding met de Xbox Live-service.

Opmerking Dit is meestal een tijdelijke fout.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-04-30T18:44:02.1938230+00:00

Oplossing 2: Start uw netwerkapparaat opnieuw

Start uw netwerkapparaat opnieuw om dit probleem op te lossen. Start bijvoorbeeld uw router of gateway opnieuw.

Probeer de volgende oplossing als het probleem aanhoudt.

Oplossing 3: Test uw verbinding met Xbox Live

Test uw verbinding met Xbox Live om het probleem op te lossen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Scrol naar Instellingen en selecteer Alle instellingen.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen onder Netwerk.
  4. Selecteer Gedetailleerde netwerkstatistieken.

Probeer problemen met uw netwerkprestaties op te lossen als uit de test blijkt dat u meer dan 5 procent pakketverlies hebt.