Fout 8015DC01 treedt op wanneer u Xbox One gebruikt

U krijgt de volgende foutcode of foutbericht te zien wanneer u Xbox One gebruikt:

8015DC01

Dit kan betekenen dat uw console een update nodig heeft. Als u de console herstart, worden eventuele beschikbare updates automatisch gedownload.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor deze fout:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-08-22T18:51:12.5639100+00:00

Oplossing 2: Start de console opnieuw op

Herstart de console om beschikbare updates te downloaden. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Probeer de content opnieuw af te spelen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.