Fout 80A40002 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden of uw profiel probeert op te halen op Xbox One

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer u het volgende probeert te doen:

• Aanmelden met uw Xbox Live-profiel op uw Xbox One-console
  • Uw profiel op een Xbox One-console herstellen

0x80A40002

There was a problem and we couldn't continue

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • Er is een probleem met uw Microsoft-account.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-02-24T17:21:51.9862241+00:00

Oplossing 2: meld u af bij Xbox Live

Als u uw profiel niet kunt downloaden of als u andere problemen hebt wanneer u bent aangemeld bij Xbox Live, meldt u zich af en vervolgens weer aan:

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om terug te gaan naar het scherm Home en selecteer vervolgens uw gamerafbeelding. Of zeg "Xbox, afmelden".
  2. Selecteer de gamerafbeelding waarbij u zich wilt afmelden en selecteer Afmelden.
  3. Ga naar het scherm Home en selecteer Aanmelden of zeg "Xbox, aanmelden".
  4. Selecteer de account waarbij u zich wilt aanmelden en druk op de A-knop .

Oplossing 3: test uw Xbox Live-verbinding

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Test mijn netwerkverbinding.
  6. Opmerking Als u het bericht "Everything is good" te zien krijgt, probeer u dan aan te melden bij uw Xbox-profiel. Raadpleeg de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One voor hulp als u een foutbericht te zien krijgt.

Oplossing 4: verwijder uw Xbox-profiel en herstel het

Stap 1: verwijder uw Xbox-profiel van de console

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Scrol naar rechts onder Account en selecteer Accounts verwijderen.
    5. Selecteer de account die u wilt verwijderen.
    6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    7. Selecteer Sluiten als u klaar bent.
    8. Start uw console opnieuw:
      1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer Opnieuw starten.
      4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Stap 2: zet uw Xbox One-console uit en weer aan

Ga naar Hoe u uw Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten voor meer informatie over hoe u de console fysiek kunt uitzetten en weer aanzetten.

Stap 3: herstel uw profiel op de console

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
    2. Schuif omhoog en selecteer Aanmelden bovenaan in de gids.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Voer uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Invoeren.
    5. Controleer de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt. Selecteer Volgende.
    6. Selecteer de kleur voor uw scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    7. U wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan uw profiel is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    8. Selecteer Wachtwoord opslaan of Wachtwoord blijven vragen. Uw profiel is nu gedownload naar de console
    9. Opmerking Om te beheren wie toegang heeft tot uw account, selecteert u Keep asking for my password. Anders kan iedereen zich op de console aanmelden bij uw account zonder uw toestemming. Dit is vooral belangrijk als u zich aanmeldt op een console van iemand anders of die u met anderen deelt.

Oplossing 5: los problemen met uw Xbox Live-verbinding op

Volg de stappen in de Oplossing voor Xbox One-verbinding om problemen met uw verbinding met Xbox Live op te lossen.