Fout 8B100041 treedt op wanneer u een Xbox One-app opent

U krijgt de volgende fout te zien wanneer u een Xbox One-app probeert te openen:
8B100041
Dit betekent dat de app niet kon worden geladen op uw Xbox One-console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Meld alle andere gebruikers af

Meld alle gebruikers af van de console. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Schuif omhoog naar Aanmelden bovenaan in de guide.
  3. Selecteer het profiel dat is aangemeld bij de console.
  4. Selecteer Afmelden.
  5. Herhaal deze stappen voor elk profiel dat is aangemeld bij de console.
  6. Meld u aan bij uw Xbox Live-profiel en probeer de Xbox One-app opnieuw te openen.

Oplossing 2: Start uw console opnieuw op

Probeer uw console opnieuw op te starten als de voorgaande oplossing niet werkt. Volg deze stappen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Meld u aan bij uw Xbox Live-profiel en probeer de Xbox One-app opnieuw te openen.

Opmerking Als u de guide niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houdt u de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om deze opnieuw te starten.