Fout 80A40004 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox One-console of op Xbox.com

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Xbox Live-account op de Xbox One-console of op Xbox.com:

We couldn't sign you in. Try again in a few minutes, or check your account by signing in to account.live.com.
80A40004

Dit kan het volgende betekenen:

• De factuurgegevens in uw Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • Er is een probleem met uw netwerkverbinding.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account. Wachtwoord vergeten? Stel uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat uw Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en Beveiligingsvraag correct zijn.
  4. Ga naar Facturering en selecteer Factuurgegevens.
  5. Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Microsoft-account overeenkomen met de informatie die uw creditcardmaatschappij gebruikt.
  6. Meld u af bij uw Microsoft-account.
  7. Meld u aan bij Xbox Live op uw Xbox One-console.

Oplossing 2: Verwijder uw Xbox Live-profiel en herstel het

Volg deze stappen om een nieuwe versie van uw profiel te downloaden van de Xbox Live-servers:

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Scrol naar rechts onder Account en selecteer Accounts verwijderen.
    5. Selecteer de account die u wilt verwijderen.
    6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    7. Selecteer Sluiten wanneer u klaar bent.
    8. Start uw console opnieuw:

i. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.

ii. Selecteer Instellingen.

iii. Selecteer Console opnieuw opstarten.

iv. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

2. Uw account op de console herstellen:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
    2. Schuif omhoog en selecteer Aanmelden bovenaan in de gids.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Voer uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Invoeren.
    5. Controleer de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt. Selecteer Volgende.
    6. Selecteer de kleur voor uw scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    7. U wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan uw account is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    8. Selecteer Wachtwoord opslaan of Wachtwoord blijven vragen. Uw account is nu gedownload naar de console.

Oplossing 3: Reset uw netwerkapparaat, start uw console opnieuw op en test uw netwerkverbinding

Volg deze stappen om de console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway vijf minuten lang los. Als u een router en een modem hebt, koppelt u beide apparaten los.
    2. Sluit de modem of gateway na vijf minuten weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    3. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    4. Start uw console opnieuw:
      1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
      4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

5. Test uw Xbox Live-verbinding:
      1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer Alle instellingen.
      4. Selecteer Netwerk.
      5. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Test mijn netwerkverbinding.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.