Fout 80A40014 treedt op op uw Xbox-console door een probleem met uw Microsoft-account

Uw account is geblokkeerd. Zie de Oplossing voor gehackte account als u problemen hebt met aanmelden bij uw console.

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij uw profiel op uw Xbox One- of Xbox 360-console:

Sorry, something's wrong with your Microsoft account. Go to https://account.live.com for help.

Foutcode: 80A40014

Dit kan betekenen dat uw Microsoft-account tijdelijk is opgeschort om u te beschermen tegen fraude of misbruik omdat er spam of frauduleuze activiteit is gedetecteerd.

Oplossingen

Om uw account te ontgrendelen, moet u bevestigen dat u de eigenaar van de account bent.

Oplossing 1: Ontgrendel uw account online

1. Ga naar https://account.live.com.
  2. Meld u aan bij de geblokkeerde account met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  3. U wordt gevraagd te bevestigen dat u de eigenaar van de account bent, door ons toe te staan een beveiligingscode te sturen naar het e-mailadres of telefoonnummer dat u hebt opgegeven als contactmethode voor beveiliging. Kies een van de opties in het vervolgkeuzevak.
  4. Voer de veiligheidscode die u hebt ontvangen in het daarvoor bestemde veld in.
  5. Wijzig desgevraagd uw wachtwoord.
  6. Controleer uw accountgegevens om te zorgen dat niemand deze heeft gewijzigd.

U moet u aanmelden bij uw Xbox-console met uw nieuwe wachtwoord.

Oplossing 2: Vervang verouderde beveiligingsgegevens

Volg deze stappen als u uw wachtwoord niet opnieuw kon instellen omdat u geen toegang hebt tot de beveiligingsgegevens in uw account:

1. Selecteer Ik kan geen van deze opties gebruiken in het vervolgkeuzevak.
  2. Voer de Microsoft-account in die u probeert op te halen.
  3. Voer het e-mailadres in waarop u kan worden gecontacteerd.
  4. Tik of klik op Doorgaan.
  5. Valideer uw identiteit door zo veel mogelijk informatie te geven op de herstelpagina van de Microsoft-account.
  6. Volg de instructies om af te sluiten.
  7. Controleer uw accountgegevens om te zorgen dat niemand deze heeft gewijzigd.

Wis uw profiel van alle consoles waarop het eventueel werd opgeslagen (alleen Xbox 360)

Wanneer u uw account hebt ontgrendeld, moet u uw profiel wissen op alle Xbox 360-consoles waar u het profiel eventueel hebt opgeslagen, om eventuele (of verdere) fraude te voorkomen.

1. Meld u aan op een willekeurige pagina van Xbox.com (zoals deze pagina) via de koppeling in de rechterbovenhoek.
  2. Tik of klik op Mijn account.
  3. Tik of klik op Beveiliging, familie en forums en tik of klik op Xbox 360-profielbescherming.
  4. Onder BEZOCHTE CONSOLES selecteert u Downloaden van profiel vereist.
  5. Ga terug naar uw console en probeer u opnieuw aan te melden.