Fout 80A40008 treedt op door een probleem met de verbinding of uw account op Xbox One

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Xbox-profiel of uw profiel probeert te herstellen op de Xbox One-console:

There was a problem and we couldn't continue

0x80A40008

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • U hebt de verkeerde Microsoft-accountgegevens (e-mailadres en wachtwoord) ingevoerd.
  • Er is een probleem met uw Microsoft-account.
  • Er zijn te veel accounts opgeslagen op uw Xbox One-console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-01-24T04:32:42.3746364+00:00

Oplossing 2: test uw Xbox Live-verbinding

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Scrol naar rechts en selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Als u het bericht 'Everything is good' te zien krijgt, probeer u dan aan te melden bij uw Xbox-profiel. Probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One als dit bericht niet te zien krijgt.

Oplossing 3: Verwijder uw account en voeg de account opnieuw toe

1. Verwijder uw account van de console. Dat doet u als volgt:
    1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Accounts verwijderen onder Account.
    5. Scrol naar rechts en markeer uw account om deze te selecteren.
    6. Selecteer Verwijderen.
  2. Start uw console opnieuw. Dat doet u als volgt:
    1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
      Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Opnieuw starten.
    4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

1. Voeg uw account weer toe aan de console. Dat doet u als volgt:
    1. Scrol naar links om de gids te openen en selecteer Aanmelden.
    2. Schuif omlaag naar Account beheren.
    3. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    4. Voer uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Invoeren.
    5. Controleer de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt.
    6. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer de kleur voor uw scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console.
    8. Selecteer Volgende.
    9. Selecteer Volgende wanneer u wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan uw profiel is gekoppeld.
    10. Selecteer uw aanmeldingsvoorkeuren.
Oplossing 4: verwijder alle accounts op de console

Als u veel accounts hebt opgeslagen op uw console, verwijder dan alle accounts en start de console opnieuw voordat u uw account opnieuw toevoegt zoals beschreven in Oplossing 3 hierboven.

Als u alle accounts hebt verwijderd en uw account opnieuw hebt toegevoegd, maar u zich nog steeds niet kunt aanmelden, moet u de fabrieksinstellingen terugzetten op de console. Lees en volg deze instructies nauwgezet.

Waarschuwing Als u de console terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games en instellingen gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Uw console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer de console is verbonden met de service.