Fout 80A4000B treedt op door een probleem met facturering of verbinding op Xbox One

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Xbox Live-account op de Xbox One-console:

We couldn't sign you in. Try again in a few minutes, or check your account by
signing in to account.live.com.

80A4000B

Dit kan het volgende betekenen:

• Uw factuurgegevens voor uw Microsoft-account moeten worden geüpdatet.
  • Er is een probleem met de netwerkverbinding.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-07-28T09:45:17.4711772+00:00

Oplossing 2: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Wachtwoord vergeten? Stel uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen.
  4. Controleer uw beveiligingsgegevens. Zorg dat uw e-mailadres, alternatief e-mailadres en telefoonnummer correct zijn.
  5. Selecteer Betaling en facturering en selecteer vervolgens Factuurgegevens.
  6. Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Microsoft-account overeenkomen met de informatie die uw creditcardmaatschappij gebruikt.
  7. Als er fouten zijn, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om uw factuurgegevens te updaten.
  8. Meld u af bij uw Microsoft-account.
  9. Meld u aan bij Xbox Live op uw Xbox One-console.

Oplossing 3: Verwijder uw Xbox Live-profiel en herstel het

Volg deze stappen om een nieuwe versie van uw profiel te downloaden van Xbox Live:

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Account.
    5. Selecteer Accounts verwijderen.
    6. Selecteer de account die u wilt verwijderen.
    7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
  2. Voer een harde reset van de console uit. Houd hiervoor de Xbox-knop op de console ingedrukt tot de console wordt uitgeschakeld en opnieuw opstart.
  3. Herstel uw profiel op de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden.
    3. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    4. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in en selecteer Invoeren.
    5. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in en selecteer Invoeren.
    6. Controleer de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt. Selecteer Volgende.
    7. Op het scherm Aanmeldings- en beveiligingsvoorkeuren selecteert u Snel en simpel, Controleer of ik het ben of Vergrendelen
    8. Als u Snel en simpel of Controleer of ik het ben selecteert en u een Kinect-sensor hebt, zal de Kinect u vragen te verifiëren dat u op het scherm verschijnt. Selecteer Dat ben ik om dat te verifiëren.
    9. U wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan uw profiel is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    10. Selecteer de kleur voor uw scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    11. Als u Xbox Live Gold niet hebt, krijgt u opties te zien om u te abonneren. als u Xbox Live Gold niet wilt, selecteer dan Nee, bedankt.
    12. Uw profiel is nu gedownload naar de console.

Oplossing 4: Zet uw console uit en weer aan en test uw netwerkverbinding

Volg deze stappen om de console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway 5 minuten lang los. Als u een router én een modem hebt, koppelt u beide apparaten los.
  2. Zet uw Xbox One-console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console 10 seconden ingedrukt te houden.
  3. Wacht 5 minuten, sluit daarna de modem of gateway weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  4. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  5. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop op de console of de Xbox-knop op uw controller te drukken.

Opmerking Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Test vervolgens uw Xbox Live-verbinding:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Test mijn netwerkverbinding

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.